Ondt i skulder

Har du ondt i skulderen hjælper vi dig med:

– Osteopati
– Fysioterapi
– Akut Fysioterapi

Ondt i skulderen og mellem skulderbladene

– Få en faglig vurdering af din smerte i skulder og arm hos en osteopat eller fysioterapeut

Ondt i skulderen kan skyldes flere ting som f.eks.

Der kan være flere grunde til ondt i skulderen

Rigtig mange mennesker oplever at have ondt i skulderen. Det kan være både større og mindre skader, som er sket enten direkte mod skulderen eller på en måde har forårsaget et ryk i den. De fleste grunde til, at du får ondt i skulderen er, fordi du:

 • Er faldet direkte på skulderen
 • Har revet skulderen af led
 • Gentagne belastning eller for tung belasning har givet dig en overbelastningsskade
 • Oplever refererede smerter til skulderen

Skulderen er et komplekst led, der arbejder sammen med mange andre omkringliggende led og muskler. Hvis du oplever tiltagende smerter og markant forværring, kan du med fordel opsøge din egen læge inden, du kommer til os. Dette er for at afkræfte, om der er alvorlige strukturelle problemer tilstede. Du kan også få en faglig afklaring på de akut opståede smerter hos vores fysioterapeut.

Akut tid til fysioterapi her →

Læs mere om overbelastningsskader her→

De hypiggste symptomer ved skuldersmerter er:

 • Ondt fortil på skulderen
 • Bestemte bevægelser forværrer smerten
 • Du får ondt, når du løfter armen
 • Der er udstrålende smerter til overarmen
 • Du har ondt bag skulderbladet

Ondt i skulderen?
De hyppigste årsager til skuldersmerter

Som tidligere nævnt er skulderen et komplekst led,, der skal kunne bevæge sig i mange retninger. Den har derfor mange “samarbejdspartnere” i kroppen. Hvis en af disse ikke kan bevæge sig optimal,t vil din skulder forsøge at kompensere for den manglende bevægelighed, indtil den ikke kan mere. Vi ser ofte, at selve problemet ikke er samme sted som symptomet. Derfor skal alle relevante områder behandles for at opnå et godt behandlingsforløb. Har du slået skulderen direkte, er det vigtigt at få den rette vejledning i, hvordan du genoptræner din skulder igen.

Refererede smerter til skulderen

Nakken giver refererede smerter til din skulder og spiller en stor rolle i samspillet mellem dem. Underarmen og din skulder hænger også sammen. Det kan være, at du har oplevet at have en tennisalbue, golfalbue eller musearm som giver dig ondt omkring skulderen. Har du en skade i ledlæben i skulderen, så kan du altid få vejledning i øvelser og genoptræning

Det er ikke atypisk, at dine organer også kan give referet smerter til din skulder afhængig af, hvor smerten sidder. F.eks. Referer dine lunger til den øverste del af skulderen og dækker bredt op mod nakken. Det betyder dog ikke nødvendigvis, at du har en sygdom på lungerne, men at der foregår noget funktionelt omkring ribbene, som også har betydning for din bevægeligheden i din skulder.

Skade på ledlæben i skulderen

Har du pådraget dig en skade i ledlæben i skulderen, vil du typisk opleve gener ved brug af armene over hovedhøjde, ved kast og sving, eller ved noget så almindeligt som at hænge vasketøj op eller sætte kopper på plads. Du vil opleve ondt i skulderen op ad til skulderleddet, og ofte føles det som en dybe smerter i leddet. Når ledlæben bliver klemt, vil det føles som et smertefuldt smæld i leddet.

Læs mere om cykelskader her →

Impingement – indeklemningssyndrom i skulderen

Mange vil opleve indeklemningssyndrom i forbindelse med at have ondt i skulderen. Det opstår, fordi der er for trange pladsforhold i selve skulderen. De hyppigste symptomer vil være smerter, når man løfter armen ud fra siden af kroppen og over hovedet, smerter når du ligger på skulderen og generel ømhed i og omkring leddet.

Irriteret slimsæk i skulderen

Er man uheldig at have pådraget sig en irriteret slimsæk i skulderen, kan man desværre ofte bruge lang tid på at komme sig over den. I den akutte fase kan du få hurtigt hjælp, og ofte forsvinder det af sig selv igen i løbet af nogle uger. Men har du fået en kronisk betændt slimsæk, så kan det blive mere besværligt, og mange har endda forsøgt med binyrebarkhormon, skulderøvelser og andet.

Hos Nordisk Osteopati består behandlingen af at finde ud af, hvorfor overbelastningen af din skulder er sket, og hvordan vi undgår det fremadrettet. Hvis slimsækken allerede er overbelastet, er det en god idé at holde en pause med aktiviteterne indtil, du er længere fremme i din helingsproces.

Frossen skulder

Hvis du har tegn på en frossen skulder – altså en kapsulit som det hedder på fagsprog – kan det give dig store vanskeligheder i dagligdagen. De fleste oplever markant nedsat bevægelighed i alle retninger og kraftige smerter. Det kan være så slemt, at mange må sygemeldes grundet disse smerter. Dog er en ægte frossen skulder et sjældent fænomen, og mange har brugt det i flæng ved let nedsat bevægelighed.

Hos Nordisk osteopati er det vigtigt at finde frem til årsagen bagved, hvorfor du har ondt i skulderen. Vores osteopater og osteopat studerende er uddannet til at skabe et overblik over din situation og dine smerter, uanset hvor længe du har haft dem. Det en osteopat kan hjælpe dig med at finde årsagen til, hvorfor du har ondt i skulderen – og ikke kun behandle i det område, hvor du oplever dine symptomer.

Hos os behøver du ikke vente på en henvisning fra lægen.

Du ringer til os eller booker direkte online Book direkte her eller ring på 31 31 77 30

Din osteopat hjælper dig, når du har ondt i skulderen

Hos Nordisk Osteopati har vi hjulpet mange mennesker til at få et bedre liv uanset, om du ganske pludseligt har fået ondt i skulderen eller, om det har stået på i længere tid. Vi har mange års erfaring inden for krop og skulder. Alle forløb hos os er tilrettelagt individuelt. Vi har stor erfaring med at behandle musearm, ondt i nakken, ondt i ryggen og ondt i albuen.

Kan du nikke genkendende til nogle af disse symptomer, er vi eksperter til at hjælpe dig sikkert videre gennem din skade med færre smerter:

 • Symptomer på ondt i skulderen, vi kan behandle:
 • Smerter, når du løfter armen over hovedet
 • Udstrålende smerter op mod nakken
 • Ondt mellem skulderbladene
 • Ondt bag ved skulderbladet
 • Bestemte bevægelser gør ondt i skulderen
 • Det gør ondt, når du sover på skulderen
 • Du oplever udstrålende smerter til armen

Vi undersøger altid de omkringliggende strukturer, der kan have indflydelse på helingsprocessen for, hvorfor du har ondt i skulderen. Det er blandt andet ved en grundig undersøgelse af nakken, ribben og hele rygsøjlen, fordi det er en enhed. Derudover er det vigtigt at få undersøgt albueled og hænder, da de spiller en stor rolle i forbindelse med udstrålende smerter i armen fra skulderen.

Afhængig af, hvor omfattende dine smerter er, kan vi tilbyde både fysioterapi og osteopati. Er du i tvivl om, hvilken behandlingsform som er den bedste for dig lige nu, så ring ind til os for afklaring. Vi tilbyder enkeltstående behandlinger og tilpassede behandlingsforløb.
Kontakt os og hør mere om behandling af musearm og ondt i nakken

Book tid hos vores osteopater, der også behandler babyer og børn, hvis du har brug for en vurdering.

Bestil tid:

Skriv besked:

Lad os tage en snak
Sender

Afhjælp smerter i skulder og nakke med Fysioterapi og Osteopati

Hvad siger kunderne?

”Jeg har haft ondt mange steder i kroppen i næsten 10 år, uden at nogen rigtig har kunnet finde ud af, hvad der var i vejen.
Til sidst var det virkelig ved at være slemt, men så blev jeg anbefalet at gå til en osteopat. Og her hos EQ Performance har de virkelig kunnet hjælpe mig.
De arbejder med hele kroppen – selv min astma tager de sig af. Det er simpelthen super! Min livskvalitet er blevet så meget bedre!”

”Jeg har gennem en længere periode – over et par år – døjet med smerter i venstre side af ryggen.
Jeg har løbende gået til kiropraktisk behandling, da min ryg er udfordret af at være præget af Scheuermanns sygdom.
Men det er faktisk først efter at have været igennem behandling hos Morten Vind, at der er kommet styr på smerterne i venstre side af min ryg.
Jeg er i dag smertefri og kan igen deltage i fysisk træning med rygøvelser. Det var udelukket førhen pga. kraftige smerter.
Jeg er dermed også sluppet for at skulle tage smertestillende medicin.
Jeg er derfor yderst tilfreds med den måde, Morten har grebet behandlingen an, og Morten har også været yderst pædagogisk i sin måde at forklare behandlingen på. Tak!
Morten har min varmeste anbefaling”

”Morten er rigtig god til at se på helheden – ikke kun på det enkelte overbelastede og ømme led. Han er god til at finde ondets rod – og så er han god til at forklare, hvad der sker, og hvad det er, han gør. F.eks. undrede jeg mig over, at han trykkede mig både på maven og i nakken, når nu det var kors- og halebenet, det var galt med. Men det virkede jo!

Morten har helt klart været min redning her under min graviditet. Det er hans fortjeneste, at den har været så smertefri, som den har.”

Læs hele Christinas historie her.

Du finder Nordisk Osteopati klinikker her

Hos Nordisk Osteopati møder du følgende Osteopater og Fysioterapeuter

Morten Vind-Visby

Morten Vind-Visby

Aut. Osteopat og Fysioterapeut
Amalie Rygner

Amalie Rygner

Aut. Osteopat og Fysioterapeut
Ronnie Gyldenvang

Ronnie Gyldenvang

Aut. Osteopat og Fysioterapeut
Helena Schröder

Helena Schröder

Aut. Osteopat og Fysioterapeut
Nicolai Mattiazzo Blom Salmonsen

Nicolai Mattiazzo Blom Salmonsen

Aut. Osteopat og Fysioterapeut
Michael Weber Jørner

Michael Weber Jørner

Aut. Osteopat og Fysioterapeut
 Ammar Zeeshan Lone

Ammar Zeeshan Lone

Aut. Osteopat og Fysioterapeut
Niklas Haapalo

Niklas Haapalo

Aut. Osteopat og Fysioterapeut
Rasmus Vigsø Møller

Rasmus Vigsø Møller

Aut. Fysioterapeut og stud. Osteopat
Rikke Bjerregaard

Rikke Bjerregaard

Aut. Fysioterapeut og stud. Osteopat

Alle vores behandlere er:

– Fysioterapeuter og osteopater

 • Autoriserede Osteopater DO M.R.O.DK

 • Autoriserede fysioterapeuter

 • Har over 5 års erhvervserfaring

 • Medlem af Danske Fysioterapeuter

Som en del af Nordisk Osteopati

– deltager alle behandlere i:

 • Fælles Faglig Udvikling

 • Fælles Erfaringsudveksling

 • Personlig Faglig Udvikling

 • Mindst fire efteruddannelseskurser om året

“Ved at skabe de bedste omgivelser til faglig og personlig udvikling, sikre vi at vores behandling altid er af høj kvalitet. Alle behandlere tager ansvar for, at de, dag for dag, bliver bedre til vores fag, så vi kan levere den bedste behandling til dig.”

Har du brug for en osteopat behandling til din nuværende skade?

Det kan være, at du lige nu søger information om din skade, og om hvorvidt du har brug for en behandling eller ej. Det kan kun du mærke. Har du svært ved at vurdere omfanget af i din skade, er det en sund ting at rådføre dig med din familie eller gode venner, som kender dig godt, og som kan hjælpe dig med gode råd. Har du brug for vores vurdering, er du velkommen til i første omgang at ringe ind til os for afklaring. Er smerterne vedvarende, hvor det hverken bliver bedre eller værre, eller bliver det kun værre og værre, så har du som udgangspunkt brug for behandling.

Book tid til behandling lige her →

Er du kommet til skade med din skulder, bør du i første omgang holde godt øje med, hvordan din krop reagerer lige nu og her. Er der noget galt med kroppen, skal den nok sige til.

De mest almindelige symptomer, som vi oplever – og som vi kan hjælpe med – er:

 • At skulderen gør ondt, når du dyrker sport eller arbejder
 • At skulderen gør ondt, når du er i hvile eller sover
 • At du er stiv i skulderen om morgenen og “liiige skal igang”
 • At du oplever begrænsning i din bevægelighed
 • At du har svært ved at klare dagligdags aktiviteter som f.eks. madlavning, ordne vasketøj eller lufte hunden

Skal du opsøge en læge?

Uanset hvor lidt eller hvor meget ondt du har i f.eks. Nakken, skulderen eller hovedet, kan vi hjælpe dig.
Vi anbefaler dog, at du opsøger din egen læge først, hvis du oplever en eller flere af følgende symptomer:

 • Du oplever konstante hvilesmerter / natlige smerter
 • Du har mistet følelsen i armen eller fingrene
 • Du har tydeligt mistet kræfter i armens muskulatur, særligt over skulderleddet eller flere led i armen eller begge arme
 • Du har episoder, hvor du taber genstande ud af hånden
 • Du har mindre kraft i armen

Hos Nordisk Osteopati er du i trygge hænder. Vi lover dig kun noget, som vi kan holde. Vi lover dig også, at vi tænker i årsagssammenhænge og tager hele din krop i betragtning, når vi behandler dig. Vi er for at hjælpe dig, så du kan komme hurtigst muligt og bedst muligt over din skulderskade.

Velkommen til behandling mod skuldersmerter hos Nordisk Osteopati

Vi ser frem til at hjælpe dig

Spørgsmål? Klik her