Underlivssmerter og menstruationssmerter

Rigtig mange kvinder vil i løbet af livet opleve gener og smerter i underlivet, fx i forbindelse med menstruation, betændelsestilstande, smerter efter operation, graviditet og fødsel eller gener opstået uden kendt årsag.

Smerter i underlivet, bliver desværre ofte slået hen i den tro, at smerterne er naturlige og ikke kræver behandling, selvom smerterne kan være til så stor gene, at det går ud over den almindelige bevægelighed og måske evnen til at gå på arbejde, dyrke motion m.m.

Book en tid til en osteopat, så kan vi hjælpe dig eller din nærmeste.

Behandling hos Nordisk Osteopati

Hvis du oplever slemme smerter i forbindelse med din menstruation eller er plaget af andre smerter i underliv, bækken, hofte eller lyske, så skal det tages seriøst.

Hos Nordisk Osteopati har vi fokus på at finde frem til årsagen til dine smerter samt lægge en behandlingsplan, der kan reducere eller fjerne smerterne, øge dit funktionsniveau og skabe en hverdag med en større følelse af velvære.

Ved første konsultation stiller vi dig en række spørgsmål for at få et indblik i dit generelle helbred samt de gener eller smerter, der er årsagen til dit besøg. Vi foretager ligeledes en osteopatisk undersøgelse af hele kroppen med henblik på at identificere spændinger og problemer med bevægelighed. Efterfølgende undersøges den specifikke problematik. Dette indebærer forskellige typer undersøgelser, der har til formål at vurdere muskelstyrke i bækkenbunden samt stramhed i bindevævet.

Behandlingen vil derefter typisk være en kombination af fysioterapi og osteopati med afsæt i din krop og dit generelle helbred. Ud fra den samlede undersøgelse lægger vi en behandlingsplan, som kan omfatte både eksterne og interne manuelle teknikker, såfremt du giver samtykke hertil. I tilfælde hvor intern behandling anbefales, kan det være relevant at samarbejde med en gynækolog for at skabe det bedst mulige forløb for dig.

Hvornår har jeg brug for behandling?

Alle typer smerter skal som udgangspunkt behandles og ikke ignoreres. Uanset om du kender årsagen til dine smerter i underlivet eller ej, er det vigtigt, at du får undersøgt din problematik nærmere. Det er en god idé at være opmærksom på dine smerter. Er de konstante, tilbagevendende eller opstået pludseligt? Bliver de værre, når du bevæger dig på en bestemt måde? Du skal søge behandling, hvis du ikke oplever bedring, eller hvis smerterne er tiltagende.

Hvis du ignorerer smerterne, kan tilstanden forværres, og dit behandlingsforløb kan blive længere eller mere omfattende, end hvis du søger behandling i god tid.

Ved første undersøgelse hos Nordisk Osteopati forsøger vi at finde frem til, hvorfor du oplever smerter samt vurdere, hvad du vil få ud af et eventuelt behandlingsforløb.

Hvad nu hvis mit problem har stået på i længere tid?

Det er opslidende at døje med smerter i længere tid, uanset om du har forsøgt at få klarlagt årsagen eller ej. Smerte der har stået på i længere tid går sjældent i sig selv, og ofte risikerer du endda, at smerten forværres, idet kroppen naturligt vil forsøge at kompensere for manglende bevægelighed i det smerteramte område.

Uanset hvor lang tid dine smerter har stået på, så kan du få foretaget en osteopatisk undersøgelse med henblik på at få et overblik over dit generelle helbred, bevægelighed og ikke mindst årsagen til, at du oplever smerter.

Det skal du holde øje med:

Menstruations- og underlivssmerter dækker over forbigående såvel som tilbagevendende smerter. Smerterne skyldes typisk spændinger i bækkenbundsmuskulaturen, bindevæv i underlivet eller nedsat muskelstyrke i bækkenbunden, hvilket kan komme til udtryk på forskellig vis fra kvinde til kvinde.

Hos Nordisk Osteopati hjælper og behandler vi patienter der kommer ind med følgende symptomer:

 • Menstruationssmerter
 • Smerter som følge af endometriose
 • Smertetilstande i lænd, bækken eller hofteregion
 • Inkontinens eller problemer med at holde på afføring
 • Smerter der stråler ud i lyske, ben eller baller
 • Smerter i underlivet ved samleje eller berøring
 • Smerter før eller efter fødsel
 • Hævede og kolde ben grundet cirkulationsproblemer
 • Over- og underspænding af bækkensmuskulaturen

Bestil tid på:

Eller skriv en besked:

Lad os tage en snak
Sender

Alle vores osteopater er:

 • Autoriserede Osteopater DO M.R.O.DK
 • Autoriserede fysioterapeuter
 • Har over 5 års erhvervserfaring

Som en del af Nordisk Osteopati

– forpligter alle sig til:

 • Fælles Faglig Udvikling
 • Fælles træning og erfaringsudveksling
 • Mindst fire efteruddannelseskurser om året
 • Personlig Faglig Udvikling
Afhjælp underlivssmerter og menstruationssmerter gennem behandling

Hvad siger vores kunder

“Efter at have løbet en halvmaraton fik jeg ufatteligt ondt i min fod, og måtte umiddelbart efter begynde at gå med krykker. Det klassiske sundhedsvæsen sendte mig til røntgen, MR og CT-scanning uden at kunne finde fejl, og bad mig om blot at smide krykkerne, så skulle det nok gå over.
Efter 5 måneders smerte kom jeg til Amalie fra Nordisk Osteopati. Hun brugte 30 min på at undersøge min krop, og yderligere 30 min på at bearbejde mit ben, hvor hun mente problemet var. Efter blot den ene behandling kunne jeg gå igen uden smerter, og problemet er ikke kommet igen. Kan kun anbefale stedet.”

Få hjælp af vores erfarne behandlere

Hos Nordisk Osteopati møder du følgene Osteopater og Fysioterapeuter

Morten Vind-Visby

Morten Vind-Visby

Osteopat og fysioterapeut
Amalie Rygner

Amalie Rygner

Osteopat og fysioterapeut
Ronnie Gyldenvang

Ronnie Gyldenvang

Osteopat og fysioterapeut
Helena Madsen

Helena Madsen

M.Sc.stud Osteopat, Aut. Fysioterapeut
Nicolai Mattiazzo Blom Salmonsen

Nicolai Mattiazzo Blom Salmonsen

Osteopat og fysioterapeut
 Ammar Zeeshan Lone

Ammar Zeeshan Lone

Osteopat og fysioterapeut
Michael Weber Jørner

Michael Weber Jørner

Osteopat og fysioterapeut
Niklas Haapalo

Niklas Haapalo

Osteopat og Fysioterapeut
Spørgsmål? Klik her