Akutte smerter

- Faglig vurdering og behandling af akutte smerter

Akutte smerter opstået i forbindelse med skade, vrid eller lignende

– Få akut faglig hjælp af en osteopat eller fysioterapeut hvis du har smerter

Som Osteopater hjælper vi dig eksempelvis med at behandle:

Behandling af akutte opståede skader

– Vi har den nødvendige viden til at hjælpe dig af med smerterne

De fleste kender til at få et akut hold i ryggen eller akut opstået hovedpine, men det er de færreste, som ved, hvordan de skal håndtere det. Det kan være overvældende, når smerterne melder sig, og man ikke kan bevæge sig meget længere end til sofaen. Derfor har vi samlet viden om, hvad du selv kan gøre i tilfælde af akutte smerter. 

Hurtig behandling af akutte skader

En af vores styrker hos Nordisk Osteopati er, at du ikke behøver en henvisning for at komme akut til fysioterapi og osteopati hos os.

Din fysioterapeut eller osteopat hjælper dig, når du har fået akutte smerter

Hver eneste uge ser og behandler vi mange mennesker med akutte smerter af den ene eller den art. Det har gennem årene givet os rigtig god og bred erfaring til at kunne hjælpe. Det handler om at komme både sikkert, hurtigt og bedst muligt over en akut skade. De typiske skader, vi oplever, er er lændesmerter, nakkesmerter og overbelastningsskader. Kan du nikke genkendende til nogle af disse symptomer, er vi eksperter i at hjælpe dig godt videre og sikkert igennem din skade:

 • Akut ondt i ryggen
 • Akut hold i ryggen
 • Akut ondt i nakken
 • Akutte rygsmerter
 • Akut smerter i knæ
 • Akut smerter i ankel

Afhængig af hvor stor din skade er, kan vi tilbyde både fysioterapi og osteopati. Er du i tvivl om, hvilken behandlingsform som er den bedste for dig lige nu, så ring ind til os for afklaring. Vi tilbyder enkeltstående behandlinger og tilpassede behandlingsforløb

Fysioterapi og Osteopati på Frederiksberg

Hvad skal du være opmærksom på ved akutte smerter

Vi har samlet en guide til, hvad du skal være særligt opmærksom på, og hvornår det er en god ide at søge læge, inden du kommer til os. Er du i tvivl, så opfordrer vi altid til at opsøge din egen læge først for vejledning og vurdering af dine akutte smerter. Det er for at sikre i tide at opdage en evt. alvorlig sygdom eller skade bagved dine smerter.

Har du været ude for et voldsomt traume som et fald, skub eller uheld, er det bedst at få afklaring ved egen læge, inden du kommer til en af vores behandlere. Oplever du nedsat kraft og tiltagende smerter ved vægtbæring og/eller i hvile anbefaler vi også at opsøge egen læge.

Vi tilbyder målrettede behandlinger ift. dine akutte smerter

Gennem årene har vi opsamlet en meget stor intern viden om forskellige forløb med akutte smerter. Vi har derfor kompetente behandlere, som alle formår at sparre med dig omkring din nuværende situation – og aktuelle behov. Alle vores behandlere har endvidere via førstehjælpskurser fået en udvidet forståelse af vævsheling og knowhow om forskellige skadestyper. Det tilsammen gør, at vi kan lave en grundig plan med dig, så du kommer bedst og hurtigst i form igen efter dine smerter.

Vores behandlere er specialiseret i akutte smerter, både i lindring og vejledning til genoptræning efter et behandlingsforløb. På den måde får du en individuel og grundig behandling udfra din situation.

Har du brug for en osteopat behandling til din nuværende skade?

Det kan være, at du lige nu søger information om din skade, og om hvorvidt du har brug for en behandling eller ej. Det kan kun du mærke. Har du svært ved at vurdere omfanget af i din skade, er det en sund ting at rådføre dig med din familie eller gode venner, som kender dig godt og som kan hjælpe dig med gode råd. Har du brug for vores vurdering, er du velkommen til i første omgang at ringe ind til os for afklaring. Er smerterne vedvarende, hvor det hverken bliver bedre eller værre, eller bliver det kun værre og værre, så har du som udgangspunkt brug for behandling.

Er du kommet til skade bør du i første omgang holde godt øje med, hvordan din krop reagerer lige nu og her. Er der noget galt med kroppen, skal den nok sige til.

De mest almindelige symptomer, som vi oplever – og som vi kan hjælpe med – er:

 • Kroppen gør ondt hele tiden
 • Smerterne kan flyttes sig
 • Kroppen gør ondt, selv når du hviler dig eller sover
 • Du føler dig stiv i kroppen
 • Du har svært ved at ligge på siden
 • Du er langsom til at komme i gang om morgenen pga. Stivhed og smerter
 • Du føler dig drænet og energiforladt
 • Du oplever humørsvingninger
 • At du har svært ved at klare dagligdags aktiviteter som; madlavning, ordne vasketøj eller lufte hunden

Uanset hvor lidt eller hvor meget ondt du har i f.eks. lænden, ryggen eller hovedet, kan vi hjælpe dig. Vi anbefaler dog, at du opsøger din egen læge først, hvis du oplever en eller flere af følgende symptomer:

 • At du oplever konstante hvilesmerter / natlige smerter
 • Hvis du har mistet følelsen i armen eller fingrene
 • Hvis du tydeligt har mistet kræfterne i armens muskulatur, særligt over skulderleddet eller flere led i armen

Hos Nordisk Osteopati er du i trygge hænder. Vi lover dig kun noget, som vi kan holde. Vi lover dig også, at vi tænker i årsagssammenhænge og tager hele din krop i betragtning, når vi behandler dig. Vi er for at hjælpe dig, så du kan komme hurtigst muligt kan blive smertefri igen.

Bestil tid:

Skriv besked:

Lad os tage en snak
Sender

Hvad siger kunderne?

”Jeg har haft ondt mange steder i kroppen i næsten 10 år, uden at nogen rigtig har kunnet finde ud af, hvad der var i vejen.
Til sidst var det virkelig ved at være slemt, men så blev jeg anbefalet at gå til en osteopat. Og her hos Nordisk Osteopati har de virkelig kunnet hjælpe mig.
De arbejder med hele kroppen – selv min astma tager de sig af. Det er simpelthen super! Min livskvalitet er blevet så meget bedre!”

”Jeg har gennem en længere periode – over et par år – døjet med smerter i venstre side af ryggen.
Jeg har løbende gået til kiropraktisk behandling, da min ryg er udfordret af at være præget af Scheuermanns sygdom.
Men det er faktisk først efter at have været igennem behandling hos Morten Vind, at der er kommet styr på smerterne i venstre side af min ryg.
Jeg er i dag smertefri og kan igen deltage i fysisk træning med rygøvelser. Det var udelukket førhen pga. kraftige smerter.
Jeg er dermed også sluppet for at skulle tage smertestillende medicin.
Jeg er derfor yderst tilfreds med den måde, Morten har grebet behandlingen an, og Morten har også været yderst pædagogisk i sin måde at forklare behandlingen på. Tak!

”Morten er rigtig god til at se på helheden – ikke kun på det enkelte overbelastede og ømme led. Han er god til at finde ondets rod – og så er han god til at forklare, hvad der sker, og hvad det er, han gør. F.eks. undrede jeg mig over, at han trykkede mig både på maven og i nakken, når nu det var kors- og halebenet, det var galt med. Men det virkede jo!

Morten har helt klart været min redning her under min graviditet. Det er hans fortjeneste, at den har været så smertefri, som den har.”

Smerter i ankel, knæ og hofte vi afhjælper med osteopati

Akut ondt i ryggen

Rygsøjlen er en smidig og stabil kæde af hvirvler, led og muskler. Disse har bedst at blive bevæget i alle de retninger, som din krop tillader. Der er dog tilfælde, hvor kroppen ikke tillader disse bevægelser længere, og derfor er det vigtigt, at du lytter til din krop.

Symptomer du muligvis oplever ved akut ondt i ryggen

 • Snurren og prikkende fornemmelse i armene
 • Trykken for brystet
 • Forværring af dine smerter ved host eller nys
 • Smerte ved bestemte bevægelser

Sørg for at bevæge dig så meget, som din krop tillader det. Har du svært ved at slappe af, kan det hjælpe med stille og rolige gåture for at hjælpe kroppen til afslapning – især hvis du har svært ved eller ondt, når du ligger ned. Husk dine dybe vejrtrækninger helt ned i maven, som også får kroppen til at slappe af.

Akutte lændesmerter

Lænden er den næstsidste del af vores smidige rygsøjle. Rygsøjlen er en stabil kæde af hvirvler, led og muskler. Disse har bedst at blive bevæget i alle retninger, som din krop tillader det. Der er dog tilfælde, hvor kroppen ikke tillader disse bevægelser længere. Her er det vigtigt, at du lærer at lytte til, hvad din krop forsøger at fortælle dig.

Akutte lændesmerter kan opleves som:

 • Smerter med udstråling til balden (læs om iskias smerter her)
 • Nedsat kraft i et eller begge ben
 • Snurren og prikkende fornemmelse i benet (læs mere om diskusprolaps her)
 • Smerter lokalt i lænden eller siden af lænden
 • Smerter i bestemte bevægelser (f.eks. foroverbøjning eller rotation)

Hold dig så aktiv så meget som din lænd tillader det. Har du brug for at sidde eller ligge ned, så er det vigtigt at lytte til din krop og respektere dette.

Hvil dig flere gange i løbet af dagen. Det kan også hjælpe at lægge dig på et lige/fladt underlag, så du strækker hele ryggen. Dette vil hjælpe dig med at få din krop til at slappe af.

Det er de færreste lændesmerter, som går over af sig selv uden behandling. Jo længere du går med dine smerter, desto mere kan det forplante sig andre steder i kroppen. Vi anbefaler derfor, at du bliver tilset af en faglig, kompetent behandler, som kan rådgive dig om dine smerter. Hos Nordisk Osteopati kunne dette være både en af vores fysioterapeuter eller osteopater.

Ondt i knæet - Behandling med Fysioterapi og Osteopati

Akut smerte i knæ

Et vrid eller et knæk i ens knæ kan være en meget ubehagelig oplevelse.. Senerne i knæet er stærke, men de bliver udsat, når vi f.eks hurtigt skal ned på hug, hvis vi glider på vejen eller mister balancen på trappen.

Symptomer, du kan opleve, ved et skadet knæ:

 • Hævelse
 • Fastlåsning i bestemte bevægelser
 • Knæet føles ustabilt og svagt
 • Det kan være svært at bevæge knæet og bøje/bukke det

Sørg for at holde knæet hævet over hjerteniveau (siddende eller liggende) og læg is på i 20 minutter ad gangen. Is må aldrig lægges direkte på huden. Hold benet i ro og bevæg den kun så meget, som den nu tillader i de første 2 døgn.

Akut smerte i ankel

En forstuvet ankel sker typisk ved at vrid, fald eller “dum” bevægelse. En forstuvning kan opstå, fordi de sener, som sidder på ydersiden af anklen er svagere end de sener, som sidder på ydersiden.

Symptomer på forstuvet ankel:

 • Hævelse
 • Bliver blålig
 • Dunkende smerte
 • Svært ved at bevæge fodleddet

Sørg for at holde foden hævet over hjerteniveau (siddende eller liggende) og læg is på i 20 minutter ad gangen. Is må aldrig lægges direkte på huden. Hold foden i ro og bevæg den kun så meget, som den nu tillader i de første 2 døgn.

Smerter i ankel, knæ og hofte vi afhjælper med osteopati
Fysioterapi og Osteopati på Frederiksberg

Akut ondt i nakken

Akut ondt i nakken kan nogle gange skyldes en helt simpel ting som at have ligget forkert. Ondt i nakken kan også skyldes forstrækning, muskelspændinger og for meget kontorarbejde. Hvis du oplever nogle af disse symptomer, kan du gøre noget for selv at lindre dem.

 • Har svært ved at dreje hovedet pga. smerter
 • Spændingshovedpine (tindingen)
 • Migræne med eller uden aura
 • Smerter med udstråling ned til skulderbladet

Der kan være mange årsager til akut ondt i nakken. Du kan i første omgang selv forsøge at lindre dine smerter ved at holde nakken varm og ved at bevæge dig så meget, som din krop tillader det. Forsøg at få din krop til at slappe af (ro på). Er smerterne ikke aftagende kan du have gavn af at besøge os for at få en grundig undersøgelse og behandling.

Hos Nordisk Osteopati møder du følgende Osteopater og Fysioterapeuter

Morten Vind-Visby

Morten Vind-Visby

Aut. Osteopat og Fysioterapeut
Amalie Rygner

Amalie Rygner

Aut. Osteopat og Fysioterapeut
Ronnie Gyldenvang

Ronnie Gyldenvang

Aut. Osteopat og Fysioterapeut
Helena Schröder

Helena Schröder

Aut. Osteopat og Fysioterapeut
Nicolai Mattiazzo Blom Salmonsen

Nicolai Mattiazzo Blom Salmonsen

Aut. Osteopat og Fysioterapeut
Michael Weber Jørner

Michael Weber Jørner

Aut. Osteopat og Fysioterapeut
 Ammar Zeeshan Lone

Ammar Zeeshan Lone

Aut. Osteopat og Fysioterapeut
Niklas Haapalo

Niklas Haapalo

Aut. Osteopat og Fysioterapeut
Rasmus Vigsø Møller

Rasmus Vigsø Møller

Aut. Fysioterapeut og stud. Osteopat
Rikke Bjerregaard

Rikke Bjerregaard

Aut. Fysioterapeut og stud. Osteopat

Alle vores behandlere er:

– Fysioterapeuter og osteopater

 • Autoriserede Osteopater DO M.R.O.DK

 • Autoriserede fysioterapeuter

 • Har over 5 års erhvervserfaring

 • Medlem af Danske Fysioterapeuter

Som en del af Nordisk Osteopati

– deltager alle behandlere i:

 • Fælles Faglig Udvikling

 • Fælles Erfaringsudveksling

 • Personlig Faglig Udvikling

 • Mindst fire efteruddannelseskurser om året

Du finder dine Nordisk Osteopati klinikker her

Du finder Nordisk Osteopati i disse 5 byer

“Ved at skabe de bedste omgivelser til faglig og personlig udvikling, sikre vi at vores behandling altid er af høj kvalitet. Alle behandlere tager ansvar for, at de, dag for dag, bliver bedre til vores fag, så vi kan levere den bedste behandling til dig.”

Hvad kan Osteopati og Fysioterapi hos Nordisk Osteopati hjælpe dig med?

Følgende er en liste over nogle af de mange ting vores patienter henvender sig, men langt fra alt. Er du i tvivl om vi kan hjælpe så kan du altid skrive og spørg via linket nedenfor.

Velkommen hos Nordisk Osteopati – Vi ser frem til at hjælpe dig

Spørgsmål? Klik her