Akutte smerter opstået i forbindelse med skade, vrid eller lignende
– Få akut faglig hjælp af en osteopat eller fysioterapeut hvis du har smerter
– Få akut faglig hjælp af en osteopat eller fysioterapeut hvis du har smerter
– Vi har den nødvendige viden til at hjælpe dig af med smerterne
De fleste kender til at få et akut hold i ryggen eller akut opstået hovedpine, men det er de færreste, som ved, hvordan de skal håndtere det. Det kan være overvældende, når smerterne melder sig, og man ikke kan bevæge sig meget længere end til sofaen. Derfor har vi samlet viden om, hvad du selv kan gøre i tilfælde af akutte smerter.
En af vores styrker hos Nordisk Osteopati er, at du ikke behøver en henvisning for at komme akut til fysioterapi og osteopati hos os.
Hver eneste uge ser og behandler vi mange mennesker med akutte smerter af den ene eller den art. Det har gennem årene givet os rigtig god og bred erfaring til at kunne hjælpe. Det handler om at komme både sikkert, hurtigt og bedst muligt over en akut skade. De typiske skader, vi oplever, er er lændesmerter, nakkesmerter og overbelastningsskader. Kan du nikke genkendende til nogle af disse symptomer, er vi eksperter i at hjælpe dig godt videre og sikkert igennem din skade:
Afhængig af hvor stor din skade er, kan vi tilbyde både fysioterapi og osteopati. Er du i tvivl om, hvilken behandlingsform som er den bedste for dig lige nu, så ring ind til os for afklaring. Vi tilbyder enkeltstående behandlinger og tilpassede behandlingsforløb
Vi har samlet en guide til, hvad du skal være særligt opmærksom på, og hvornår det er en god ide at søge læge, inden du kommer til os. Er du i tvivl, så opfordrer vi altid til at opsøge din egen læge først for vejledning og vurdering af dine akutte smerter. Det er for at sikre i tide at opdage en evt. alvorlig sygdom eller skade bagved dine smerter.
Har du været ude for et voldsomt traume som et fald, skub eller uheld, er det bedst at få afklaring ved egen læge, inden du kommer til en af vores behandlere. Oplever du nedsat kraft og tiltagende smerter ved vægtbæring og/eller i hvile anbefaler vi også at opsøge egen læge.
Gennem årene har vi opsamlet en meget stor intern viden om forskellige forløb med akutte smerter. Vi har derfor kompetente behandlere, som alle formår at sparre med dig omkring din nuværende situation – og aktuelle behov. Alle vores behandlere har endvidere via førstehjælpskurser fået en udvidet forståelse af vævsheling og knowhow om forskellige skadestyper. Det tilsammen gør, at vi kan lave en grundig plan med dig, så du kommer bedst og hurtigst i form igen efter dine smerter.
Vores behandlere er specialiseret i akutte smerter, både i lindring og vejledning til genoptræning efter et behandlingsforløb. På den måde får du en individuel og grundig behandling udfra din situation.
Det kan være, at du lige nu søger information om din skade, og om hvorvidt du har brug for en behandling eller ej. Det kan kun du mærke. Har du svært ved at vurdere omfanget af i din skade, er det en sund ting at rådføre dig med din familie eller gode venner, som kender dig godt og som kan hjælpe dig med gode råd. Har du brug for vores vurdering, er du velkommen til i første omgang at ringe ind til os for afklaring. Er smerterne vedvarende, hvor det hverken bliver bedre eller værre, eller bliver det kun værre og værre, så har du som udgangspunkt brug for behandling.
Er du kommet til skade bør du i første omgang holde godt øje med, hvordan din krop reagerer lige nu og her. Er der noget galt med kroppen, skal den nok sige til.
De mest almindelige symptomer, som vi oplever – og som vi kan hjælpe med – er:
Uanset hvor lidt eller hvor meget ondt du har i f.eks. lænden, ryggen eller hovedet, kan vi hjælpe dig. Vi anbefaler dog, at du opsøger din egen læge først, hvis du oplever en eller flere af følgende symptomer:
Hos Nordisk Osteopati er du i trygge hænder. Vi lover dig kun noget, som vi kan holde. Vi lover dig også, at vi tænker i årsagssammenhænge og tager hele din krop i betragtning, når vi behandler dig. Vi er for at hjælpe dig, så du kan komme hurtigst muligt kan blive smertefri igen.
Rygsøjlen er en smidig og stabil kæde af hvirvler, led og muskler. Disse har bedst at blive bevæget i alle de retninger, som din krop tillader. Der er dog tilfælde, hvor kroppen ikke tillader disse bevægelser længere, og derfor er det vigtigt, at du lytter til din krop.
Symptomer du muligvis oplever ved akut ondt i ryggen
Sørg for at bevæge dig så meget, som din krop tillader det. Har du svært ved at slappe af, kan det hjælpe med stille og rolige gåture for at hjælpe kroppen til afslapning – især hvis du har svært ved eller ondt, når du ligger ned. Husk dine dybe vejrtrækninger helt ned i maven, som også får kroppen til at slappe af.
Lænden er den næstsidste del af vores smidige rygsøjle. Rygsøjlen er en stabil kæde af hvirvler, led og muskler. Disse har bedst at blive bevæget i alle retninger, som din krop tillader det. Der er dog tilfælde, hvor kroppen ikke tillader disse bevægelser længere. Her er det vigtigt, at du lærer at lytte til, hvad din krop forsøger at fortælle dig.
Akutte lændesmerter kan opleves som:
Hold dig så aktiv så meget som din lænd tillader det. Har du brug for at sidde eller ligge ned, så er det vigtigt at lytte til din krop og respektere dette.
Hvil dig flere gange i løbet af dagen. Det kan også hjælpe at lægge dig på et lige/fladt underlag, så du strækker hele ryggen. Dette vil hjælpe dig med at få din krop til at slappe af.
Det er de færreste lændesmerter, som går over af sig selv uden behandling. Jo længere du går med dine smerter, desto mere kan det forplante sig andre steder i kroppen. Vi anbefaler derfor, at du bliver tilset af en faglig, kompetent behandler, som kan rådgive dig om dine smerter. Hos Nordisk Osteopati kunne dette være både en af vores fysioterapeuter eller osteopater.
En forstuvet ankel sker typisk ved at vrid, fald eller “dum” bevægelse. En forstuvning kan opstå, fordi de sener, som sidder på ydersiden af anklen er svagere end de sener, som sidder på ydersiden.
Symptomer på forstuvet ankel:
Sørg for at holde foden hævet over hjerteniveau (siddende eller liggende) og læg is på i 20 minutter ad gangen. Is må aldrig lægges direkte på huden. Hold foden i ro og bevæg den kun så meget, som den nu tillader i de første 2 døgn.
Akut ondt i nakken kan nogle gange skyldes en helt simpel ting som at have ligget forkert. Ondt i nakken kan også skyldes forstrækning, muskelspændinger og for meget kontorarbejde. Hvis du oplever nogle af disse symptomer, kan du gøre noget for selv at lindre dem.
Der kan være mange årsager til akut ondt i nakken. Du kan i første omgang selv forsøge at lindre dine smerter ved at holde nakken varm og ved at bevæge dig så meget, som din krop tillader det. Forsøg at få din krop til at slappe af (ro på). Er smerterne ikke aftagende kan du have gavn af at besøge os for at få en grundig undersøgelse og behandling.
– Fysioterapeuter og osteopater
– deltager alle behandlere i:
“Ved at skabe de bedste omgivelser til faglig og personlig udvikling, sikre vi at vores behandling altid er af høj kvalitet. Alle behandlere tager ansvar for, at de, dag for dag, bliver bedre til vores fag, så vi kan levere den bedste behandling til dig.”
Følgende er en liste over nogle af de mange ting vores patienter henvender sig, men langt fra alt. Er du i tvivl om vi kan hjælpe så kan du altid skrive og spørg via linket nedenfor.
Følgende er en liste over nogle af de mange ting vores patienter henvender sig, men langt fra alt. Er du i tvivl om vi kan hjælpe så kan du altid skrive og spørg via linket nedenfor.