Løbeskader

Hos Nordisk Osteopati behandler vi effektivt din løbeskade med:

- Osteopati
- Fysioterapi

Få hjælp til behandling af din løbeskade hos Nordisk Osteopati

– Vi hjælper både dig, der har en let eller en svær løbeskade

Behandling af løbeskader

At løbe skaber mental ro og giver hjernen en pause. Samtidigt har det utallige helbredsmæssige fordele som f.eks. at styrke knogler og led, lunger, kredsløb samt hjertet. Du har helt sikkert også dine egne grunde for at have valgt løb som din sportsgren. Har du fået en løbeskade, er det vigtigt, at du tager hurtig handling.

Ikke alting kan løbes væk

Ikke alting kan løbes væk, og smerte er en advarsel om, at du er ved at ødelægge noget. Faktisk har næsten en tredjedel af den danske befolkning valgt at løbe, og ca. 40% kommer til skade i den forbindelse, så vær ikke fortvivlet, for der er god hjælp at hente på baggrund af erfaring.

Osteopati hjælper dig, når du er kommet til skade ved løbetræning

Hos Nordisk Osteopati har vi hjulpet mange løbere med at komme hurtigt tilbage i løbeskoene – både efter lette og svære skader. Her får du faglig og professionel hjælp, uanset om du er motionist eller professionel løber. Vi vil også gerne hjælpe dig.

Vi behandler mange former for løbeskader

Vi har oplevet mange forskellige problematikker i forbindelse med løbeskader, hvoraf de typiske skader opstår i fodled, ankel, lår og læg. Disse skader kan forårsage problematikker forskellige andre steder i kroppen. Som osteopater hjælper vi dig med at behandle bl.a. disse 3 typiske løbeskader:

 • Skinnebensbetændelse
  Her mærker du oftest smerter ved den nederste del af skinnebensknoglen. Ofte skyldes skaden overbelastning og kan være meget generende i længere perioder.
 • Skade i lægmusklen
  Her oplever du typisk en akut opstået smerte. Smerten er skarp og mærkes på bagsiden af din læg.
 • Overbelastning af akillessenen
  Her oplever du smerter omkring tilhæftningen på hælknoglen. Denne form for skade er typisk opstået via overbelastning i en længere periode med en gradvis forværring. Særligt stivhed og ømhed er værst om morgenen ved de første skridt fra sengen.

Udover disse typiske løbeskader oplever vi også andre skader som f.eks.

Disse skader er ofte følgeskader af en skade opstået længere nede. Løbeskader handler derfor i langt de fleste tilfælde om at finde helt frem til årsagssammenhængen.

Det kan være svært at vide, hvornår du skal søge behandling, og hvornår du kan nøjes med at holde en løbepause. Alt afhænger af de smerter eller ømhed, som du oplever under og efter dine løbeture samt hvor længe din skade har stået på. Er du i tvivl, så spørg os gerne til råds.

Vi tilbyder målrettede osteopati og fysioterapi behandlinger ift. løbeskader

Som osteopater er vi altid nysgerrige i at dykke ned i fagligheden, så vi kan tilbyde målrettede behandlinger. Alle vores osteopater har stor erfaring med behandling af løbeskader, og vi kan derfor tilbyde dig et behandlingsforløb, der passer præcist til din skade, så vi hurtigst muligt og bedst muligt får dig i løbeskoene igen. Overordnet set foregår et forløb ud fra denne struktur:

 1. Gennem en grundig undersøgelse finder vi frem til de skadelige mekanismer i dit løb, som forårsager din skader – og hvor dit største problem ligger
 2. Vi undersøger, hvordan din skade har indvirkning på resten af din krop (fod, knæ, hofte og ryg)
 3. Vi finder ud af, om din skade skyldes sort uheld, eller om der er nogle underliggende problematikker, der forårsager, at du ikke kan få dit løb til at fungere uden skader
 4. Vi behandler din skade og de konsekvenser, det har haft andre steder i din krop
 5. Sammen gør vi dig klogere på din krop, din træning og dit løb, så du minimerer risikoen for fremtidige skader

Har du svært ved at vurdere, hvilken form for behandling du har brug for, er du velkommen til at ringe til os for en afklaring i første omgang. Vi tilbyder også fysioterapi, hvis der er tale om en lettere løbe. Behandlingsformen afhænger af hvilken type skade, du har pådraget dig. Er dine smerter vedvarende, har du som udgangspunkt behov for behandling af den ene eller anden art.

Hvad siger kunderne?

”Jeg har haft ondt mange steder i kroppen i næsten 10 år, uden at nogen rigtig har kunnet finde ud af, hvad der var i vejen.
Til sidst var det virkelig ved at være slemt, men så blev jeg anbefalet at gå til en osteopat. Og her hos EQ Performance har de virkelig kunnet hjælpe mig.
De arbejder med hele kroppen – selv min astma tager de sig af. Det er simpelthen super! Min livskvalitet er blevet så meget bedre!”

”Jeg har gennem en længere periode – over et par år – døjet med smerter i venstre side af ryggen.
Jeg har løbende gået til kiropraktisk behandling, da min ryg er udfordret af at være præget af Scheuermanns sygdom.
Men det er faktisk først efter at have været igennem behandling hos Morten Vind, at der er kommet styr på smerterne i venstre side af min ryg.
Jeg er i dag smertefri og kan igen deltage i fysisk træning med rygøvelser. Det var udelukket førhen pga. kraftige smerter.
Jeg er dermed også sluppet for at skulle tage smertestillende medicin.
Jeg er derfor yderst tilfreds med den måde, Morten har grebet behandlingen an, og Morten har også været yderst pædagogisk i sin måde at forklare behandlingen på. Tak!
Morten har min varmeste anbefaling”

”Morten er rigtig god til at se på helheden – ikke kun på det enkelte overbelastede og ømme led. Han er god til at finde ondets rod – og så er han god til at forklare, hvad der sker, og hvad det er, han gør. F.eks. undrede jeg mig over, at han trykkede mig både på maven og i nakken, når nu det var kors- og halebenet, det var galt med. Men det virkede jo!

Morten har helt klart været min redning her under min graviditet. Det er hans fortjeneste, at den har været så smertefri, som den har.”

Læs hele Christinas historie her.

Bestil tid:

Skriv besked:

Lad os tage en snak
Sender

Hoftesmerter har stor betydning for livskvaliteten

En 3. del af den danske befolkning løber. Over 40% kommer til skade i forbindelse med løb.
Hos Nordisk Osteopati, hjælper vi rigtig mange løbere, og med mange forskellige problematikker, vi vil også gerne hjælpe dig.

Ondt i knæet - Behandling med Fysioterapi og Osteopati

Har du en løbeskade, skal du holde øje med kroppens signaler

Har du en løbeskade, skal du holde øje med kroppens signaler
Som udgangspunkt bør du altid søge hjælp ved en akut opstået løbeskade, som forårsager stærke smerter. Har du virkelig stærke smerter, og er du bange for, at det er knoglerelateret, anbefaler vi, at du kontakter din læge i første omgang. Din læge vil hjælpe dig med at vurdere, om skaden skal under behandling hos en fysioterapeut, osteopat eller noget tredje.
Er problemet opstået over længere tid, betyder det, at din krop har store problemer med at løse det selv. Det betyder højst sandsynligt, at problemet også kræver lidt mere for at blive løst. Det betyder i lige så høj grad, at du har brug for behandling for at komme tilbage i løbeskoene, fordi kroppen har brug for at kunne hele ordentligt op efter en skade.

Hvorfor kommer vi til skade ved at løbe?

Alle kan lære at løbe. Vores kroppe er forskellige og nogle er bedre bygget til netop løbetræning, hvor andre er bedre til styrketræning, men når du har besluttet dig for at ville løbe, er der mange ting, som du kan gøre for at optimere din løbetræning – så du undgår skader. Først og fremmest er det en god ting at være bevidst om, hvordan løb kan belaste kroppen, så du kan være opmærksom på din krops signaler. Ofte opstår løbeskaderne gradvist

Gode råd til en bedre løbetræning

 • Der er ikke bevis for at én løbestil er sundere end andre
 • Du belaster dine lægge og ankler mest, hvis du løber mere fremme på foden
 • Du belaster du dine knæ mest, hvis du løber mere tilbage på foden
 • Tidligere skader giver øget risiko for at pådrage sig nye skader
 • Hvis du lander lettere, når du løber, kan du reducere risikoen for at pådrage dig en skade
 • Hvis du vil løbe sundt og med mindre risiko for skade, anbefaler vi, at du snakker med en ekspert ang. løbetræning
 • Tag kortere og flere skridt
 • Gør dig høj og skyd brystkassen frem
 • Forestil dig, at du løber på æggeskaller. Du skal lande let på fødderne
 • Sæt farten op. Det kan lyde sært, hvis du har ondt men ved øge hastigheden, opnår du flere af elementerne herover. Den energi, du bruger på fremdrift, forplanter sig mindre op igennem kroppen på dig, når du løber hurtigere
 • Døjer du med knæproblemer, bør du have mere fokus på at lande længere fremme på foden, helst midten af fodenDøjer du med ankelproblemer, bør du tænke på at lande mere på bagfoden, helst midten af foden

Hvis du kan variere mellem forskellige løbestile, hver gang du træner, kan du faktisk mindske den ensidige belastning i dit løb. Der findes ingen facitliste over, hvad der er korrekt løbestil eller bedre løbestil. Det kan sagtens være, at de ovenstående råd ikke virker for dig. Måske du i stedet har brug for at løbe langsommere. Det er derfor meget vigtigt, at du mærker efter.

mavesmerter, lænde og Lyskesmerter, osteopati kan hjælpe

Osteopati eller Fysioterapi – Læs mere om de to behandlingsformer

Hos Nordisk Osteopati møder du følgende Osteopater og Fysioterapeuter

Morten Vind-Visby

Morten Vind-Visby

Aut. Osteopat og Fysioterapeut
Amalie Rygner

Amalie Rygner

Aut. Osteopat og Fysioterapeut
Ronnie Gyldenvang

Ronnie Gyldenvang

Aut. Osteopat og Fysioterapeut
Helena Schröder

Helena Schröder

Aut. Osteopat og Fysioterapeut
Nicolai Mattiazzo Blom Salmonsen

Nicolai Mattiazzo Blom Salmonsen

Aut. Osteopat og Fysioterapeut
Michael Weber Jørner

Michael Weber Jørner

Aut. Osteopat og Fysioterapeut
 Ammar Zeeshan Lone

Ammar Zeeshan Lone

Aut. Osteopat og Fysioterapeut
Niklas Haapalo

Niklas Haapalo

Aut. Osteopat og Fysioterapeut
Rasmus Vigsø Møller

Rasmus Vigsø Møller

Aut. Fysioterapeut og stud. Osteopat
Rikke Bjerregaard

Rikke Bjerregaard

Aut. Fysioterapeut og stud. Osteopat

Alle vores behandlere er:

– Fysioterapeuter og osteopater

 • Autoriserede Osteopater DO M.R.O.DK

 • Autoriserede fysioterapeuter

 • Har over 5 års erhvervserfaring

 • Medlem af Danske Fysioterapeuter

Som en del af Nordisk Osteopati

– deltager alle behandlere i:

 • Fælles Faglig Udvikling

 • Fælles Erfaringsudveksling

 • Personlig Faglig Udvikling

 • Mindst fire efteruddannelseskurser om året

Du finder dine Nordisk Osteopati klinikker her

Vores erfarne Osteopater og Fysioterapeuter hjælper dig med at komme ud at løbe igen

– Hos Nordisk Osteopati er du i trygge hænder

Spørgsmål? Klik her