Rygsmerter / smerter i ryggen

Nordisk Osteopati hjælper dig af med rygsmerter
- få behandling og vejledning om smerter i ryggen.

Akutte smerter i ryggen eller tilbagevendende rygsmerter?

Der kan være mange årsager til, at du døjer med ondt i ryggen. Uanset årsag og symptomer, så er rygsmerter svære at ignorere, idet de kan påvirke din dagligdag i en sådan grad, at du ikke kan arbejde eller bevæge dig, som du plejer. Uanset om dine rygsmerter er opstået akut eller har generet dig gennem længere tid, så er det vigtigt, at du søger behandling. Dermed kan du undgå at smerterne og den underliggende årsag forværres eller afføder nye problemer grundet overkompensation.

Hvornår har jeg brug for behandling af dine rygsmerter?

I nogle tilfælde opstår smerterne akut og er så voldsomme, at de kræver øjeblikkelig behandling. Hvis smerten er på et niveau, hvor du gerne vil se tiden an, kan du vente et par dage og vurdere, om smerten er aftagende. Er rygsmerterne ikke aftaget efter et par dage, er det nødvendigt at søge behandling, så vi kan finde årsagen til dine smerter og starte et behandlingsforløb.

Ved kroniske smerter vil tiden sjældent arbejde med dig, og du bør søge behandling så hurtigt som muligt.

Behandling af rygsmerter hos Nordisk Osteopati

Hos Nordisk Osteopati har vi bred erfaring med behandling af smerter i ryggen, og vi kan hjælpe dig med behandling af alt fra spændinger til akut lændehold.

Vores tilgang til din behandling er, at jo mere viden vi kan få om dig og dit forløb kombineret med grundige undersøgelser, desto bedre og mere målrettet en behandling kan vi give dig. Vi tror på langsigtede løsninger, og derfor er vores mål er ikke blot at få symptomerne til at forsvinde –  vi bruger vores grundige forundersøgelse til at klarlægge selve grunden til dine smerter og behandle årsagen til, at du har ondt i ryggen.

Behandlingen tilpasses dine behov og kan fx omfatte manuel behandling af muskler og led, et specialtilpasset træningsprogram eller vejledning og instruktion i ergonomi.

Golfalbue eller tennisalbue, Vi kan hjælpe ned osteopati

Det skal du holde øje med:

Her kan du se nogle af de typer rygsmerter og de typiske symptomer herpå, som vi hos Nordisk Osteopati oftest behandler:

Akut lændehold (også kaldet hold i ryggen, lumbago eller hekseskud)

Betegnes typisk ved at et eller flere af rygsøjlens facetled har sat sig fast efter et løft eller vrid i lænden. Smerterne stråler ned i balder og lår. I det fleste tilfælde aftager smerterne efter et par dage. Oplever du  smerter eller forstyrrelser i lænd, mave og ben efter nogle dage, bør du søge behandling.
Læs mere om lændesmerter →Ondt i lænden

Ischias

Betegnelsen siger i sig selv ikke noget om selve årsagen til dine smerter. Denne tilstand er ganske enkelt betegnet ved, at smerten sidder i iskiasnerven. Smerterne vil typisk mærkes fra nederste del af ryggen og nedefter til balden samt bagsiden af benet. 

Diskusprolaps

En diskus er en brusksive, der ligger mellem ryghvirvlerne. Ved diskusprolaps vil rygsøjlens bruskskive bule ud eller noget af bruskskivens bløde kerne presses uden for skiven. Smerterne er lokale og stråler ud i en eller begge arme/ben. Udover smerter kan der forekomme føle- og refleksforstyrrelser samt muskelsvækkelse. 

Slidgigt i ryggen

Ved slidgigt er bruskskiver og led i rygsøjlen blevet slidt, og det er ikke unormalt, at vi mennesker bliver slidt med alderen. Nogle kan opleve slidgigt uden at det er forbundet med smerter, andre har smerter i større eller mindre grad. 

Myoser/muskelspændinger i ryggen

Årsagerne til myoser og muskelspændinger er mange, som fx ensidige og gentagne bevægelser, overbelastning under fysisk aktivitet eller inaktivitet. Myoser og spændinger opleves ofte som murrende smerter eller ømhed, der kan være svær at lokalisere. Spændingssmerter kan brede sig og forårsage bl.a. spændingshovedpine.

Bestil tid:

Skriv besked:

Lad os tage en snak
Sender

Afhjælp smerter i skulder og nakke med Fysioterapi og Osteopati

Hvad siger kunderne?

”Jeg har haft ondt mange steder i kroppen i næsten 10 år, uden at nogen rigtig har kunnet finde ud af, hvad der var i vejen.
Til sidst var det virkelig ved at være slemt, men så blev jeg anbefalet at gå til en osteopat. Og her hos EQ Performance har de virkelig kunnet hjælpe mig.
De arbejder med hele kroppen – selv min astma tager de sig af. Det er simpelthen super! Min livskvalitet er blevet så meget bedre!”

”Jeg har gennem en længere periode – over et par år – døjet med smerter i venstre side af ryggen.
Jeg har løbende gået til kiropraktisk behandling, da min ryg er udfordret af at være præget af Scheuermanns sygdom.
Men det er faktisk først efter at have været igennem behandling hos Morten Vind, at der er kommet styr på smerterne i venstre side af min ryg.
Jeg er i dag smertefri og kan igen deltage i fysisk træning med rygøvelser. Det var udelukket førhen pga. kraftige smerter.
Jeg er dermed også sluppet for at skulle tage smertestillende medicin.
Jeg er derfor yderst tilfreds med den måde, Morten har grebet behandlingen an, og Morten har også været yderst pædagogisk i sin måde at forklare behandlingen på. Tak!
Morten har min varmeste anbefaling”

”Morten er rigtig god til at se på helheden – ikke kun på det enkelte overbelastede og ømme led. Han er god til at finde ondets rod – og så er han god til at forklare, hvad der sker, og hvad det er, han gør. F.eks. undrede jeg mig over, at han trykkede mig både på maven og i nakken, når nu det var kors- og halebenet, det var galt med. Men det virkede jo!

Morten har helt klart været min redning her under min graviditet. Det er hans fortjeneste, at den har været så smertefri, som den har.”

Læs hele Christinas historie her.

Vil du vide mere

Hvad nu hvis mit problem har stået på i længere tid?

Rygsmerter der har stået på i længere tid går ikke væk af sig selv. Tværtimod er der risiko for at smerterne – og selve årsagen til dine smerter – forværres. Og dette kan ligeledes føre til, at problemet manifesterer sig andre steder på kroppen, idet dine muskler og led vil forsøge at kompensere for den manglende stabilitet og støtte i din ryg.

Hvis du vil vide mere om, hvad vi ellers kan hjælpe med, så se vores behandlinger.

Spørgsmål? Klik her