Gigt, artrose, slidgigt

Gigt! De fleste har hørt om slidgigt og det rammer næsten alle mennesker før eller siden. Det kan være du selv døjer med “stive” genstridige led, der ikke vil det du vil og gør morgenerne til en kamp og din dagligdag langsommelig og træg.

“Slidgigt” er dog en uheldig term, da udviklingen ikke nødvendigvis har noget med hårdt slid at gøre. Der er bestemt en sammenhæng mellem fysisk hårde erhverv og udvikling af “slidgigt”, men kontoransatte, chaufføre og mange andre vil også blive ramt. 

Gigt (artrose) som er den mere korrekt term, dækker over de degenererende forandring man kan se i det syge led. Gigt ses oftest i nakke, ryg, hofte og knæ – men alle led i kroppen kan i princippet blive ramt. 

Det er ledbrusken, der nedbrydes og de omkringliggende ledstrukturer kan derved påvirkes og leddet blive inflammeret (gå i betændelse). Det vil hos nogle give alvorlige ledsmerter, hævelser, “knasende” og stive led ofte med funktionsnedsættelse til følge der kan ødelægge en dagligdag. Pudsigt nok kan du have et meget gigt ramt led, endda flere, uden du nogensinde bemærke det eller får symptomer. Fraværet af symptomer er dog ikke en grund til ikke at gøre noget.

Uanset hvem man er og hvor “hårdt” man er plaget af gigt, så er der i dag bred enighed om, at fysisk aktivitet er en vigtig nøgle til at forblive symptomfri eller blive sine symptomer kvit. Vi kan hjælpe dig med de rigtige øvelser, give dig gode råd og med manuel behandling symptomlindre ømme og stive led. 

Behandling hos Nordisk Osteopati

 • Vi tager en grundig snak om dit problem. 
 • Vi undersøger dig grundigt og laver en plan for din behandling
 • Vi giver dig en grundig manuel behandling
 • Vi instruerer dig i relevante øvelser og vejleder dig ift din dagligdag

Hvornår har jeg brug for behandling?

Der er egentlig ikke noget tidspunkt hvor du ikke har gavn af en behandling selv hvis du har fået et kunstigt led. Vi tilrettelægge altid behandlingen ift. dig og dine nuværende symptomer og dit funktionsniveau. Derfor er det relevant, at du komme hvis ikke du har symptomer, da vi kan hjælpe dig med at forebygge fremtidige problemer. Har du allerede symptomer, så kan vi hjælpe dig med at symptomlindre og samtidig vejlede dig hvad du kan gøre selv.

Hvad nu hvis mit problem har stået på i længere tid?

Det er aldrig for sent at søge vores hjælp og den tid du har haft sine symptomer behøver ikke at betyde at behandlingen skal være langvarig.

Hvis du vil vide mere om, hvad vi ellers kan hjælpe med klik her.

Bestil tid på:

Eller skriv en besked:

Lad os tage en snak
Sender

Få hjælp af vores erfarne behandlere

Hvad siger vores kunder

“Efter at have løbet en halvmaraton fik jeg ufatteligt ondt i min fod, og måtte umiddelbart efter begynde at gå med krykker. Det klassiske sundhedsvæsen sendte mig til røntgen, MR og CT-scanning uden at kunne finde fejl, og bad mig om blot at smide krykkerne, så skulle det nok gå over.
Efter 5 måneders smerte kom jeg til Amalie fra Nordisk Osteopati. Hun brugte 30 min på at undersøge min krop, og yderligere 30 min på at bearbejde mit ben, hvor hun mente problemet var. Efter blot den ene behandling kunne jeg gå igen uden smerter, og problemet er ikke kommet igen. Kan kun anbefale stedet.”

Smerter i ankel, knæ og hofte vi afhjælper med osteopati

Spørgsmål! – eller bestil tid?

Eller skriv en besked:

Lad os tage en snak
Sender

Det skal du holde øje med:

Er dine symptomer fra gigt (artrose) trods medicinsk, kirurgisk eller anden behandling vedvarende, så er der behov for handling. 

Almindelige symptomer, som indikerer at vi kan hjælpe dig er:

 • Fortsat stivhed i leddet og nedsat funktionsniveau
 • Smerter i eller omkring det artroseramte led.
 • Hævet led
 • “Knasende” led
 • Fornemmelse af at leddet “låser” 

Det er ikke altid vi kan få leddet som “nyt” da vi ikke kan fjerne gigt, men vi kan som regel lindre ovenstående symptomer. 

Vi kan ofte gøre noget uanset hvor slemt det er, dog vil vi anbefaler du kontakter din læge først i tilfælde af følgende symptomer:

 • Markant og akut hævelse af dit led
 • Et varmt led
 • Et rødt led
 • Feber samtidig med at leddet hæver, er varmt og/eller rødt. 
 • Natlige smerter

Er du i tvivl så kontakt os endelig!

Spørgsmål? Klik her