Migræne

Har du migræne så hjælper vi dig med:

– Osteopati

Migræne og hovedpine

– Få faglig hjælp fra en osteopat ved migræne

Der findes forskellige former for hovedpine og afhængig af, hvilken type smerte du oplever, kan du selv gøre noget – eller du kan søge råd og vejledning hos din osteopat. Dit kranie og nakke består af forskellige strukturer som muskler, sener, nerver og blodkar. Disse strukturer kan fremprovokere forskellige typer hovedpiner som f.eks. spændingshovedpine, stress fremkaldt hovedpine, migræne og hortons hovedpine.

Har du migræne hovedpine?

Migræne er en af de større hovedpineformer, som dominerer i manges hverdag. Man forstår ikke helt, hvorfor migræne opstår, men mange oplever det som en ensidig hovedpine. Den opleves som tung, pulserende og med en dunkende smerte. Smerten er moderat til kraftig i intensitet. Det kan vare fra et par timer til nogle dage, før den forsvinder igen. De fleste oplever samtidig at være lys- og lydfølsomme, og der kan medfølge kvalme og eventuelle opkastninger.
Migræne kan være relateret til mange ting såsom stress, hormonelle forandringer herunder cyklus forandring, skader mod hovedet og mange andre årsager. Derfor er det vigtigt hos Nordisk Osteopati at undersøge hele din krop for at øge din prognoser for heling og minimere hyppigheden af dine migræne anfald.

Akut hovedpine eller kronisk hovedpine?

Hvis du oplever at have fået en akut kraftig hovedpine sammen med svimmelhed, utilpashed og kvalme, som du ikke har oplevet før, vil vi kraftigt råde dig til at søge egen læge. Hvis du derimod hyppigt har hovedpine eller har kronisk hovedpine, så er der forskellige behandlinger, man kan bruge for at lindre smerten og mindske hyppigheden af dine smerter. Når du har en kronisk hovedpine, snakker man om, at symptomerne har varet i mere end 15 dage i over tre måneder i træk. Det er estimeret, at kun 3-5% af befolkningen lider af kronisk hovedpine, og de fleste er derfor tilknyttet en decideret hovedpine klinik.

Symptomer du skal være særligt opmærksom på – og opsøge egen læge først:

 • Tiltagende forværring af hovedpinen over flere uger
 • Smertestillende virker ikke mod hovedpinen
 • Ekstremt voldsom hovedpine uden nogen grund
Fysioterapi og Osteopati på Frederiksberg

Hovedpine – årsag og behandling hos osteopat eller osteopat studerende

Der kan være mange underliggende årsager til, at hovedpinen opstår. Derfor er det vigtigt at afklare, hvilken type hovedpine du oplever, hvor hyppigt den opstår, intensiteten og varigheden af den. Vores osteopater og osteopat studerende er særligt gode til at tilrette et forløb netop tilpasset dig og dine symptomer.

Stress og hovedpine

Når du oplever stress, eller du er overbelastet gennem en længere periode, giver det anledning til både psykiske symptomer og fysiske symptomer. Stress hovedpine er ofte kendetegnet ved spændingshovedpine, dvs. en primært muskulær spænding i musklerne fra nakken, kæberne og skulderne. Stress kan altså godt udløse hovedpine. Grundet de fysiologiske og kemiske processer, som udløses i forbindelse med stress, kan det ændre hyppigheden, intensitet, varigheden af hovedpinen og nedsætte produktiviteten på arbejdet, i hjemmet og i sociale sammenhæng.

Der er en sammenhæng mellem stress og hovedpine. Derfor er det en god ide at finde en behandler, der kan få talt med dig om de stress-relaterede problemer, som du oplever i din hverdag. Tal gerne med en psykolog om stress, en coach eller egen læge hvis du har alvorlige symptomer på stress. Stressen er ligeså vigtig at behandle som din hovedpine.

Det er heller ikke unormalt, at mange oplever svimmelhed og hovedpine sammen. Svimmelhed og hovedpine kan være et tegn på overbelastning, og dit system fortæller dig, at du skal geare ned. I andre tilfælde er svimmelhed og hovedpine “makkere”, når der er tale om migræne, og dertil følger mange flere symptomer også.

Hvad siger kunderne?

”Jeg har haft ondt mange steder i kroppen i næsten 10 år, uden at nogen rigtig har kunnet finde ud af, hvad der var i vejen.
Til sidst var det virkelig ved at være slemt, men så blev jeg anbefalet at gå til en osteopat. Og her hos EQ Performance har de virkelig kunnet hjælpe mig.
De arbejder med hele kroppen – selv min astma tager de sig af. Det er simpelthen super! Min livskvalitet er blevet så meget bedre!”

”Jeg har gennem en længere periode – over et par år – døjet med smerter i venstre side af ryggen.
Jeg har løbende gået til kiropraktisk behandling, da min ryg er udfordret af at være præget af Scheuermanns sygdom.
Men det er faktisk først efter at have været igennem behandling hos Morten Vind, at der er kommet styr på smerterne i venstre side af min ryg.
Jeg er i dag smertefri og kan igen deltage i fysisk træning med rygøvelser. Det var udelukket førhen pga. kraftige smerter.
Jeg er dermed også sluppet for at skulle tage smertestillende medicin.
Jeg er derfor yderst tilfreds med den måde, Morten har grebet behandlingen an, og Morten har også været yderst pædagogisk i sin måde at forklare behandlingen på. Tak!
Morten har min varmeste anbefaling”

”Morten er rigtig god til at se på helheden – ikke kun på det enkelte overbelastede og ømme led. Han er god til at finde ondets rod – og så er han god til at forklare, hvad der sker, og hvad det er, han gør. F.eks. undrede jeg mig over, at han trykkede mig både på maven og i nakken, når nu det var kors- og halebenet, det var galt med. Men det virkede jo!

Morten har helt klart været min redning her under min graviditet. Det er hans fortjeneste, at den har været så smertefri, som den har.”

Læs hele Christinas historie her.

Bestil tid:

Skriv besked:

Lad os tage en snak
Sender

Afhjælp smerter i skulder og nakke med Fysioterapi og Osteopati

Har dit barn hovedpine eller ondt i hovedet?

Få den rigtige vejledning hvis dit barn oplever hovedpine. Når børn har hovedpine, skal det tages meget alvorligt. Der kan være underliggende årsager, som er vigtige at få en afklaring hos lægen omkring. Derfor opfordrer vi til et samarbejde med din egen læge, når du oplever at dit barn klager over hovedpine.

Vi ser gerne på helheden i deres små kroppe og ved, at den undergår mange flere processer, end vi voksne oplever. Derfor er det vigtigt at få en grundig og faglig vurdering af hovedpinen hos dit barn ved en af vores osteopater.

Hovedpine i baghovedet

Mange oplever, at hovedpinen kommer kravlende fra nakken og op mod baghovedet. Det er typsik spændingshovedpinen, der er assoscieret med hovedpine i baghovedet. Den sidder som et bånd rundt om hovedet, hvor det føles som om, at det strammer til. Måske du kan nikke genkendende til disse symptomer:

 • Stramhed og ømhed i nakkemusklerne
 • Et bånd, der starter fra nakken og går rundt om panden
 • Udstråling til toppen af hovedet
 • Udstråling til ned langs nakken til skulderen

Hos Nordisk Osteopati møder du følgende Osteopater og Fysioterapeuter

Morten Vind-Visby

Morten Vind-Visby

Aut. Osteopat og Fysioterapeut
Amalie Rygner

Amalie Rygner

Aut. Osteopat og Fysioterapeut
Ronnie Gyldenvang

Ronnie Gyldenvang

Aut. Osteopat og Fysioterapeut
Helena Schröder

Helena Schröder

Aut. Osteopat og Fysioterapeut
Nicolai Mattiazzo Blom Salmonsen

Nicolai Mattiazzo Blom Salmonsen

Aut. Osteopat og Fysioterapeut
Michael Weber Jørner

Michael Weber Jørner

Aut. Osteopat og Fysioterapeut
 Ammar Zeeshan Lone

Ammar Zeeshan Lone

Aut. Osteopat og Fysioterapeut
Niklas Haapalo

Niklas Haapalo

Aut. Osteopat og Fysioterapeut
Rasmus Vigsø Møller

Rasmus Vigsø Møller

Aut. Fysioterapeut og stud. Osteopat
Rikke Bjerregaard

Rikke Bjerregaard

Aut. Fysioterapeut og stud. Osteopat

Alle vores behandlere er:

– Fysioterapeuter og osteopater

 • Autoriserede Osteopater DO M.R.O.DK

 • Autoriserede fysioterapeuter

 • Har over 5 års erhvervserfaring

 • Medlem af Danske Fysioterapeuter

Som en del af Nordisk Osteopati

– deltager alle behandlere i:

 • Fælles Faglig Udvikling

 • Fælles Erfaringsudveksling

 • Personlig Faglig Udvikling

 • Mindst fire efteruddannelseskurser om året

Du finder dine Nordisk Osteopati klinikker her

Vores erfarne Osteopater og Fysioterapeuter hjælper dig af med din hovedpine

– Hos Nordisk Osteopati er du i trygge hænder

Spørgsmål? Klik her