Refluks, sure opstød, halsbrand – osteopati kan i nogle tilfælde hjælpe

Alle vil på et tidspunkt opleve et surt opstød med halsbrand eller brystsmerter til følge. Du har måske spist for meget, spist for krydret eller drukket en kop kaffe for meget. Ofte vil det gå over af sig selv. Desværre oplever mange tilbagevendende og vedvarende symptomer, der kræver livsstilsændringer og behandling. 

Refluks er en tilstand hvor mavesyren løber “den forkerte vej” og ender i spiserøret hvor det kan giver halsbrand, brystsmerter eller sure opstød. En enkelt episode er ikke et problem, men hvis det varer ved, er det ikke kun stærkt generende, men også skadeligt for især spiserøret. 

Det kan være, at du har prøvet at afhjælpe symptomerne ved fx at ændre spisevaner eller brugt  håndkøbsmedicin. Hvis ikke det har hjulpet, bør du kontakte din egen læge, da sure opstød eller halsbrand kan være symptom på,  en underliggende sygdom, der kræver lægelig behandling. 

Der er dog eksempler hvor hverken livsstilsændringer, medicin eller anden intervention ikke hjælper. Det sker også, at man ikke kan “finde” en medicinsk årsag. Når det er tilfældet er der  erfaring for og studier der tyder på, at osteoaptisk manuel behandling kan virke symptomlindrende og nogle gange være løsningen på problemet. Det skal understreges, at vi ikke behandler en evt. underliggende sygdom, men problemer i bevægeapparatet, der kan bidrage til problemet – ofte i nakke, brystkasse og mellemgulv (åndedrætsmukslen).

Uanset hvilken løsning du vælger råder vi dig til at handle på dine symptomer, da refluks i værste tilfælde kan udvikle sig til f.eks. skade på spiserør og luftveje og årsagen kan skyldes et mavesår under udvikling, der ikke er afklaret.

Behandling hos Nordisk Osteopati

 • Vi gennemgår din historie grundigt (og finder ud af om osteopati er indikeret?)
 • Vi laver en grundig undersøgelse af hele din krop
 • Baseret på undersøgelsen behandles du med blide manuelle teknikker.
 • Vi vejleder og instruerer dig til hvad du selv kan gøre.

Hvornår har jeg brug for behandling?

Osteopati kan ikke behandle mavesår, mavekatar eller andre sygdomme, men kan som nævnt, til tider lindre gener forbundet hermed. Er disse ting afklaret hos lægen, og du fortsat ønsker hjælp, anbefaler vi, at du kontakter os og hører, hvad vi kan gøre for dig.

Hvad nu hvis mit problem har stået på i længere tid?

Det er ofte når symptomerne på refluks har stået på i lang tid, at patienterne kommer til os. Du har formentlig været hos egen læge og tilmed speciallæge, uden de har kunnet hjælpe dig. Er det tilfældet så kontakt os og vi kan tage en personlig samtale for at klarlægge om osteopati kunne være noget for dig.

Hvis du vil vide mere om, hvad vi ellers kan hjælpe med klik her.

Bestil tid på:

Eller skriv en besked:

Lad os tage en snak
Sender

Få hjælp af vores erfarne behandlere

Hvad siger vores kunder

“Efter at have løbet en halvmaraton fik jeg ufatteligt ondt i min fod, og måtte umiddelbart efter begynde at gå med krykker. Det klassiske sundhedsvæsen sendte mig til røntgen, MR og CT-scanning uden at kunne finde fejl, og bad mig om blot at smide krykkerne, så skulle det nok gå over.
Efter 5 måneders smerte kom jeg til Amalie fra Nordisk Osteopati. Hun brugte 30 min på at undersøge min krop, og yderligere 30 min på at bearbejde mit ben, hvor hun mente problemet var. Efter blot den ene behandling kunne jeg gå igen uden smerter, og problemet er ikke kommet igen. Kan kun anbefale stedet.”

refluks , halsbrand, sure opstød, osteopati kan i nogle tilfælde hjælpe

Spørgsmål! – eller bestil tid?

Eller skriv en besked:

Lad os tage en snak
Sender

Det skal du holde øje med:

Er dine symptomer trods medicinsk eller anden behandling vedvarende,  så er der behov for handling. Udover en vedvarende reflux eller halsbrand så er der ofte andre symptomer der indikere at vi kan hjælpe dig.

Almindelige symptomer udover refluks/halsbrand, som indikerer at vi kan hjælpe dig er:

 • Nakkesmerter og hovedpiner 
 • Skulderspændinger
 • Smerter mellem skulderbladene 
 • Svært ved at trække vejret ordentligt 
 • Smerter og/eller spændinger ved ved mellemgulvet 
 • Smerter under brystbenet 
 • Spændinger i brystkassen  
 • Oppustethed 

Er du det mindste i tvivl og er du ikke blevet undersøgt for denne bekymring skal du du altid kontakte din læge for at udelukke, at der ikke ligger en sygdom bag dine symptomer.

Uanset om du har været hos lægen eller ikke, så skal du altid kontakte din læge hvis du oplever følgende:

 • De ting du selv har prøvet ikke hjælper
 • Forværring af kendte symptomer 
 • Din appetit bliver tiltagende mindre.
 • Synkebesvær
 • Blodige opkastninger 
 • Reflux med samtidig mavesmerter.
 • Reflux med samtidige brystsmerter og åndedrætsbesvær.  

Er du i tvivl så kontakt os endelig!

Spørgsmål? Klik her