Hælspore eller smerter i hælen er ofte er startet ved og forårsaget af irritation/betændelse af den store sene under foden, fasciitis plantaris. Hælspore betegnelsen bruges ofte også når der er tale om overbelastning af plantaris, uden at der er dannet et kalkhorn på selve hælen.

Det kan være svært at slippe af med hælsporen eller betændelse af svangsenen under foden, uden hjælp. Senens udspring på hælbenet kan blive beskadiget ved overbelastning, der kan være forårsaget af gentagne afsæt, typisk ved løb, eller som i led i helingen. Ofte vil det blot være en hævelse omkring senen uden forkalkningen og kalkhornet.

Hælspore kan ramme mange forskellige mennesker. Feks. Ældre grundet fedtpuden på hælen skrumper. Typisk ses også fejlstillinger i foden, hulfod, platfod eller pronation, men også i knæet og hoften. Udtrådte løbe- og gå sko kan også give dig problemer med hælspore grundet dårlig stødabsorption.

Derudover ses løbere ofte udsat for netop denne type samt skinnebensbetændelse, feks grundet ændring af løbestil, løbedistance eller hastigheden.

Behandling af hælspore og smerter i foden hos Nordisk Osteopati

Ved første undersøgelse hos Nordisk Osteopati forsøger vi at finde frem til, hvorfor du oplever smerter i hælen, under foden og ved hælsporen samt vurdere, hvordan vi hjælper dig bedst igennem et behandlingsforløb.

 • Vi bruger den mest opdaterede viden inden for bevægeapparatet.
 • Vi undersøger dig grundigt så vi kan hjælpe dig med identificere mulige årsager bag netop dine symptomer.
 • Vi behandler manuelt, vejleder og instruerer dig, så du kan blive dine symptomer kvit.
 • Vi har hele tiden for øje om der skal henvises til andre specialister (Reumatologer, ortopædkirurger, fysioterapeuter).

Hvornår har jeg brug for behandling?

Hvis du oplever udtalt stivhed i hælen om morgenen, eller hvis dine smerter forværres uge for uge på trods af gode råd og vejledning, så kan det være en god ide at søge hjælp. Ofte vil smerterne gøre at du kompensere, og dermed kan skaden blive værre eller nye problemer kan komme til som følge heraf.

Tænk over om der der nogle bestemte bevægelser som forværrer smerterne? Er de der konstant eller kun engang imellem? Når symptomerne påvirker din dagligdag og du overvejer eller allerede er blevet sygemeldt fra arbejdet, så kan det være en god ide at søge vores viden og behandling. 

Hvad nu hvis mit problem har stået på i længere tid?

Vedvarende smerter skyldes typisk slidtage, inflammation der blusser op ifm. fysisk aktivitet eller manglende stabilitet i og omkring foden, knæet og hoften, og det går ikke væk af sig selv. Ofte er prognosen god, og kan afhjælpes ved manuel behandling, ændrede bevægelsesmønster samt øvelsesterapi. 

Bestil tid på:

Eller skriv en besked:

Lad os tage en snak
Sender

Få hjælp af vores erfarne behandlere

Hvad siger vores kunder

Jeg kan varmt anbefale EQ Performance. Jeg er blevet behandlet af Morten Vind-Visby talrige gange, når træningen bliver for hård ved kroppen, og hver gang har Morten fundet frem til problemet og løst det.
 
Det er alt fra et låst fodled til ondt i nakke og ryg. Morten er en stor medvirkende factor til at holde min krop kørende og i balance, så jeg kan få det maksimale ud af min træning (100m sprint atletik).
 
Så hvis du gå rundt med et problem, vil jeg helt klart sige prøv klinikken EQ Performance – du vil ikke blive skuffet!

 • mavesmerter, lænde og Lyskesmerter, osteopati kan hjælpe

Bestil tid på:

Det skal du holde øje med, hvis du oplever symptomer på hælspore:

Almindelige symptomer, som vi kan hjælpe med, kan være:

 • Smerter på indersiden af foden og hælen 
 • Smerterne er værst ved opstart af gang eller løb og aftagende når foden er “varm”
 • Stivhed i hælen om morgenen
 • TIltagende smerter ved fysisk aktivitet. 

Vi kan ofte gøre noget uanset hvor slemt det er, dog vil vi anbefaler du kontakter din læge først i tilfælde af følgende symptomer:

 • At du oplever konstante hvilesmerter / natlige smerter
 • Hvis du har oplevet et traume eller kommet til skade
 • Tiltagende smerter der gør du ikke kan støtte på foden

Er du i tvivl så kontakt os endelig!

Eller skriv en besked:

Lad os tage en snak
Sender