Ondt i lænden

Har du ondt i lænden hjælper vi dig med:

– Osteopati
– Fysioterapi
– Akut Fysioterapi

Få hjælp mod ondt i lænden hos Nordisk Osteopati

– Få hjælp fra en osteopat eller fysioterapeut ved ondt i lænden

Ondt i lænden kan skyldes flere ting som f.eks.

Ondt i lænden?
– vi kan hjælpe dig

– Få hurtig og kyndig hjælp fra en fysioterapeut eller osteopat ved ondt i lænden

At have ondt i lænden i større eller mindre grad rammer i alle aldre og er langt fra en aldersbetinget tilstand. I dag kaldes det at have ondt i lænden for en folkesygdom og er derfor desværre også en almindelig tilstand for mange mennesker. Lændesmerter er smerter eller ubehag, som forplanter sig mellem de nederste ribben og det nederste af balderne. At have ondt i lænden skyldes heldigvis sjældent en alvorlig sygdom.

Lændesmerter kan være meget generende, men der er oftest en god prognose for smerterne. Lændesmerter kan være udløst af længere tids belastning, en pludselig bevægelse eller helt uden konkret årsag.

 • I langt de fleste tilfælde kan det være svært at finde en forklaring på, hvorfor man oplever lændesmerter, med mindre der er tale om kroniske eller mere komplekse tilstande
 • I størstedelen af tilfældene skyldes lændesmerter hold i ryg/hold i lænden og kan trænes væk
 • 5-10% af smerterne kan være iskias smerter
 • 80-90% diagnosticeres som uspecifikke smerter i ryg og lænd

Hos Nordisk Osteopati hjælper vi med behandling af de fleste former for lændesmerter.

Gode prognoser for lindring af lændesmerter

Lændesmerter kan variere fra lette til meget stærke smerter. Nogle opstår pludseligt, men andre oplever, at smerterne opstår gradvist over en periode eller i tilbagevendende perioder. Heldigvis er prognoserne for bedring af lændesmerter gode i langt de fleste tilfælde. Behandlingen er typisk, at du skal bevæge dig og komme i gang – uanset hvor ondt det gør – i kombination med manuelle behandlinger og evt. smertestillende medicin.

Har du ondt i lænden skal du særligt være opmærksom på

Hvis du oplever føleforstyrrelser ned i benene, har problemer med din vandladning/afføring eller har problemer med at styre dine ben, bør du hurtigst muligt kontakte din læge eller skadestuen.

Ondt lænden eller ondt i ryggen, det kan være svært at lokaliser, vi står naturligvis klar til at hjælpe dig.

Hoftesmerter har stor betydning for livskvaliteten

Hvad er årsag til ondt i lænden?

I langt de fleste tilfælde kendes årsagen til lændesmerter ikke, men årsagerne kan være:

 • Langt de fleste tilfælde kendes årsagen ikke
 • Påvirkning af nerverod
 • Diskusprolaps
 • Slidgigt
 • I meget sjældne tilfælde rygsøjlegigt eller knoglebrud
 • I meget meget sjældne tilfælde kræft eller infektioner i ryggen

Symptomer på ondt i lænden

 • Det gør ondt i større eller mindre grad i den nederste del af ryggen
 • Stivhed i lænden / stiv lænd
 • Låsning i lænden / låst lænd
 • Træthed omkring musklerne i lænden eller spændte muskler
 • Udstråling til ballerne eller ben
 • Sovende, stikkende eller snurrende fornemmelse i ryggen, ballerne eller ben
 • Hekseskud. Du er låst i en meget ubekvem stilling
 • Kronisk lumbago

Akut ondt i lænden

Oplever du akutte smerter i lænden, tilbagevendende smerter eller en låst lænd?

Graden af smerter i lænden kan variere meget, afhængig af årsagen. At have ondt i lænden kan sætte dig ud af spil, uanset hvor stærkt du mærker dine smerter. Oplever du akut smerte i lænden, er det en tilstand, som kræver, at du sætter omgående handling på. I første omgang kan det betyde ro og hvile for at få kroppen til at slappe af. Herefter bør du finde hjælp til behandling – eller råd og vejledning til den mest optimale selvhjælp.

Bestil tid:

Skriv besked:

Lad os tage en snak
Sender

Afhjælp smerter i skulder og nakke med Fysioterapi og Osteopati

Hvad siger kunderne?

”Jeg har haft ondt mange steder i kroppen i næsten 10 år, uden at nogen rigtig har kunnet finde ud af, hvad der var i vejen.
Til sidst var det virkelig ved at være slemt, men så blev jeg anbefalet at gå til en osteopat. Og her hos EQ Performance har de virkelig kunnet hjælpe mig.
De arbejder med hele kroppen – selv min astma tager de sig af. Det er simpelthen super! Min livskvalitet er blevet så meget bedre!”

”Jeg har gennem en længere periode – over et par år – døjet med smerter i venstre side af ryggen.
Jeg har løbende gået til kiropraktisk behandling, da min ryg er udfordret af at være præget af Scheuermanns sygdom.
Men det er faktisk først efter at have været igennem behandling hos Morten Vind, at der er kommet styr på smerterne i venstre side af min ryg.
Jeg er i dag smertefri og kan igen deltage i fysisk træning med rygøvelser. Det var udelukket førhen pga. kraftige smerter.
Jeg er dermed også sluppet for at skulle tage smertestillende medicin.
Jeg er derfor yderst tilfreds med den måde, Morten har grebet behandlingen an, og Morten har også været yderst pædagogisk i sin måde at forklare behandlingen på. Tak!
Morten har min varmeste anbefaling”

”Morten er rigtig god til at se på helheden – ikke kun på det enkelte overbelastede og ømme led. Han er god til at finde ondets rod – og så er han god til at forklare, hvad der sker, og hvad det er, han gør. F.eks. undrede jeg mig over, at han trykkede mig både på maven og i nakken, når nu det var kors- og halebenet, det var galt med. Men det virkede jo!

Morten har helt klart været min redning her under min graviditet. Det er hans fortjeneste, at den har været så smertefri, som den har.”

Læs hele Christinas historie her.

Du finder Nordisk Osteopati klinikker her

Morten Vind-Visby

Morten Vind-Visby

Aut. Osteopat og Fysioterapeut
Amalie Rygner

Amalie Rygner

Aut. Osteopat og Fysioterapeut
Ronnie Gyldenvang

Ronnie Gyldenvang

Aut. Osteopat og Fysioterapeut
Helena Madsen

Helena Madsen

Aut. Osteopat og Fysioterapeut
Nicolai Mattiazzo Blom Salmonsen

Nicolai Mattiazzo Blom Salmonsen

Aut. Osteopat og Fysioterapeut
Michael Weber Jørner

Michael Weber Jørner

Aut. Osteopat og Fysioterapeut
 Ammar Zeeshan Lone

Ammar Zeeshan Lone

Aut. Osteopat og Fysioterapeut
Niklas Haapalo

Niklas Haapalo

Aut. Osteopat og Fysioterapeut

Alle vores behandlere er:

– Fysioterapeuter og osteopater

 • Autoriserede Osteopater DO M.R.O.DK

 • Autoriserede fysioterapeuter

 • Har over 5 års erhvervserfaring

 • Medlem af Danske Fysioterapeuter

Som en del af Nordisk Osteopati

– deltager alle behandlere i:

 • Fælles Faglig Udvikling

 • Fælles Erfaringsudveksling

 • Personlig Faglig Udvikling

 • Mindst fire efteruddannelseskurser om året

“Ved at skabe de bedste omgivelser til faglig og personlig udvikling, sikre vi at vores behandling altid er af høj kvalitet. Alle behandlere tager ansvar for, at de, dag for dag, bliver bedre til vores fag, så vi kan levere den bedste behandling til dig.”

Mere livskvalitet og glæde uden lændesmerter

Døjer du med ondt i lænden eller har en større skade som f.eks. Diskusprolaps eller forsnævringer , bør du søge hjælp og få behandling, så du kan genfinde et liv med både livskvalitet og glæde i dagligdagen. At have smerter kan påvirke mange ting – også din almene sindstilstand.

At have ondt i lænden kan herudover også påvirke andre organer og legemsdele, så du begynder at opleve skavanker eller smerter andre steder på kroppen. Det skyldes, at du helt naturligt kompenserer for dine smerter og kan risikere at trække skævt, når du går, sidder eller ligger ned. Hovedpine kan også være en naturlig følgesvend til smerteri ryg og lænd.

Ostepati eller fysioterapi kan hjælpe mod ondt i lænden

Hos Nordisk Osteopati har vi god erfaring med behandling af lændesmerter.. Det vigtigste er at finde frem til årsagen bag ved dine symptomer. Ofte kan årsagen være opstået som følge af noget andet end lige der, hvor du mærker dine lændesmerter. Hos en af vores osteopater kan du få en grundig undersøgelse af hele din krop, og finde frem til, hvad der kan have mulig påvirkning af din lænd samtidigt med manuel behandling til lindring af dine smerter.

Afhængig af omfanget af dine smerter kan både fysioterapi og osteopati hjælpe dig til at få det bedre. Er du i tvivl om, hvilken behandlingsform som er den bedste for dig lige nu, så ring ind til os for afklaring. Vi tilbyder enkeltstående behandlinger og tilpassede behandlingsforløb.

Målrettet behandling til ondt i lænden

Hos Nordisk Osteopati arbejder vi altid på at dygtiggøre os inden for vores fag. Vi følger derfor med i forskningen og er opdateret på den nyeste viden indenfor behandling af lændesmerter. Meget viden og data er hentet fra Gigtforeningen –  gigtforeningen.dk.

Vi har på alle vores klinikker arbejdet med mange forskellige problematikker inden for lændesmerter og i forskellige aldersgrupper. Vi kan derfor tilbyde dig et sammenhængende og specialtilpasset behandlingsforløb, hvor vi har til formål at finde frem til den direkte årsag til, at du har ondt i lænden.

Har du brug for behandling til din nuværende skade?

Det kan være, at du lige nu søger information om dine smerter i lænden, og om hvorvidt du har brug for en behandling eller ej.
Har du svært ved at vurdere omfanget af i din skade, er det en sund ting at rådføre dig med din familie eller gode venner, som kender dig godt og som kan hjælpe dig med gode råd. Har du brug for en professionel vurdering, er du altid velkommen til i første omgang at ringe ind til os for afklaring. Er smerterne vedvarende, hvor det hverken bliver bedre eller værre, eller bliver det kun værre og værre, så har du som udgangspunkt brug for behandling.
Hvis dine lændesmerter forværres uge for uge på trods af gode råd og vejledning.

Velkommen til behandling mod lændesmerter hos Nordisk Osteopati

Vi ser frem til at hjælpe dig

Spørgsmål? Klik her