Akut og kronisk hovedpine

Har du gigt så hjælper vi dig med:

– Osteopati

Slidgigt eller leddegigt

– Få faglig hjælp fra en osteopat ved enten slidgigt eller leddegigt

Der findes mere end 200 forskellige former for gigt.

Fælles for dem alle er smerter og stivhed i leddene – dog varierer det, hvor kraftige smerterne er, og hvordan de påvirker dig.

Vores led består af forskellige strukturer, ledbånd, ledkapsel, væske i leddene og tilhæftning af muskler via senerne.

Der er derfor forskellige typer smerter, som kan fremprovokeres her. Herudover følger der forskellige symptomer på hver gigtsygdom, og det er vigtigt at finde ud af, hvilken type du har.

Slidgigt eller leddegigt?

Hvis du oplever at have stive led med ledsagende smerter, er der nogle symptomer, som adskiller sig markant fra hinanden.

Måske har du oplevet, at et eller flere led bliver varme og hæver op. Derudover kan du føle dig feberramt, ekstremt træt eller er begyndt umotiveret at tabe dig. Ved betændelse i leddene vil de netop hæve op samt blive varme og ømme.

Det kan skyldes en autoimmun sygdom som f.eks. leddegigt eller psoriasisgigt. Det kan også være en overbelastning af de omkringliggende bløddele som muskler og sener. Ved slidgigt er årsagen oftest, at brusken er blevet beskadiget eller løbende bliver nedbrudt, som med tiden påvirker formen på knoglerne.

Symptomer du skal være særligt opmærksom på – og opsøge egen læge først

  • Tiltagende forværring af smerter i leddene over dage til uger
  • Hævelse og rødme af et led med smerter, der ikke har været udsat for skade forud for hævelsen
  • Almen påvirket tilstand, utilpashed og feber tilstand

Slidgigt eller Artrose som det også kaldes

Slidgigt, også kendt som artrose, er en kronisk ledsygdom, der påvirker leddene og ofte forårsager smerte og nedsat bevægelighed. Det opstår, når brusken, det glatte væv, der dækker enderne af knoglerne i et led, gradvist nedbrydes over tid. Slidgigt er mest almindelig i vægtbærende led som knæ, hofter og ryg. Aldring, genetik, overvægt, ledskader og gentagne belastninger er faktorer, der kan bidrage til udviklingen af slidgigt.

Kan du selv nikke genkendende til disse symptomer:

  • Smerte i led
  • Stivhed i led
  • Hævelse i led
  • Nedsat bevægelighed i de påvirkede led

Disse symptomer kan gradvist forværres og have betydelig indvirkning på dagligdagen. Diagnosen stilles ofte gennem kliniske vurderinger, røntgenbilleder eller andre billeddannelsesmetoder.

Behandlingsmetoder for slidgigt sigter mod at lindre smerte, forbedre funktion og bremse sygdomsprogressionen. Dette kan omfatte smertestillende medicin, fysioterapi, vægtkontrol, livsstilsændringer og i nogle tilfælde kirurgi.

Selvom slidgigt er en kronisk tilstand, kan effektiv styring og behandling betydeligt forbedre livskvaliteten for dem, der lever med det. En helhedsorienteret tilgang, der kombinerer medicinsk behandling, livsstilsændringer og fysisk aktivitet, kan bidrage til at håndtere slidgigtens udfordringer.

Hos Nordisk Osteopati behandler vi mange mennesker med slidgigt og har god erfaring med smertelindring. Kontakt os gerne for at høre mere om vores behandlinger.

Behandling af gigt hos en af vores osteopater
– eller osteopat studerende

I de gode perioder, hvor gigttilstanden er i ro, vil det være en fordel at træne og bruge kroppen i det omfang det er tilladt. Hos Nordisk Osteopati er vi uddannet til at se sammenhængene i kroppen, som giver et mere fuldendt billede af, hvor der også kan være andre begrænsninger i kroppen. Derudover er det vigtigt at få den rette vejledning i træning og øvelser, som vores osteopat studerende og osteopater kan være særligt behjælpelige med, da de alle har en baggrund som erfarne fysioterapeuter.

Vi tilbyder målrettede behandlinger til dine smerter

Qua vores evige nysgerrighed på at finde optimale, årsagssammenhængene behandlingsmetoder, har vi hos Nordisk Osteopati dykket ned i forskningen og opdateret os på den nyeste viden inden for behandling af leddegigt og slidgigt. Vi har erfaring med at arbejde med slidgigt og leddegigt, det omfatter personer i forskellige aldre, og derfor kan vi tilbyde dig et sammenhængende og specialtilpasset behandlingsforløb.

Har du brug for en osteopat / behandling til din nuværende skade?

Det kan være, at du lige nu søger information om din skade, og om hvorvidt du har brug for en behandling eller ej. Det kan kun du mærke. Har du svært ved at vurdere omfanget af din skade, er det en sund ting at rådføre dig med din familie eller gode venner, som kender dig godt og som kan hjælpe dig med gode råd. Har du brug for vores vurdering, er du velkommen til i første omgang at ringe ind til os for afklaring. Er smerterne vedvarende, hvor det hverken bliver bedre eller værre, eller bliver det kun værre og værre, så har du som udgangspunkt brug for behandling.

Er du kommet til skade, bør du i første omgang holde godt øje med, hvordan din krop reagerer lige nu og her. Er der noget galt med kroppen, skal den nok sige til. De mest almindelige symptomer, som vi oplever – og som vi kan hjælpe med – er:

  • Ondt i nakken
  • Muskelspændinger i øvre skulder
  • Smerter ned langs rygsøjlen
  • Bevægelses begrænsninger

Uanset hvor lidt eller hvor meget ondt du har i f.eks. nakken, ryggen eller hovedet, kan vi hjælpe dig. Vi anbefaler dog, at du opsøger din egen læge først, hvis du oplever en eller flere af følgende symptomer:

  • Akut opstået og voldsom hævelse af led
  • Feber fornemmelser og nedsat appetit
  • Kraftige smerter i led uden forudgående traume

Hos Nordisk Osteopati er du i trygge hænder. Vi lover dig kun noget, som vi kan holde. Vi lover dig også, at vi tænker i årsagssammenhænge og tager hele din krop i betragtning, når vi behandler dig. Vi er for at hjælpe dig, så du kan komme hurtigst muligt over dine problematikker.

Bestil tid:

Skriv besked:

Lad os tage en snak
Sender

Afhjælp smerter i skulder og nakke med Fysioterapi og Osteopati

Hvad siger kunderne?

”Jeg har haft ondt mange steder i kroppen i næsten 10 år, uden at nogen rigtig har kunnet finde ud af, hvad der var i vejen.
Til sidst var det virkelig ved at være slemt, men så blev jeg anbefalet at gå til en osteopat. Og her hos EQ Performance har de virkelig kunnet hjælpe mig.
De arbejder med hele kroppen – selv min astma tager de sig af. Det er simpelthen super! Min livskvalitet er blevet så meget bedre!”

”Jeg har gennem en længere periode – over et par år – døjet med smerter i venstre side af ryggen.
Jeg har løbende gået til kiropraktisk behandling, da min ryg er udfordret af at være præget af Scheuermanns sygdom.
Men det er faktisk først efter at have været igennem behandling hos Morten Vind, at der er kommet styr på smerterne i venstre side af min ryg.
Jeg er i dag smertefri og kan igen deltage i fysisk træning med rygøvelser. Det var udelukket førhen pga. kraftige smerter.
Jeg er dermed også sluppet for at skulle tage smertestillende medicin.
Jeg er derfor yderst tilfreds med den måde, Morten har grebet behandlingen an, og Morten har også været yderst pædagogisk i sin måde at forklare behandlingen på. Tak!
Morten har min varmeste anbefaling”

”Morten er rigtig god til at se på helheden – ikke kun på det enkelte overbelastede og ømme led. Han er god til at finde ondets rod – og så er han god til at forklare, hvad der sker, og hvad det er, han gør. F.eks. undrede jeg mig over, at han trykkede mig både på maven og i nakken, når nu det var kors- og halebenet, det var galt med. Men det virkede jo!

Morten har helt klart været min redning her under min graviditet. Det er hans fortjeneste, at den har været så smertefri, som den har.”

Læs hele Christinas historie her.

Børnegigt

Børnegigt er en autoimmun sygdom, som typisk opstår hos børn under fem år, hvor der opstår betændelse i et eller flere led. Ligesom ved leddegigt og andre autoimmune sygdomme, “mistolker” kroppens immunforsvar sin opgave og begynder at angribe de raske celler i leddene.
Der er forskellige symptomer forbundet med børnegigt; de typiske symptomer er smerter, varme, hævelse og nedsat bevægelse i det ramte led. I særlige tilfælde kan der være komplikationer med øjenbetændelser (regnbuehindebetændelse) eller forandringer i kæbeleddet. Det kan give ændringer i barnets bid eller mindske udviklingen af kæbeleddet. Her er det vigtigt også at have samtaler med tandlægen.

Hos Nordisk Osteopati kan vi hjælpe med behandling

Hos Nordisk Osteopati stiller vi nysgerrigt ind til den situation netop du eller dit barn er i for at finde frem til, hvordan vi kan hjælpe bedst muligt. Når inflammationen er i gang, er det begrænset, hvad vi kan gøre med manuel behandling, men når den er i hvile, kan vores osteopater hjælpe med at genoprette balance i kroppen og samtidig anvise relevante øvelser.

Andre gigt sygdomme og osteopati

Hos Nordisk Osteopati ser vi mange med andre gigtsygdomme, end slidgigt eller leddegigt. Osteopati kan være en komplimenterende behandlingsmetode for nedenstående sygdomme, Rygsøjlegigt, Psoriasis gigt, muskelgigt og urinsyregigt.

Generelt er en sund livsstil en stor faktor for at hjælpe dine gigtsymptomer.

Vi tager altid udgangspunkt i hele din historik og hvilke udfordringer du møder i din dagligdag. Meningen med osteopatisk behandling er at lindre smerte og forbedre mobiliteten i de ramte led. Derudover vil vores fokus være på at øge blodcirkulationen for at afhjælpe inflammationen. 

Det skal dog siges at osteopati ikke er en erstatning for konvention medicinsk behandling, men kan være en komplimenterende tilgang for at forbedre dit velbefindende. 

Rygsøjlegigt eller Morbus Bechterew og Psoriasisgigt

Morbus bechterew eller rygsøjlegigt skal ikke forveksles med Morbus Scheuermann, da det er to forskellige tilstande i ryggen. Rygsøjlegigt en inflammation, der sætter sig i ryghvirvlerne, som ofte giver symptomer som stivhed i lænden, smerter på siddeknoglerne og bækkenet. Smerterne er oftest værst tidligt om morgenen, og ofte letter symptomerne, når du bevæger dig eller holder dig i gang. Derudover er rygsøjlegigt ofte forbundet med andre gigttyper så som psoriasisgigt, reaktiv gigt og endda tarmsygdomme som morbus Chron eller colitis ulcerosa. Psoriasis gigt kan udvikle sig lidt forskelligt, men ofte er symptomerne ens med rygsøjlegigt og er ofte også kombineret med hudsygdommen psoriasis.

Muskelgigt

Muskelgigt eller kæmpecelle-karbetændelse er en betegnelse for kronisk betændelse i blodkarrene. Mere end ⅔ af de mennesker, som har kæmpecelle-karbetændelse, oplever lokale symptomer men også globale symptomer såsom feber, træthed og nedsat appetit. De symptomer, man ofte ser med muskelgigt, er muskelømhed, smerter i musklerne, og stivhed. Typisk opleves det på begge sider af kroppen og starter oftest tættest på kroppen, dvs skuldre, brystet, hofter og rygmuskler.

Urinsyregigt

Urinsyregigt er en af de mest udbredte inflammationstilstande inden for gigtsygdomme. Denne er i høj grad forbundet med ens livsstil, som kan beskrives som meget højt indtag af alkohol og mindre god kost. Symptomerne på urinsyregigt sætter sig typisk i storetåens grundled, der bliver hævet, varm og smertefuld. Men det kan sagtens angribe andre led som ankel, knæ, hånd og fingrene.

Hos Nordisk Osteopati møder du følgende Osteopater og Fysioterapeuter

Morten Vind-Visby

Morten Vind-Visby

Aut. Osteopat og Fysioterapeut
Amalie Rygner

Amalie Rygner

Aut. Osteopat og Fysioterapeut
Ronnie Gyldenvang

Ronnie Gyldenvang

Aut. Osteopat og Fysioterapeut
Helena Schröder

Helena Schröder

Aut. Osteopat og Fysioterapeut
Nicolai Mattiazzo Blom Salmonsen

Nicolai Mattiazzo Blom Salmonsen

Aut. Osteopat og Fysioterapeut
Michael Weber Jørner

Michael Weber Jørner

Aut. Osteopat og Fysioterapeut
 Ammar Zeeshan Lone

Ammar Zeeshan Lone

Aut. Osteopat og Fysioterapeut
Niklas Haapalo

Niklas Haapalo

Aut. Osteopat og Fysioterapeut
Rasmus Vigsø Møller

Rasmus Vigsø Møller

Aut. Fysioterapeut og stud. Osteopat
Rikke Bjerregaard

Rikke Bjerregaard

Aut. Fysioterapeut og stud. Osteopat

Alle vores behandlere er:

– Fysioterapeuter og osteopater

  • Autoriserede Osteopater DO M.R.O.DK

  • Autoriserede fysioterapeuter

  • Har over 5 års erhvervserfaring

  • Medlem af Danske Fysioterapeuter

Som en del af Nordisk Osteopati

– deltager alle behandlere i:

  • Fælles Faglig Udvikling

  • Fælles Erfaringsudveksling

  • Personlig Faglig Udvikling

  • Mindst fire efteruddannelseskurser om året

Du finder dine Nordisk Osteopati klinikker her

Få råd og hjælp hos vores erfarne osteopater

– Hos Nordisk Osteopati er du i trygge hænder

Spørgsmål? Klik her