Kroniske smerter

– Faglig vurdering og behandling af kroniske smerter

Få hjælp til behandling af kroniske smerter med osteopati

Hos Nordisk Osteopati får du altid en faglig vurdering

Som Osteopater hjælper vi dig eksempelvis med at behandle:

Det usynlige handicap

– Kroniske smerter kan være svære at se for andre

Kroniske smerter kaldes ofte “det usynlige handicap”, for det kan være svært med det blotte øje at se. Kroniske smerter kan være svære at håndtere, og uden behandling kan de fylde det hele i hverdagen. Kroniske smerter kan være til stede konstant eller være hyppigt tilbagevendende smerter, oftest i forbindelse med en skade, man har pådraget sig. Kroniske smerter opdeles i kroniske simple smerter og kroniske komplekse smerter. Heldigvis er der mange måde både at håndtere og at behandle kroniske smerter på – uanset smerte niveauet. Det er vigtigt ikke at komme ind i en ond cirkel, hvor man bevæger sig mindre og mindre – og får mere og mere ondt. Det går ud over livskvaliteten at havne her.

Hvornår klassificeres det som kroniske smerter?

Hvis dine smerter varer længere end forventelig almindelig helingstid efter en skade, klassificeres det som kroniske smerter. I fagtermer diagnosticeres kroniske smerter som smerter af mere end 6 måneders varighed. Det er vigtigt at huske kroniske smerter ikke er en sygdom men nærmere en tilstand, som kroppen har svært ved at komme væk fra. Der er mange komplekse mekanismer i forbindelse med, hvorfor du har kroniske smerter. Det er individuelt for alle mennesker, og der er stor hjælp at hente ved at få behandling af fagligt dygtige osteopater, som tænker i helheder og arbejder mod at finde årsagen – og årsagssammenhængene.

Vores osteopater er uddannet til at skabe et overblik over din situation og dine smerter, uanset hvor længe du har haft dem. Det mest udmattende ved kroniske smerter er ikke at kunne få en pause fra smerterne eller få en forklaring på dine smerter. Det kan en osteopat hjælpe dig med.

Hos os behøver du ikke vente på en henvisning fra lægen. Du ringer til os eller booker direkte online Book direkte her eller ring på 31 31 77 30

Fysioterapi og Osteopati på Frederiksberg

Din osteopat hjælper dig, når du har kroniske smerter

Hos Nordisk Osteopati har vi hjulpet mange mennesker til at få et bedre liv med kroniske smerter. Vi har dannet os mange års erfaring inden for kroniske smerter, hvor alle forløb har været individuelle. Vi har især stor erfaring med at behandle kroniske nakkesmerter, kroniske rygsmerter og kronisk hovedpine.

Kan du nikke genkendende til nogle af disse symptomer, er vi eksperter i at hjælpe dig godt videre og sikkert igennem din skade med færre smerter:

 • Smerter bag øjne og i tindinger
 • Kroniske migræne anfald
 • Rygsmerter
 • Kronisk træthed
 • Nedsat livskvalitet

Afhængig af hvor omfattende dine smerter er, kan vi tilbyde både fysioterapi og osteopati. Er du i tvivl om, hvilken behandlingsform som er den bedste for dig lige nu, så ring ind til os for afklaring. Vi tilbyder enkeltstående behandlinger og tilpassede behandlingsforløb.

Hvad skal du være opmærksom på, når du har kroniske smerter

Der kan være mange ting at skulle holde overblik over, når man har kroniske smerter. Træthed er en almindelig følgesvend og dermed også mindre overskud. Vi har i forsøgt at skabe et overblik for dig over de hyppigste årsager til kroniske smerter herunder.

Har du været ude for et traume eller uheld, så anbefaler vi at få en afklaring hos egen læge, inden du påbegynder behandling hos Nordisk Osteopati. Din sikkerhed og tryghed er vores vigtigste prioritering, når vi påbegynder et behandlingsforløb.

Hyppige årsager til kroniske smerter:

 • Overvægt
 • Rygning og kost
 • Hårdt fysisk arbejde
 • Slidgigt
 • Psykisk træthed
 • Ubehandlet diagnoser (ikke at kende sine egne grænser)

Bestil tid:

Skriv besked:

Lad os tage en snak
Sender

Hvad siger kunderne?

”Jeg har haft ondt mange steder i kroppen i næsten 10 år, uden at nogen rigtig har kunnet finde ud af, hvad der var i vejen.
Til sidst var det virkelig ved at være slemt, men så blev jeg anbefalet at gå til en osteopat. Og her hos Nordisk Osteopati har de virkelig kunnet hjælpe mig.
De arbejder med hele kroppen – selv min astma tager de sig af. Det er simpelthen super! Min livskvalitet er blevet så meget bedre!”

”Jeg har gennem en længere periode – over et par år – døjet med smerter i venstre side af ryggen.
Jeg har løbende gået til kiropraktisk behandling, da min ryg er udfordret af at være præget af Scheuermanns sygdom.
Men det er faktisk først efter at have været igennem behandling hos Morten Vind, at der er kommet styr på smerterne i venstre side af min ryg.
Jeg er i dag smertefri og kan igen deltage i fysisk træning med rygøvelser. Det var udelukket førhen pga. kraftige smerter.
Jeg er dermed også sluppet for at skulle tage smertestillende medicin.
Jeg er derfor yderst tilfreds med den måde, Morten har grebet behandlingen an, og Morten har også været yderst pædagogisk i sin måde at forklare behandlingen på. Tak!

”Morten er rigtig god til at se på helheden – ikke kun på det enkelte overbelastede og ømme led. Han er god til at finde ondets rod – og så er han god til at forklare, hvad der sker, og hvad det er, han gør. F.eks. undrede jeg mig over, at han trykkede mig både på maven og i nakken, når nu det var kors- og halebenet, det var galt med. Men det virkede jo!

Morten har helt klart været min redning her under min graviditet. Det er hans fortjeneste, at den har været så smertefri, som den har.”

Kronisk hovedpine

De fleste mennesker oplever hovedpine på et eller andet tidspunkt i deres liv, men der er en håndfuld, som oplever kronisk hovedpine, som de får at vide, at de skal lære at leve med. Det er dog ikke den fulde sandhed. Læs mere om hovedpine her

Hovedpine kan f.eks. opstå i forbindelse med:

 • Spænding i hovedet (et bånd om hovedet)
 • Tandproblemer
 • KæbeproblemerFald ulykker som barn eller voksen
 • Piskesmæld, som du ikke ved, at du har
 • Dårlig arbejdsstilling på jobbet
 • Hvis du er dårlig til at drikke vand nok i løbet af dagen

Sørg for at bevæge dig så meget som din krop tillader det. Husk at drikke vand i løbet af dagen og at spise en varieret kost. Det er grundstenen i at komme hovedpine til livs. Er det blevet en vane at tage hovedpinepiller, kan dette være en ond cirkel, da for mange hovedpinepiller i sig selv kan give en hovedpine. Første trin ville her være at sørge for nok indtagelse af vand i løbet af dagen.

Kronisk smerter efter hjernerystelse

Efter en svær hjernerystelse er der en risiko for at udvikle kroniske senfølger som f.eks. hovedpine, svimmelhed og koncentrationsbesvær.

Symptomerne kan opleves som:

 • Fortsat gener fra din hjernerystelse i over 6 måneder
 • Svimmelhed
 • Lys- og lydfølsomhed
 • Hyppigt forekommende hovedpine

Sørg for at mindske elektroniske apparater op mod din nattesøvn, så du kan sove bedre. Derudover er det vigtigt at finde din egen grænse for meget, du kan magte, når det gælder koncentration og arbejde. Her kan det være meget nyttigt at få rådgivning af fagfolk, som kan hjælpe dig til at skabe en bedre balance i din hverdag – ud fra din nuværende formåen.

Smerter i ankel, knæ og hofte vi afhjælper med osteopati

Kroniske rygsmerter

Et vrid eller et knæk i ens ryg er aldrig en behagelig oplevelse.
Ryggen er stærk og smidig, men mange med hårdt fysisk arbejde ender ofte med kroniske rygsmerter.

Symptomer kan opleves som:

 • Stivhed om morgenen
 • Svært ved at finde en stilling til natten
 • Muskelømhed
 • Konstant træthed i ryggen

Vi anbefaler altid at søge læge, hvis du oplever voldsomme smerter, der forhindrer dig i dine daglige gøremål, eller hvis du mister kraft/styrke i arme eller ben. Generelt er det en god ide at motionere og styrketræne for at styrke din ryg.
Book tid hos vores fysioterapeut for at få en vejledning i styrkeøvelser

Vi tilbyder målrettede behandlinger ift. dine kroniske smerter

Qua vores evige nysgerrighed på at finde optimale, årsagssammenhængende behandlingsmetoder, har vi hos Nordisk Osteopati dykket ned i forskningen og opdateret os på den nyeste viden inden for behandling og håndtering af kroniske smerter. Der er aldrig et entydigt svar på kroniske smerter og derfor er det vigtigt for os at følge med udviklingen.

Vores osteopater er uddannet til at undersøge og diagnosticere årsagssammenhængende begrænsninger i din krop.

Du får en helhedsorienteret undersøgelse og behandling hos Nordisk Osteopati. På den måde får du en individuel og grundig behandling udfra din situation – og hvad du netop har brug for..

Har du brug for en osteopat behandling til din nuværende skade?

Det kan være, at du lige nu søger information om dine muligheder for behandling, og om hvorvidt du har brug for en behandling eller ej.
Det kan kun du mærke. Har du svært ved at vurdere omfanget af i din, er det en sund ting at rådføre dig med din familie eller gode venner, som kender dig godt og som kan hjælpe dig med gode råd. Har du brug for vores vurdering, er du velkommen til i første omgang at ringe ind til os for afklaring. Er smerterne vedvarende, hvor det hverken bliver bedre eller værre, eller bliver det kun værre og værre, så har du som udgangspunkt brug for behandling.

Har du kronisk smerte i f.eks. lænden, ryggen eller hovedet, kan vi oftest hjælpe dig. Vi anbefaler dog, at du opsøger din egen læge først, hvis du oplever en eller flere af følgende symptomer:

 • At du oplever konstante hvilesmerter / natlige smerter
 • Hvis du har mistet følelsen i armen eller fingrene
 • Hvis du tydeligt har mistet kræfterne i armens muskulatur, særligt over skulderleddet eller flere led i armen

Hos Nordisk Osteopati er du i trygge hænder. Vi lover dig kun noget, som vi kan holde. Vi lover dig også, at vi tænker i årsagssammenhænge og tager hele din krop i betragtning, når vi behandler dig. Vi er for at hjælpe dig, så du kan komme hurtigst muligt og bedst muligt får din livskvalitet tilbage.

Du finder dine Nordisk Osteopati klinikker her

Du finder Nordisk Osteopati i disse 5 byer

“Ved at skabe de bedste omgivelser til faglig og personlig udvikling, sikre vi at vores behandling altid er af høj kvalitet. Alle behandlere tager ansvar for, at de, dag for dag, bliver bedre til vores fag, så vi kan levere den bedste behandling til dig.”

Hvad kan Osteopati og Fysioterapi hos Nordisk Osteopati hjælpe dig med?

Følgende er en liste over nogle af de mange ting vores patienter henvender sig, men langt fra alt. Er du i tvivl om vi kan hjælpe så kan du altid skrive og spørg via linket nedenfor.

Velkommen hos Nordisk Osteopati – Vi ser frem til at hjælpe dig

Spørgsmål? Klik her