Osteopati for babyer

Hvis du oplever, din baby lider af en eller flere af følgende gener, kan en osteopatisk behandling muligvis lindre eller afhjælpe lidelsen:

 • (Meget) grædende baby
 • Ammeproblemer
 • Refluks
 • Kolik
 • Forstoppelse
 • Søvnproblemer
 • Øreinfektioner
 • Nakke/ryg-gener (nedsat bevægelse)
 • Asymmetrisk hoved og/eller ansigt (plagiocephaly)
 • Komplikationer eller spændinger ved klip af stramt tungebånd og/eller læbebånd

Din baby kan ikke fortælle, hvor eller hvornår den har ondt. Under graviditeten og i forbindelse med fødslen oplever babyer ofte påvirkninger, der sætter sig som gener i kroppen.

De trange kår i mors mave, belastninger under fødslen og andre tidlige fysiske påvirkninger kan have stor betydning for babyens ve og vel. Et eksempel herpå er en langvarig fødsel, hvor den lille krop bliver udsat for længerevarende kompression. Presset sætter sig som en skævhed i kroppen, der får babyen til at græde meget, når den ligger på maven, på ryggen eller på siden.

En tidlig indsats er den bedste løsning på generne, og uden behandling kan smerterne tage til og udvikle sig. Book en tid hos en osteopat, så vi kan hjælpe den lille igennem generne.

Sådan behandler vi babyer hos Nordisk Osteopati

Hos Nordisk Osteopati begynder vi foreløbet ved at spørge grundigt ind til årsagen for dit og din babys besøg. Hvilke symptomer og gener oplever barnet, og hvordan påvirkes det. Informationerne skal danne grundlag for en osteopatisk undersøgelse, hvor førlighed og symmetri bliver gennemgået. Her kigger vi særligt efter manglende bevægelighed i hofter, ryg, bækken, ansigt og kæbe. Helt konkret mærker vi efter spændinger i kroppen, der kan forklare babyens problemer.

Når vi behandler babyer og børn, anvender vi aldersdefinerede teknikker, der er nænsomme og effektive. Vi behandler små børn i alle aldre, og generelt oplever vi, at en tidlig indsats er mest effektiv.

En lille baby vil opleve sit første besøg hos osteopaten som en stor og stimulerende oplevelse. Derfor er det en god idé, hvis barnet er mæt og har sovet lige inden jeres behandlingstid. Det er ikke noget problem, hvis babyen sover under konsultationen, og du skal derfor hverken forsøge at vække eller holde barnet vågen op til. En overtræt baby kan være svær at behandle, og konsultationen skal foregå på den lilles præmisser, hvis det skal blive en god oplevelse.

Baby osteopati behandling

Osteopatisk behandling af din baby

Vi oplever, at babyer reagerer godt på osteopatiske behandlinger. Behandling af babyer kræver derfor ofte blot en kort og målrettet indsats.

Vores behandlingsforløb opbygges efter samme præmis, og et typisk forløb vil foregå således:

Første konsultation:

 • Gennemgang af graviditet og fødsel. Vi vil samtidig gerne høre, hvordan I oplever jeres barn og de gener, barnet oplever. Derudover laves en forventningsafstemning af forløbet og behandlingen.Herefter foretager vi en undersøgelse i det omfang, babyen tillader det. Her er det vigtigt, at babyen oplever behandlingen som værende tryg. Vi påbegynder kun selve behandlingen ved første konsultation, hvis babyen har overskuddet.

  Ud fra den indledende undersøgelse planlægges det videre forløb.

Anden konsultation:

 • Opfølgning på, hvordan det er gået siden sidst.Behandlingen påbegyndes med en screening, og indsatsen målrettes babyens symptomer og problemer.

Konsultationerne fremadrettet:

 • Evaluering af forløbet – Herunder behovet for videre behandling. Opleves der en forbedring hos barnet, og hvordan er situationen og omfanget af generne på indeværende tidspunkt.Det er meget normalt, at din baby reagerer på osteopati. Du kan opleve dit barn som værende meget træt efter behandlinger, hvilket skyldes de mange indtryk og er helt normalt.

Hvad siger vores kunder

“Hos Nordisk Osteopati gik snakken meget på, at Annas oplevelser mindede om børnemigræne sammen med et hold i nakken. Allerede efter første behandling var der effekt. Vi oplever, at Annas svimmelhedsanfald sker sjældnere nu. Hun bruger sin krop meget i løbet af en dag, hun er meget mere motorisk aktiv. Børnehaven har heller ikke nævnt noget i lang tid. Det var ofte her hun fik sine “anfald”.  

Bestil tid på:

Eller skriv en besked:

Lad os tage en snak
Sender

Alle vores osteopater er:

 • Autoriserede Osteopater DO M.R.O.DK
 • Autoriserede fysioterapeuter
 • Har over 5 års erhvervserfaring

Som en del af Nordisk Osteopati

– forpligter alle sig til:

 • Fælles Faglig Udvikling
 • Fælles træning og erfaringsudveksling
 • Mindst fire efteruddannelseskurser om året
 • Personlig Faglig Udvikling

Baby til osteopat behandles for kolik

Formål med babyosteopati

En tidlig indsats er den mest effektive behandling

Formålet med osteopati til babyer er at skabe balance i barnets bevægeapparat, nervesystem og organsystem. Behandlingen søger at skabe de bedste forudsætninger for babyens videre udvikling. Ubehandlede gener og symptomer giver en dårlig start på livet, der kan forfølge barnet gennem sin opvækst.

Bestil en osteopatisk gennemgang af din baby nu, hvis du mistænker fysiske ubalancer. En tidlig indsats er den mest effektive behandling

Få hjælp af vores erfarne behandlere

Hos Nordisk Osteopati møder du følgene Osteopater og Fysioterapeuter

Morten Vind-Visby

Morten Vind-Visby

Osteopat og fysioterapeut
Amalie Rygner

Amalie Rygner

Osteopat og fysioterapeut
Ronnie Gyldenvang

Ronnie Gyldenvang

Osteopat og fysioterapeut
Helena Madsen

Helena Madsen

M.Sc.stud Osteopat, Aut. Fysioterapeut
Nicolai Mattiazzo Blom Salmonsen

Nicolai Mattiazzo Blom Salmonsen

Osteopat og fysioterapeut
 Ammar Zeeshan Lone

Ammar Zeeshan Lone

Osteopat og fysioterapeut
Michael Weber Jørner

Michael Weber Jørner

Osteopat og fysioterapeut
Niklas Haapalo

Niklas Haapalo

Osteopat og Fysioterapeut
Spørgsmål? Klik her