Osteopati for babyer

Hvis du oplever, din baby lider af en eller flere af følgende gener, kan en osteopatisk behandling muligvis lindre eller afhjælpe lidelsen:

 • (Meget) grædende baby
 • Ammeproblemer
 • Refluks
 • Kolik
 • Forstoppelse
 • Søvnproblemer
 • Øreinfektioner
 • Nakke/ryg-gener (nedsat bevægelse)
 • Asymmetrisk hoved og/eller ansigt (plagiocephaly)
 • Komplikationer eller spændinger ved klip af stramt tungebånd og/eller læbebånd

Din baby kan ikke fortælle, hvor eller hvornår den har ondt. Under graviditeten og i forbindelse med fødslen oplever babyer ofte påvirkninger, der sætter sig som gener i kroppen.

De trange kår i mors mave, belastninger under fødslen og andre tidlige fysiske påvirkninger kan have stor betydning for babyens ve og vel. Et eksempel herpå er en langvarig fødsel, hvor den lille krop bliver udsat for længerevarende kompression. Presset sætter sig som en skævhed i kroppen, der får babyen til at græde meget, når den ligger på maven, på ryggen eller på siden.

En tidlig indsats er den bedste løsning på generne, og uden behandling kan smerterne tage til og udvikle sig. Book en tid hos en osteopat, så vi kan hjælpe den lille igennem generne.

Sådan behandler vi babyer hos Nordisk Osteopati

Hos Nordisk Osteopati begynder vi foreløbet ved at spørge grundigt ind til årsagen for dit og din babys besøg. Hvilke symptomer og gener oplever barnet, og hvordan påvirkes det. Informationerne skal danne grundlag for en osteopatisk undersøgelse, hvor førlighed og symmetri bliver gennemgået. Her kigger vi særligt efter manglende bevægelighed i hofter, ryg, bækken, ansigt og kæbe. Helt konkret mærker vi efter spændinger i kroppen, der kan forklare babyens problemer.

Når vi behandler babyer og børn, anvender vi aldersdefinerede teknikker, der er nænsomme og effektive. Vi behandler små børn i alle aldre, og generelt oplever vi, at en tidlig indsats er mest effektiv.

En lille baby vil opleve sit første besøg hos osteopaten som en stor og stimulerende oplevelse. Derfor er det en god idé, hvis barnet er mæt og har sovet lige inden jeres behandlingstid. Det er ikke noget problem, hvis babyen sover under konsultationen, og du skal derfor hverken forsøge at vække eller holde barnet vågen op til. En overtræt baby kan være svær at behandle, og konsultationen skal foregå på den lilles præmisser, hvis det skal blive en god oplevelse.

Osteopatisk behandling af din baby

Vi oplever, at babyer reagerer godt på osteopatiske behandlinger. Behandling af babyer kræver derfor ofte blot en kort og målrettet indsats.

Vores behandlingsforløb opbygges efter samme præmis, og et typisk forløb vil foregå således:

Første konsultation:

 • Gennemgang af graviditet og fødsel. Vi vil samtidig gerne høre, hvordan I oplever jeres barn og de gener, barnet oplever. Derudover laves en forventningsafstemning af forløbet og behandlingen.Herefter foretager vi en undersøgelse i det omfang, babyen tillader det. Her er det vigtigt, at babyen oplever behandlingen som værende tryg. Vi påbegynder kun selve behandlingen ved første konsultation, hvis babyen har overskuddet.

  Ud fra den indledende undersøgelse planlægges det videre forløb.

Anden konsultation:

 • Opfølgning på, hvordan det er gået siden sidst.Behandlingen påbegyndes med en screening, og indsatsen målrettes babyens symptomer og problemer.

Konsultationerne fremadrettet:

 • Evaluering af forløbet – Herunder behovet for videre behandling. Opleves der en forbedring hos barnet, og hvordan er situationen og omfanget af generne på indeværende tidspunkt.Det er meget normalt, at din baby reagerer på osteopati. Du kan opleve dit barn som værende meget træt efter behandlinger, hvilket skyldes de mange indtryk og er helt normalt.

Bestil tid på:

Eller skriv en besked:

Lad os tage en snak
Sender

Få hjælp af en erfarne behandlere

I Hørsholm og Søborg, står Michael klar til at tage sig af børn under 4 år.
Michaels erfaringer og efteruddannelser sikre at dit barn i er i gode hænder.

Alle vores osteopater er:

 • Autoriserede Osteopater DO M.R.O.DK
 • Autoriserede fysioterapeuter
 • Har over 5 års erhvervserfaring
 

Michael-kan hjælpe dig med din forstuvet ankelMichael Jørner

Osteopat (D.O. M.R.O.DK), Fysioterapeut

Ammar Lone

M. Sc. i Osteopati, aut. Fysioterapeut
(DO MSc.Ost. M.R.O.DK)

Som en del af Nordisk Osteopati

– forpligter alle sig til:

 • Fælles Faglig Udvikling
 • Fælles træning og erfaringsudveksling
 • Mindst fire efteruddannelseskurser om året
 • Personlig Faglig Udvikling

Hvad siger vores kunder

“Hos Nordisk Osteopati gik snakken meget på, at Annas oplevelser mindede om børnemigræne sammen med et hold i nakken. Allerede efter første behandling var der effekt. Vi oplever, at Annas svimmelhedsanfald sker sjældnere nu. Hun bruger sin krop meget i løbet af en dag, hun er meget mere motorisk aktiv. Børnehaven har heller ikke nævnt noget i lang tid. Det var ofte her hun fik sine “anfald”.  

Baby til osteopat behandles for kolik

Spørgsmål! – eller bestil tid?

Eller skriv en besked:

Lad os tage en snak
Sender

Formål med babyosteopati

Formålet med osteopati til babyer er at skabe balance i barnets bevægeapparat, nervesystem og organsystem. Behandlingen søger at skabe de bedste forudsætninger for babyens videre udvikling. Ubehandlede gener og symptomer giver en dårlig start på livet, der kan forfølge barnet gennem sin opvækst.

Bestil en osteopatisk gennemgang af din baby nu, hvis du mistænker fysiske ubalancer. En tidlig indsats er den mest effektive behandling.

Baby hos osteopaten behandles for skævheder i ryggen

Spørgsmål? Klik her