Hoftesmerter, hofteproblemer kan fylde meget i ens dagligdag

Det kan have indflydelse på din førlighed og livskvalitet

Hoftesmerter og andre hofteproblemer kan skyldes mange ting og symptomerne kan variere fra diffuse smerter til skarp smerte i bevægelse. 

Hofteleddet er det største led i vores krop og er bygget til at kunne holde til meget belastning og samtidig er det en vigtig del af stabiliteten mellem kroppen og benene. Når den værker kan det derfor ofte have stor betydning for ens livskvalitet og i værste tilfælde førlighed.

 Hvis smerterne er opstået pludselig ved slag eller vrid kan du forsøge at yde ”førstehjælp” hvis du kan (1. hjælp til akutte skader), inden du kommer til behandling, Det kan dog være svært for hoften. 

Det kan også være at smerten i hoften er kommet over tid, dette kan skyldes en overanstrengelse i selve hoften men kan også komme fra andre steder i din krop. F.eks. ryg, bækken, knæ, fod. 

Behandling hos Nordisk Osteopati

 • Vi undersøger grundigt dine hoftesmerter.
 • Vi undersøger dine hofteproblemers indvirkning på resten af din krop (fod, underben, knæ, bækken og ryg).
 • Vi finder ud af, om skaden skyldes et uheld eller om der er en underliggende problematik, som gør hoften mere sårbar for overbelastning og skade.
 • Vi gør dig klogere på din krop, din træning og din dagligdag – det mindsker risikoen for en ny skade.

Hvornår har jeg brug for behandling?

Hvis dine hoftesmerter eller hofteproblemer ikke synligt bliver bedre, uge for uge, eller hvis nye symptomer dukker op, er det tegn på at kroppen ikke løser problemet af sig selv og du kan derfor have gavn af at vi ser nærmere på det. Som osteopater ser vi på helheden, derfor fokuserer vi ikke alene på din hofte, men på alle de faktorer som kan stresse din hofte.

Hvad nu hvis mit hofteproblem har stået på i længere tid?

Har problemet stået på over længere tid, betyder det at kroppen har store problemer med at løse det selv. Det kan betyde at dit hofteprolem derfor også kræver mere for at det kan blive løst. Men det betyder i lige så høj grad at det vil være gavnligt at få behandling, så kroppen igen kan hele ordentligt.

Hvis du vil vide mere om, hvad vi ellers kan hjælpe med klik her.

Bestil tid på:

Eller skriv en besked:

Lad os tage en snak
Sender

Få hjælp af vores erfarne behandlere

Hvad siger vores kunder

“Efter at have løbet en halvmaraton fik jeg ufatteligt ondt i min fod, og måtte umiddelbart efter begynde at gå med krykker. Det klassiske sundhedsvæsen sendte mig til røntgen, MR og CT-scanning uden at kunne finde fejl, og bad mig om blot at smide krykkerne, så skulle det nok gå over.
Efter 5 måneders smerte kom jeg til Amalie fra Nordisk Osteopati. Hun brugte 30 min på at undersøge min krop, og yderligere 30 min på at bearbejde mit ben, hvor hun mente problemet var. Efter blot den ene behandling kunne jeg gå igen uden smerter, og problemet er ikke kommet igen. Kan kun anbefale stedet.”

Hoftesmerter har stor betydning for livskvaliteten

Spørgsmål! – eller bestil tid?

Eller skriv en besked:

Lad os tage en snak
Sender

Det skal du holde øje med:

Er smerter vedvarende – bliver det hverken bedre eller værre, eller bliver det bliver det kun værre og værre, så er der behov for handling. Kontakt os og lad os hjælpe dig.

Almindelige symptomer på at der er noget galt i hoften, som vi kan hjælpe med kan være:

 • At din hofte gør ondt når du bærer på noget
 • At din hofte gør ondt, når du hviler
 • At din hofte gør ondt eller er stiv, når du rejser dig op efter at have siddet i længere tid
 • At din hofte gør ondt eller er stiv, når du står ud af sengen om morgen
 • At du har svært ved at ligge på siden
 • At du halter eller vralter
 • At du har svært ved at løfte dit ben når du sætter dig ind i bilen
 • At du har ondt i lysken, ryggen eller knæet. 

Vi kan ofte gøre noget uanset hvor slemt det er, dog vil vi anbefaler du kontakter din læge først i tilfælde af følgende symptomer:

 • At du oplever konstante hvilesmerter / nattesmerter
 • Hvis du har mistet følelsen i ben eller i tær
 • Hvis du tydeligt har mistet kræfterne i benet eller fodens muskler.

Er du i tvivl så kontakt os endelig!

Spørgsmål? Klik her