Diskusprolaps

Få hjælp til din diskusprolaps med:

- Osteopati
- Fysioterapi
- Akut Fysioterapi

Diskusprolaps i lænd eller nakke

– Få faglig hjælp fra en osteopat ved diskusprolaps

Du kan opleve forskellige symptomer i forbindelse med en diskusprolaps. Fælles for dem er ofte, at du får udstrålende smerter i enten arme eller ben, og at du kan opleve nedsat kraft og have føleforstyrrelser. Det er ikke nødvendigt, at du oplever alle tre ting på én gang for at have en diskusprolaps, men du kan have begyndende symptomer, som udvikler sig gradvist. Som oftest opstår de i lænden og dernæst nakken. Hvis du oplever at have fået akutte, kraftige smerter ud i enten ben eller arm, ledsaget af følelsesløshed, føleforstyrrelser og manglende kraft i ben eller arm, som du ikke har oplevet før, vil vi kraftigt råde dig til at søge egen læge.

Diskusprolaps eller diskusprotusion?

Hvornår er det en diskusprolaps eller en diskusprotusion? Forskellen på de to er enten, at disken er revnet og den bløde gelemasse i midten bryder helt igennem og presser/trykker på mod rygmarvskanalen. Når rygmarvskanalen og den nærliggende nerve bliver ramt, kan det give symptomer langs netop den nerves forløb i arm eller ben. Hvis du derimod har en diskusprotusion, vil den ydre bruskskive ikke være revnet helt, men den bløde gelemasse vil indefra presse ud mod rygmarvskanalen. Det er vigtigt at påpege, at du ikke altid har symptomer ved en prolaps eller protusion. Det afhænger nemlig af, hvor den sidder.

Symptomer du skal være særligt opmærksom på – og opsøge egen læge først:

 • Tiltagende forværring af smerterne ud i arme og ben
 • Følelsesløshed i ridebukseområdet
 • Manglende kontrol over vandladning
 • Manglende kontrol over muskler i arm eller ben

Diskusprolaps – årsag og behandling hos osteopat eller osteopat studerende

Der kan være mange underliggende årsager til, hvorfor vi får diskusprolapser. En af de største faktorer er alderdom. Når vi bliver ældre, mindskes vores væskeoptag i rygsøjlen, som er det, der gør disken stærk. Derudover er rygsøjlen noget, som skal bevæges i alle retninger for at holde sig stærk og smidig. Man kan også fremprovokere en prolaps ved et traume eller en ulykke. Det kaldes en traumatisk diskusprolaps. Når du kommer til en af vores osteopater, er det vigtigt at få afklaring, hvis du ikke allerede ved, om det er en diskusprolaps. Sikkerhed er vigtig for vores behandling, så vi kan tilrettelægge et forløb, netop tilpasset dig og dine symptomer.

Der er tre stadier af en diskusprolaps som kan give forskellige symptomer:

 1. Herniation – en begyndende udposning på diskus. Kan give lokal smerte og stivhed i ryggen.
 2. Protusion af diskus – en udposning på bruskskiven der presser på det omkringliggende væv. Evt. begyndende udstråling.
 3. Diskusprolaps – der er nu gået hul på bruskskiven, og gelemassen er sivet ud. Der vil være store smerter, nedsat følesans og muskelkraft ved dette stadie.

Det er vigtigt at kunne forskellen på de forskellige sygdomme. Din osteopat vil derfor lave nogle fysiske test i undersøgelsen for at vurdere din skade. Derudover vil der være en indledende samtale, der kan pege osteopaten i den rigtige retning for, hvordan vi kan hjælpe dig videre med dine smerter. Har du andre symptomer udover dine rygsmerter f.eks. i andre led og/eller hudforandringer kan det skyldes, at du har en anden underliggende autoimmun sygdom. Her oplever du tit, at smerterne bliver værre i hvile.

Kan du nikke genkendende til nogle af disse symptomer, er vi særligt dygtige til at hjælpe dig godt videre og sikkert igennem din diskusprolaps i nakken eller lænden:

 • Jagende smerter i nakke eller lænd
 • Snurrende fornemmelser i ben eller arm
 • Hoste og toiletbesøg kan forværre symptomerne
 • Smerte ved bevægelse, ofte forlæns eller sidelæns
 • Problemer ved at stå på tæer eller holde fast på genstande
 • Fornemmelse af et stramt bånd om brystet
 • Brændende fornemmelser i arm eller ben

Hos Nordisk Osteopati behandler vi mange med diskusprolaps og har skabt rigtig gode resultater med vores behandlinger. Det gælder både diskusprolaps i nakken og i lænden. Det vigtigste er, at finde frem til årsagen bag dine symptomer. Ofte kan årsagen være opstået som følge af noget andet end lige der, hvor du mærker dine smerter. Som osteopat undersøger vi grundigt hele din krop, som kan have en mulig påvirkning af, hvorfor du har fået en prolaps.
Afhængig af omfanget af dine smerter kan vi tilbyde både fysioterapi og osteopati. Er du i tvivl om, hvilken behandlingsform, som er den bedste for dig lige nu, så ring ind til os for afklaring. Vi tilbyder enkeltstående behandlinger og tilpassede behandlingsforløb.

Bestil tid:

Skriv besked:

Lad os tage en snak
Sender

Afhjælp smerter i skulder og nakke med Fysioterapi og Osteopati

Hvad siger kunderne?

”Jeg har haft ondt mange steder i kroppen i næsten 10 år, uden at nogen rigtig har kunnet finde ud af, hvad der var i vejen.
Til sidst var det virkelig ved at være slemt, men så blev jeg anbefalet at gå til en osteopat. Og her hos EQ Performance har de virkelig kunnet hjælpe mig.
De arbejder med hele kroppen – selv min astma tager de sig af. Det er simpelthen super! Min livskvalitet er blevet så meget bedre!”

”Jeg har gennem en længere periode – over et par år – døjet med smerter i venstre side af ryggen.
Jeg har løbende gået til kiropraktisk behandling, da min ryg er udfordret af at være præget af Scheuermanns sygdom.
Men det er faktisk først efter at have været igennem behandling hos Morten Vind, at der er kommet styr på smerterne i venstre side af min ryg.
Jeg er i dag smertefri og kan igen deltage i fysisk træning med rygøvelser. Det var udelukket førhen pga. kraftige smerter.
Jeg er dermed også sluppet for at skulle tage smertestillende medicin.
Jeg er derfor yderst tilfreds med den måde, Morten har grebet behandlingen an, og Morten har også været yderst pædagogisk i sin måde at forklare behandlingen på. Tak!
Morten har min varmeste anbefaling”

”Morten er rigtig god til at se på helheden – ikke kun på det enkelte overbelastede og ømme led. Han er god til at finde ondets rod – og så er han god til at forklare, hvad der sker, og hvad det er, han gør. F.eks. undrede jeg mig over, at han trykkede mig både på maven og i nakken, når nu det var kors- og halebenet, det var galt med. Men det virkede jo!

Morten har helt klart været min redning her under min graviditet. Det er hans fortjeneste, at den har været så smertefri, som den har.”

Læs hele Christinas historie her.

Vi tilbyder målrettede behandlinger ved diskusprolaps i nakke og lænd

Qua vores evige nysgerrighed på at finde optimale, årsagssammenhængene behandlingsmetoder, har vi hos Nordisk Osteopati dykket ned i forskningen og opdateret os på den nyeste viden inden for behandling af diskusprolaps. Vi har igennem en længere periode arbejdet intensivt med behandling ved diskusprolaps og diskusprotusion. Dette omfatter personer i forskellige aldre, og derfor kan vi tilbyde dig et sammenhængende og specialtilpasset behandlingsforløb.

Har du brug for en osteopat / behandling til din nuværende skade?

Det kan være, at du lige nu søger information om din skade, og om hvorvidt du har brug for en behandling eller ej. Det kan kun du mærke. Har du svært ved at vurdere omfanget af din skade, er det en sund ting at rådføre dig med din familie eller gode venner, som kender dig godt og som kan hjælpe dig med gode råd. Har du brug for vores vurdering, er du velkommen til i første omgang at ringe ind til os for afklaring. Er smerterne vedvarende, hvor det hverken bliver bedre eller værre, eller bliver det kun værre og værre, så har du som udgangspunkt brug for behandling.

Du finder dine Nordisk Osteopati klinikker her

Hos Nordisk Osteopati møder du følgende Osteopater og Fysioterapeuter

Morten Vind-Visby

Morten Vind-Visby

Aut. Osteopat og Fysioterapeut
Amalie Rygner

Amalie Rygner

Aut. Osteopat og Fysioterapeut
Ronnie Gyldenvang

Ronnie Gyldenvang

Aut. Osteopat og Fysioterapeut
Helena Schröder

Helena Schröder

Aut. Osteopat og Fysioterapeut
Nicolai Mattiazzo Blom Salmonsen

Nicolai Mattiazzo Blom Salmonsen

Aut. Osteopat og Fysioterapeut
Michael Weber Jørner

Michael Weber Jørner

Aut. Osteopat og Fysioterapeut
 Ammar Zeeshan Lone

Ammar Zeeshan Lone

Aut. Osteopat og Fysioterapeut
Niklas Haapalo

Niklas Haapalo

Aut. Osteopat og Fysioterapeut
Rasmus Vigsø Møller

Rasmus Vigsø Møller

Aut. Fysioterapeut og stud. Osteopat
Rikke Bjerregaard

Rikke Bjerregaard

Aut. Fysioterapeut og stud. Osteopat

Alle vores behandlere er:

– Fysioterapeuter og osteopater

 • Autoriserede Osteopater DO M.R.O.DK

 • Autoriserede fysioterapeuter

 • Har over 5 års erhvervserfaring

 • Medlem af Danske Fysioterapeuter

Som en del af Nordisk Osteopati

– deltager alle behandlere i:

 • Fælles Faglig Udvikling

 • Fælles Erfaringsudveksling

 • Personlig Faglig Udvikling

 • Mindst fire efteruddannelseskurser om året

Vores erfarne Osteopater og Fysioterapeuter hjælper dig af med din hovedpine

– Hos Nordisk Osteopati er du i trygge hænder

Spørgsmål? Klik her