Arbejdsskader

Har du en arbejdsskade hjælper vi dig med:

– Osteopati
– Fysioterapi

Få hjælp til arbejdsskader hos Nordisk Osteopati

– Let eller svær arbejdsskade – vi hjælper dig

Få faglig hjælp fra en osteopat efter en let eller svær arbejdsskade

Arbejdsskade
– lad os hjælpe dig

Når vi taler om arbejdsskader, er det vigtigt at sondre mellem disse to begreber, arbejdsulykke og erhvervssygdom.
En arbejdsulykke er en pludselig opstået skade, som kan være både fysisk eller psykisk, hvorimod en erhvervssygdom er en sygdom, som skyldes arbejdet eller arbejdsforholdene.

Uanset hvilken form for arbejdsskade, du er udfordret med, skal du være opmærksom på den rigtige tilgang, dvs. blandt andet også at involvere dit forsikringsselskab, inden du påbegynder behandling. Her kan være hjælp at få, både til behandling men også i forhold til en mulig erstatning. Der skal være opfyldt visse betingelser, men det vil dit forsikringsselskab kunne rådgive dig om.

Ved akut opståede fysiske skader på arbejdspladsen f.eks. et fald, vrid eller lignende kan vi hurtigt hjælpe dig!

Hoftesmerter har stor betydning for livskvaliteten

Osteopati hjælper dig, hvis du
har pådraget dig en arbejdsskade

Hos Nordisk Osteopati har vi stor erfaring med både behandling og vejledning i forhold til arbejdsskader. De typiske skader, vi oplever, er hovedsageligt fysiske skader ved hårdt fysisk arbejde og belastningsskader i forbindelse med kontorarbejde, dvs. ondt i lænden, ondt i ryggen, ondt i nakken, ondt i skulderen og gigtproblemer.

Kan du nikke genkendende til nogle af disse symptomer, er vi eksperter i at hjælpe dig godt videre og sikkert igennem din skade:

 • Akutte faldskader
  Er du faldet på arbejdet, vredet rundt på benet eller lignende, kan det være en god idé at blive at tilset af en læge, hvis du har stærke smerter. Ved akutopstået skade med moderat til stærke smerter anbefaler vi altid hurtig indsats
 • Ondt i nakken
  Stillesiddende arbejde kan være belastende for nakken. Især hvis du tilbringer mange timer foran PC’en hver dag. Det stillesiddende arbejde kan i visse situationer være mere belastende for din rygsøjle end fysisk arbejde, selvom det lyder mærkeligt. Et langvarigt resultat heraf kan være diskusdegeneration, en diskusprolaps eller slidtgigt, som vil forårsage stivhed og kroniske smerter – læs mere om ondt i nakken →
 • Ondt i ryggen
  Fysisk arbejder kræver omtanke. Har du gennem længere tid døjet med ondt i ryggen eller ondt i lænden, kan der være tale om forkert belastning/løft/arbejdsstilling. Er dine smerter i ryggen opstået ved stillesiddende arbejde, kan det skyldes overbelastning, dvs. at du ikke sidder korrekt over længere tid. Et langvarigt resultat af forkert arbejdsstilling kan være slidgigt eller i værste tilfælde diskusprolaps. Læs mere om ondt i ryggen →
 • Kroniske nakke/skulder smerter
  De fleste, der døjer med kroniske nakkesmerter, har et forløb bag sig af den ene eller den anden art. Smerterne kan komme fra muskulaturen i nakken. Det er meget almindeligt, at vi strammer musklerne i nakken og hæver skuldrene ved psykiske belastninger, uhensigtsmæssige arbejdsstillinger og stress og belastning i dagligdagen. Årsagen (eller årsagssammenhængen) til dine kroniske smerter skal muligvis findes andre steder i kroppen. læs mere om ondt i nakken →
 • Museskader
  Museskader kaldes også for musearm og kan være en meget smertefuld lidelse, som opstår ved langvarig eller meget intens brug af mus ved PC’en. Symptomerne er smerter i nakken, skulderen, armen eller hænderne. En musearm skyldes langvarigt slid eller en kronisk betændelsestilstand og er behandlingskrævende
 • Tennisalbue
  En tennisalbue eller golfalbue skyldes en overbelastning af senerne i din albue og opleves typisk som stivhed eller smerter i albuen eller på ydersiden af albuen. Smerterne kan også fremkaldes og mærkes i håndleddet, hvis du f.eks. løfter din kaffekop eller giver hånd til én. En tennisalbue er behandlingskrævende.

Afhængig af omfanget af din skade er, kan vi tilbyde både fysioterapi og osteopati. Er du i tvivl om, hvilken behandlingsform som er den bedste for dig lige nu, så ring ind til os for afklaring. Vi tilbyder enkeltstående behandlinger og tilpassede behandlingsforløb

Vi tilbyder målrettede behandlinger
for fysiske arbejdsskader

Når du skal have behandling for en arbejdsskade, bør du vælge en faglig kompetent behandler. Alle vores behandlere har meget stor erfaring med arbejdsskader af forskellig karakter, og den erfaring kommer dig til gode. Hvis vi alle var ens, giver det jo ingen mening, at du får ondt i ryggen af at sidde på den samme type af kontorstol som din kollega, som aldrig får ondt. Det er ikke altid kun arbejdsstillingen, som er skyld i dine smerter.

Vi ser og behandler kroppen som helhed og tilbyder f.eks. disse behandler inden for arbejdsskader:

 • Ondt i nakken
 • Ondt i lænden
 • Ondt i ryggen
 • Spændinger og muskelsmerter generelt
 • Kroniske smerter som f.eks. diskusprolaps
 • Slidgigt problemer

Bestil tid:

Skriv besked:

Lad os tage en snak
Sender

Afhjælp smerter i skulder og nakke med Fysioterapi og Osteopati

Hvad siger kunderne?

”Jeg har haft ondt mange steder i kroppen i næsten 10 år, uden at nogen rigtig har kunnet finde ud af, hvad der var i vejen.
Til sidst var det virkelig ved at være slemt, men så blev jeg anbefalet at gå til en osteopat. Og her hos EQ Performance har de virkelig kunnet hjælpe mig.
De arbejder med hele kroppen – selv min astma tager de sig af. Det er simpelthen super! Min livskvalitet er blevet så meget bedre!”

”Jeg har gennem en længere periode – over et par år – døjet med smerter i venstre side af ryggen.
Jeg har løbende gået til kiropraktisk behandling, da min ryg er udfordret af at være præget af Scheuermanns sygdom.
Men det er faktisk først efter at have været igennem behandling hos Morten Vind, at der er kommet styr på smerterne i venstre side af min ryg.
Jeg er i dag smertefri og kan igen deltage i fysisk træning med rygøvelser. Det var udelukket førhen pga. kraftige smerter.
Jeg er dermed også sluppet for at skulle tage smertestillende medicin.
Jeg er derfor yderst tilfreds med den måde, Morten har grebet behandlingen an, og Morten har også været yderst pædagogisk i sin måde at forklare behandlingen på. Tak!
Morten har min varmeste anbefaling”

”Morten er rigtig god til at se på helheden – ikke kun på det enkelte overbelastede og ømme led. Han er god til at finde ondets rod – og så er han god til at forklare, hvad der sker, og hvad det er, han gør. F.eks. undrede jeg mig over, at han trykkede mig både på maven og i nakken, når nu det var kors- og halebenet, det var galt med. Men det virkede jo!

Morten har helt klart været min redning her under min graviditet. Det er hans fortjeneste, at den har været så smertefri, som den har.”

Læs hele Christinas historie her.

Du finder Nordisk Osteopati klinikker her

Hos Nordisk Osteopati møder du følgene Osteopater og Fysioterapeuter

Morten Vind-Visby

Morten Vind-Visby

Osteopat og Fysioterapeut
Amalie Rygner

Amalie Rygner

Osteopat og Fysioterapeut
Ronnie Gyldenvang

Ronnie Gyldenvang

Osteopat og Fysioterapeut
Helena Madsen

Helena Madsen

M.Sc.stud Osteopat, Aut. Fysioterapeut
 Ammar Zeeshan Lone

Ammar Zeeshan Lone

Osteopat og Fysioterapeut
Michael Weber Jørner

Michael Weber Jørner

Osteopat og Fysioterapeut
Nicolai Mattiazzo Blom Salmonsen

Nicolai Mattiazzo Blom Salmonsen

Osteopat og Fysioterapeut
Niklas Haapalo

Niklas Haapalo

Osteopat og Fysioterapeut

“Ved at skabe de bedste omgivelser til faglig og personlig udvikling, sikre vi at vores behandling altid er af høj kvalitet. Alle behandlere tager ansvar for, at de, dag for dag, bliver bedre til vores fag, så vi kan levere den bedste behandling til dig.”

Har du brug for en osteopat/osteopat studerende eller fysioterapeut behandling til din nuværende skade?

Kroppen er fantastisk til at kompensere for både mindre og større skavanker. På et tidspunkt bliver det for meget for kroppen, hvilket udmønter sig i smerter et specifikt område. Ved en osteopat får du en helhedsorienteret behandling, hvor vi sammen finder frem til en mulig årsagssammenhæng mellem de smerter, du oplever og dit arbejdsmønster. Uanset om du sidder på et kontor eller har et fysisk krævende arbejde, kan du have stor gavn af osteopati, fordi arbejdsskader som oftest ikke kun handler om lige præcist det punkt, hvor du oplever dine smerter.

Behandlingen indeholder også vejledning

Vi vejleder og underviser, så du kan undgå, at din skade opstår igen. Vores behandling af din nuværende skade er én ting, men det har endnu større effekt, hvis vi kan give dig et indblik i, hvordan du passer på din krop. Vi vejleder dig specifikt rettet mod din nuværende udfordring og underviser i øvelser/metoder til at udføre dit arbejde bedst muligt på. Med en behandling hos os, ruster vi dig med værktøjer til, hvad du selv kan gøre, så du undgår at havne i en skade igen. Har du kroniske smerter, finder vi sammen frem til behandlinger, som lindrer med stor effekt.

Mange arbejdsskader skyldes dårlige arbejdsstillinger

Gode råd om arbejdsstilling på kontoret

 • Gør brug af dit hæve/sænkebord. Når du står, bør du stå med 15-20 cm afstand mellem dine fødder, vægten ligeligt fordelt på begge fødder og uden at svaje i ryggen. Det kan være en god ide at stå på et aflastende underlag.
 • Når du sidder ned, skal begge fødder have solidt fodfæste. Der skal være 2-4 fingres mellemrum mellem knæhase og stolekanten, og du bør kunne mærke fuld støtte i lænden.
 • Variér din arbejdsstilling i løbet dagen f.eks. ved at ændre lidt på højden af din stol. Husk dig selv på at slappe i skuldrene i løbet af dagen.
 • Rejs dig og bevæg dig flere gange i løbet af en dag. Vi anbefaler, at du bør have 5 minutters pause mindst én gang pr. time.
 • For at undgå museskader er det vigtigt, at dit håndled er placeret i en neutral stilling. Brug gerne en ergonomisk udført mus.
 • Du kommer til at mærke det i nakken, hvis din skærm er placeret forkert eller stå skævt. Skærmen bør stå 80-100 cm. fra dit ansigt. Når du kigger lige frem, bør du kigge på toppen af skærmen.
 • Invitér dine kollegaer til en 5 minutters stående bevægelse. Det giver både smil på læben og bevægelse til den stillesiddende krop

Hos Nordisk Osteopati er du i trygge hænder. Vi lover dig kun noget, som vi kan holde. Vi lover dig også, at vi tænker i årsagssammenhænge og tager hele din krop i betragtning, når vi behandler dig. Vi er for at hjælpe dig, så du kan komme hurtigst muligt og bedst over din arbejdsskade

Velkommen til behandling for arbejdsskader hos Nordisk Osteopati

Vi ser frem til at hjælpe dig

Spørgsmål? Klik her