Padelskader

Hos Nordisk Osteopati behandler vi padelskader
– men hjælper dig også med at forebygge skader

– Osteopati
– Fysioterapi

Padel træning – de hyppigste skader og hvordan du kan forebygge det

– Hos Nordisk Osteopati har vi meget stor erfaring inden for sportsskader generelt og også inden for sportsgrene, som tennis, badminton og padel

Samarbejde med Kristoffer Jørgensen
fra Dansk Padel Forbund

Padel er i kraftig vækst i Danmark og tiltrækker en stadig større skare af entusiaster. Med over 250.000-300.000 danske spillere, der dyrker sporten regelmæssigt, er padel blevet en af top 5 idrætsgrene herhjemme.

Nordisk Osteopati har i samarbejde med Kristoffer Jørgensen, som arbejder hos Dansk Padel Forbund, dykket ned i skader i forbindelse med padel sporten. Der er endnu ikke fuld opmærksomhed på skadeforebyggelsen inden for padel. Dels fordi sporten er ny og dels pga. den eksponentielle tilgang til padel.

I 2020 blev Lunar liga’erne, blev etableret og har allerede tiltrukket 10.000 mennesker, hvilket vidner om sportens stigende popularitet. Padel er ikke kun for de erfarne udøvere med baggrund indenfor tennis eller andre ketsjer sportsgrene, men er nemt og inkluderende for alle aldre og niveauer. Derfor er der endnu ikke målrettet fokus og opmærksomhed på skadesproblemer og forebyggelse.

Hos Nordisk Osteopati har vi meget stor erfaring inden for sportsskader generelt og også inden for ketsjer sportsgrene. Det falder os derfor meget naturligt at overføre vores erfaringer til padel sporten, dykke ned i forskellene og opnå ekspertviden inden for sportsgrenen, så vi kan hjælpe så mange som muligt med både skadesforebyggelse og hurtigere heling, såfremt en skade opstår. Padel er sjovest at spille uden skader!

Ondt i knæet - Behandling med Fysioterapi og Osteopati

De hyppigste skader og skavanker inden for padel sportenandlingsforløb.

Selvom der ikke findes officiel empiri, peger Kristian Jørgensen på, at mange skader synes at være relateret til dårlig teknik. Tidligere idrætsudøvere som squash- og tennis spillere kan også have udfordringer – især med sving sløjfen – da den ofte bliver for lang og eksplosiv i forhold til, hvordan man bedst spiller padel. Badmintonspillere har ofte et for let greb og overdreven håndledssving, som særligt giver dem håndledsproblemer.

De mest almindelige skader der opstår under padel er:

 • Tennisalbue
 • Håndledsproblemer
 • Ondt i knæet
 • Ondt i hoften
 • Ondt i anklerne
 • Ondt i lænden

Sådan forebygger du padelskader

Teknikken et rigtig godt sted at starte, hvis du vil have fokus på at undgå skader, når du spiller padel. Først og fremmest handler det om din svingteknik. Når svingsløjfen er kortere, vil kraften nemmere blive overført fra bat til bold. Vibrationer/slagets styrke kan være med til at fremskynde overbelastningsskader og akutte skader. Med et kortere armsving undgår du store vibrationer gennem din arm og nedsætter dermed risikoen for skade.

Dit udstyr er også en vigtig faktor, hvor især valget af bat er afgørende. Desto mere skum der er i battet, desto mere fart vil det generere. Et bat med meget skum er derfor ideelt for begyndere, hvorimod et stivere bat er bedre egnet for øvede spillere. Vær dog opmærksom på, at et stivere bat kan give flere stød gennem både arm og skulder. Oplever du allerede nu problemer med hånd- og albue, bør du overveje at få hjælp til at vurdere, om dit udstyr er det rigtige – og om din teknik er god nok. Det er vigtigt, du vælger et bat, der passer til dit niveau.

Hvis du fortsat oplever symptomer, kan du med fordel blive tilset af en af vores osteopater, som forstår de udfordringer, der er i forbindelse med padel. En osteopat vil kunne give dig en målrettet og individuelt tilpasset vejledning og behandling.

Opvarmning og opførsel på padel banen

De fleste centre tænker mere og mere på opvarmnings-områder, men generelt set er tendensen, at opvarmningen sker i det første sæt. Det er en god idé at varme hele kroppen op i mindst 20 min, inden du starter din padel træning, da padel er hårdt for hele kroppen. Din opvarmning er også en god indikator, hvor du kan mærke efter, hvor klar din krop er til at være fysisk aktiv på dagen, og hvor mange kræfter du har på dagen. Ingen dage er ens, og derfor mærker man ofte først en skade, mens man er i gang, eller når skaden er sket. Har du ikke selv et opvarmningsprogram, kan vores dygtige osteopater (som også er uddannet fysioterapeuter) hjælpe dig med et i forbindelse med en behandling.

På banen bliver der stillet mange fysiske krav til dig, og hvis du spiller med nogen, som er bedre end dig selv, så stiller det jo endnu større krav. Du vil typisk bevæge dig hurtigere og flytte dig mere rundt på banen, end hvis du spiller med nogen på dit eget niveau. Husk at mærke efter og lytte til din krop undervejs i spillet.

Jeg har allerede en padel skade – kan jeg spille ?

Alt i alt er padel en fantastisk sport, men som enhver aktivitet kræver det opmærksomhed på teknik, udstyr og skadesforebyggelse for at sikre en sund og sjov oplevelse på banen.

Hvis du uheldigvis oplever skader af den ene eller anden karakter, kan et besøg hos en af vores osteopater være en god og effektiv løsning for at komme hurtigere tilbage på banen.. Når du kommer ind hos os, vil vi starte med at tage en grundig snak om din tidligere og nuværende skade og sygehistorik. Det gør vi for at vide så meget om dig og din krop som muligt, inden vi begynder vores videre undersøgelse. Vi udfører altid en grundig vurdering og undersøgelse af det område, som gør ondt og herefter en fuld undersøgelse af resten af din krop. Der kan være relevante områder andre steder, der påvirker eller bliver påvirket af dine symptomer.

Behandling hos Nordisk Osteopati består i at bruge manuelle teknikker på briksen for at hjælpe din krop til at genoprette tabt bevægelse. Med vores baggrund som fysioterapeuter er vi også i stand til at give dig en grundig vejledning i både træningsteknik, mængde og øvelser.

God fornøjelse med padel træningen!

Hvad siger kunderne?

”Jeg har haft ondt mange steder i kroppen i næsten 10 år, uden at nogen rigtig har kunnet finde ud af, hvad der var i vejen.
Til sidst var det virkelig ved at være slemt, men så blev jeg anbefalet at gå til en osteopat. Og her hos EQ Performance har de virkelig kunnet hjælpe mig.
De arbejder med hele kroppen – selv min astma tager de sig af. Det er simpelthen super! Min livskvalitet er blevet så meget bedre!”

”Jeg har gennem en længere periode – over et par år – døjet med smerter i venstre side af ryggen.
Jeg har løbende gået til kiropraktisk behandling, da min ryg er udfordret af at være præget af Scheuermanns sygdom.
Men det er faktisk først efter at have været igennem behandling hos Morten Vind, at der er kommet styr på smerterne i venstre side af min ryg.
Jeg er i dag smertefri og kan igen deltage i fysisk træning med rygøvelser. Det var udelukket førhen pga. kraftige smerter.
Jeg er dermed også sluppet for at skulle tage smertestillende medicin.
Jeg er derfor yderst tilfreds med den måde, Morten har grebet behandlingen an, og Morten har også været yderst pædagogisk i sin måde at forklare behandlingen på. Tak!
Morten har min varmeste anbefaling”

”Morten er rigtig god til at se på helheden – ikke kun på det enkelte overbelastede og ømme led. Han er god til at finde ondets rod – og så er han god til at forklare, hvad der sker, og hvad det er, han gør. F.eks. undrede jeg mig over, at han trykkede mig både på maven og i nakken, når nu det var kors- og halebenet, det var galt med. Men det virkede jo!

Morten har helt klart været min redning her under min graviditet. Det er hans fortjeneste, at den har været så smertefri, som den har.”

Læs hele Christinas historie her.

Bestil tid:

Skriv besked:

Lad os tage en snak
Sender

Hoftesmerter har stor betydning for livskvaliteten

Hos Nordisk Osteopati møder du følgende Osteopater og Fysioterapeuter

Morten Vind-Visby

Morten Vind-Visby

Aut. Osteopat og Fysioterapeut
Amalie Rygner

Amalie Rygner

Aut. Osteopat og Fysioterapeut
Ronnie Gyldenvang

Ronnie Gyldenvang

Aut. Osteopat og Fysioterapeut
Helena Schröder

Helena Schröder

Aut. Osteopat og Fysioterapeut
Nicolai Mattiazzo Blom Salmonsen

Nicolai Mattiazzo Blom Salmonsen

Aut. Osteopat og Fysioterapeut
Michael Weber Jørner

Michael Weber Jørner

Aut. Osteopat og Fysioterapeut
 Ammar Zeeshan Lone

Ammar Zeeshan Lone

Aut. Osteopat og Fysioterapeut
Niklas Haapalo

Niklas Haapalo

Aut. Osteopat og Fysioterapeut
Rasmus Vigsø Møller

Rasmus Vigsø Møller

Aut. Fysioterapeut og stud. Osteopat
Rikke Bjerregaard

Rikke Bjerregaard

Aut. Fysioterapeut og stud. Osteopat

Alle vores behandlere er:

– Fysioterapeuter og osteopater

 • Autoriserede Osteopater DO M.R.O.DK

 • Autoriserede fysioterapeuter

 • Har over 5 års erhvervserfaring

 • Medlem af Danske Fysioterapeuter

Som en del af Nordisk Osteopati

– deltager alle behandlere i:

 • Fælles Faglig Udvikling

 • Fælles Erfaringsudveksling

 • Personlig Faglig Udvikling

 • Mindst fire efteruddannelseskurser om året

Du finder dine Nordisk Osteopati klinikker her

Har du fået en skade kan vores erfarne Osteopater og Fysioterapeuter hjælpe dig med at komme på banen igen

– Hos Nordisk Osteopati er du i trygge hænder

Spørgsmål? Klik her