Ondt i knæet

Har du ondt i knæet hjælper vi dig med:

– Osteopati
– Fysioterapi
– Akut Fysioterapi

Få hjælp mod ondt i knæet hos Nordisk Osteopati

– Få hjælp fra en osteopat eller fysioterapeut ved ondt i knæet

Ondt i knæet kan skyldes flere ting som f.eks.

Ondt i knæet?
– Få en faglig vurdering af dit knæ og kom stærkt tilbage

Der kan være mange forskellige symptomer i spil, når man har ondt i knæet. Afhængigt af, hvor du har ondt i knæet, og hvad der har forårsaget det, kan der være flere strukturer involveret. Rigtig mange mennesker lider af knæsmerter, som sidder bag på knæet eller på siden af knæet. Har du været ude for et uheld i forbindelse med sport og pådraget dig en idrætsskade, været impliceret i en arbejdsskade eller fået et utilsigtet vrid i knæet af en eller anden årsag, kan du med fordel se din egen læge først for at sikre, at der ikke er noget alvorligt galt. Dette gælder især hvis du har tiltagende smerter og ikke kan støtte på knæet. Du kan også få en faglig afklaring på akut opståede smerter hos vores fysioterapeut.

De hyppigste symptomer ved ondt i knæet er:

  • Belastning øger smerten
  • Hvile forværrer tilstanden
  • Du mærker smerter under knæskallen
  • Du mærker smerter ved bestemte bevægelser
  • Følelsen af ustabilt knæ
  • Nedsat bevægelighed i knæet

Her finder du de hyppigste årsager til ondt i knæet

De grundlæggende strukturer i knæet er muskler, sener, ledbånd og menisk. Disse er alle udsat, hvis vi har problemer andre steder i vores krop. Vi ser ofte, at selve problemet ikke er samme sted som symptomet. Derfor skal begge dele behandles for at opnå et godt behandlingsforløb.

Springerknæ eller jumpers knee

Springerknæ opstår pga. en betændelsestilstand – inflammation – omkring senen til knæskallen. I de fleste tilfælde har det udviklet sig over tid pga. overbelastning af senen. Smerter i knæskallen kan fremprovokeres ved at hoppe/springe – og særligt i forbindelse med træning.

Hos Nordisk Osteopati består behandlingen af at finde ud af, hvorfor overbelastningen er sket, og hvordan vi undgår det fremadrettet. Hvis senen allerede er overbelastet, er det en god idé at holde en pause med aktiviteterne indtil, du er længere fremme i din heling.

Løberknæ eller runners knee

Et løberknæ er en skade, som ofte giver ondt i knæet på ydersiden af knæleddet. I begyndelsen af forløbet kan det føles som diffuse smerter, og herefter vil det typisk udvikle sig til at blive skarpe smerter. Tilstanden er meget almindelig for både løbere, cykelryttere og triatleter.

Hos Nordisk Osteopati består behandlingen af at finde ud af, hvorfor overbelastningen er sket, og hvordan vi undgår det fremadrettet. Hvis senen allerede er overbelastet, anbefaler vi, at du holder en pause med aktitiviterne indtil, du er længere fremme i din heling.

Patellofemorale smerter (smerter i knæskallen)

Ondt på forsiden af knæet skyldes også en overbelastning af knæet. Mange føler en stump og værkende smerte, der forværres ved gang, og når du løber ned ad bakker. Det kan nogle gange opleves som, at knæet svigter. Mange oplever også, at knæsmerterne er værst, når de går ned ad trapper. At sidde på hug forværrer også tilstanden, og det kan være svært at komme op igen. De forreste knæsmerter kan også udløses af at have kørt bil i lang tid eller, hvis du har siddet med knæene bøjet i længere tid.

Hos Nordisk Osteopati består behandlingen af at finde ud af, hvorfor overbelastningen er sket, og hvordan vi undgår det fremadrettet. Hvis senen allerede er overbelastet, anbefaler vi, at du holder en pause med aktitiviterne indtil, du er længere fremme i din heling.
Læs mere om fysioterapit her

Meniskskader

Vores menisker er vores stødpuder i knæet. Deres vigtigste funktion er at fordele vægten, når vi går, løber og sidder samt at skabe stabilitet i vores knæled. Når der opstår en revne eller flænge i menisken, kan det typisk give symptomer som låsninger i knæet, at knæet svigter eller giver efter samt gentagende hævelser. De små skader heler igen, men større skader skal altid tilses af en læge. Meniskskaden er ofte opstået pga. et kraftigt vrid med knæet drejet eller bøjet. Rotationer er den hyppigste årsag til disse type skader.

Korsbåndsskader

Vores korsbånd er med til at stabilisere vores knæ og forhindrer, at vores underben glider for langt frem eller for langt tilbage i forhold til vores lårben. De bliver ofte skadet ved kraftige vrid, traumer i forbindelse med boldspil. Der vil være en hurtig reaktion med kraftig hævelse, hvis dit korsbånd er helt revet over. Opsøg altid din egen læge, hvis du har mistanke om et overrevet korsbånd.

Bestil tid:

Skriv besked:

Lad os tage en snak
Sender

Afhjælp smerter i skulder og nakke med Fysioterapi og Osteopati

Hvad siger kunderne?

”Jeg har haft ondt mange steder i kroppen i næsten 10 år, uden at nogen rigtig har kunnet finde ud af, hvad der var i vejen.
Til sidst var det virkelig ved at være slemt, men så blev jeg anbefalet at gå til en osteopat. Og her hos EQ Performance har de virkelig kunnet hjælpe mig.
De arbejder med hele kroppen – selv min astma tager de sig af. Det er simpelthen super! Min livskvalitet er blevet så meget bedre!”

”Jeg har gennem en længere periode – over et par år – døjet med smerter i venstre side af ryggen.
Jeg har løbende gået til kiropraktisk behandling, da min ryg er udfordret af at være præget af Scheuermanns sygdom.
Men det er faktisk først efter at have været igennem behandling hos Morten Vind, at der er kommet styr på smerterne i venstre side af min ryg.
Jeg er i dag smertefri og kan igen deltage i fysisk træning med rygøvelser. Det var udelukket førhen pga. kraftige smerter.
Jeg er dermed også sluppet for at skulle tage smertestillende medicin.
Jeg er derfor yderst tilfreds med den måde, Morten har grebet behandlingen an, og Morten har også været yderst pædagogisk i sin måde at forklare behandlingen på. Tak!
Morten har min varmeste anbefaling”

”Morten er rigtig god til at se på helheden – ikke kun på det enkelte overbelastede og ømme led. Han er god til at finde ondets rod – og så er han god til at forklare, hvad der sker, og hvad det er, han gør. F.eks. undrede jeg mig over, at han trykkede mig både på maven og i nakken, når nu det var kors- og halebenet, det var galt med. Men det virkede jo!

Morten har helt klart været min redning her under min graviditet. Det er hans fortjeneste, at den har været så smertefri, som den har.”

Læs hele Christinas historie her.

Hvordan behandler en osteopat ondt i knæet?

Vores osteopater har en helhedsorienteret tilgang til din situation, din krop og din hverdag. Dine knæsmerter ofte et tegn på, at din krop ikke har kunnet kompensere længere for et andet problem. Vi ser tit, at problemet ikke er det samme som selve symptomet. Det er individuelt for alle mennesker, og der er stor hjælp at hente ved at få behandling af fagligt dygtige osteopater, som tænker i helheder og arbejder mod at finde årsagen – og årsagssammenhængen. Vores osteopater er uddannet til at skabe et overblik over din situation og dine smerter, uanset hvor længe du har haft dem.

Hos os behøver du ikke vente på en henvisning fra lægen.
Du ringer til os eller booker direkte online Book direkte her eller ring på 31 31 77 30

Ondt i knæet - Behandling med Fysioterapi og Osteopati

Fysioterapi eller osteopati
– vi hjælper dig sikkert igennem dine knæsmerter

Hos Nordisk Osteopati har vi hjulpet mange mennesker til at få et bedre liv uanset, om det er en akut opståede knæsmerter, eller du har haft ondt i knæet i længere tid. Vi har dannet os mange års erfaring inden for behandling af ondt i knæet. Alle forløb hos os har været individuelt tilrettelagt. Vi har især stor erfaring med at behandle både løberknæ, meniskskader, springerknæ og patellofemorale smerter (smerter i knæskallen).

Kan du nikke genkendende til nogle af disse symptomer, er vi eksperter i at hjælpe dig godt videre og sikkert igennem din skade med færre smerter:

  • Træthed i knæet
  • Hævelse og ømhed i knæet
  • Ondt i foden
  • Ondt i lænden
  • Ondt under knæskallen
  • Knæsmerter ved trappegang
  • Knæet svigter eller giver efter
  • Knæet låser
  • Ondt på ydersiden af knæet
  • Nedsat livskvalitet

Vi undersøger de omkringliggende strukturer, der kan have indflydelse på helingsprocessen for din skade. Det er blandt andet ved en grundig undersøgelse af ankel, hofte og hele rygsøjlen, fordi det er en enhed.

Afhængig af, hvor omfattende dine smerter er, kan vi tilbyde både fysioterapi og osteopati. Er du i tvivl om, hvilken behandlingsform som er den bedste for dig lige nu, så ring ind til os for afklaring. Vi tilbyder enkeltstående behandlinger og tilpassede behandlingsforløb.

Hvad skal du være opmærksom på, når du har ondt i knæet

Hvis du har ondt i knæet, vil du selvfølgelig helst hjælpes hurtigst muligt, så du kan vende tilbage til din hverdag eller sport. Tålmodighed og mådehold er dog vigtige egenskaber, når du skal væk fra knæsmerterne.

Har du været ude for et traume eller uheld, så anbefaler vi at få en afklaring hos degen læge, inden du påbegynder behandling hos Nordisk Osteopati. Din sikkerhed og tryghed er vores vigtigste prioritering, når vi påbegynder et behandlingsforløb.

Det kan du selv gøre ved akut ondt i knæet (akutte smerter):

  • Ro og hvile
  • Is og kompressiond
  • Bevægelse inden for smertegrænsen
  • Respekter din krops signaler

Har du brug for en osteopat behandling til din nuværende skade?

Det kan være, at du lige nu søger information om din skade, og om hvorvidt du har brug for en behandling eller ej. Det kan kun du mærke. Har du svært ved at vurdere omfanget af i din skade, er det en sund ting at rådføre dig med din familie eller gode venner, som kender dig godt, og som kan hjælpe dig med gode råd. Har du brug for vores vurdering, er du velkommen til i første omgang at ringe ind til os for afklaring. Er smerterne vedvarende, hvor det hverken bliver bedre eller værre, eller bliver det kun værre og værre, så har du som udgangspunkt brug for behandling.

Er du kommet til skade, bør du i første omgang holde godt øje med, hvordan din krop reagerer lige nu og her. Er der noget galt med kroppen, skal den nok sige til.
De mest almindelige symptomer, som vi oplever – og som vi kan hjælpe med – er:

  • At kroppen gør ondt, når du dyrker sport eller arbejder
  • At kroppen gør ondt, når du er i hvile eller sover
  • At du er stiv i kroppen eller, at det gør ondt når du står op om morgen, som om du lige skal i gang
  • At du har svært ved at holde koncentrationen
  • At du har svært ved at fokusere og er særligt lys- og lydfølsom
  • At du oplever svimmelhed
  • At du har svært ved at klare dagligdags aktiviteter som; madlavning, ordne vasketøj eller lufte hunden
  • At du føler dig træt, overbebyrdet og energiforladt til daglig

Uanset hvor lidt eller hvor meget du har ondt i knæet, kan vi hjælpe dig. Vi anbefaler dog, at du opsøger din egen læge først, hvis du oplever en eller flere af følgende symptomer:

  • At du oplever konstante hvilesmerter / natlige smerter
  • Hvis du har mistet følelsen i underbenet og foden
  • Hvis du tydeligt har mistet kræfterne i underbenet og foden
  • Hvis du har kraftig hævelse der ikke forsvinder

Hos Nordisk Osteopati er du i trygge hænder. Vi lover dig kun noget, som vi kan holde. Vi lover dig også, at vi tænker i årsagssammenhænge og tager hele din krop i betragtning, når vi behandler dig. Vi er for at hjælpe dig, så du kan komme hurtigst muligt og bedst muligt over din knæskade.

“Ved at skabe de bedste omgivelser til faglig og personlig udvikling, sikre vi at vores behandling altid er af høj kvalitet. Alle behandlere tager ansvar for, at de, dag for dag, bliver bedre til vores fag, så vi kan levere den bedste behandling til dig.”

Hos Nordisk Osteopati møder du følgende Osteopater og Fysioterapeuter

Morten Vind-Visby

Morten Vind-Visby

Aut. Osteopat og Fysioterapeut
Amalie Rygner

Amalie Rygner

Aut. Osteopat og Fysioterapeut
Ronnie Gyldenvang

Ronnie Gyldenvang

Aut. Osteopat og Fysioterapeut
Helena Schröder

Helena Schröder

Aut. Osteopat og Fysioterapeut
Nicolai Mattiazzo Blom Salmonsen

Nicolai Mattiazzo Blom Salmonsen

Aut. Osteopat og Fysioterapeut
Michael Weber Jørner

Michael Weber Jørner

Aut. Osteopat og Fysioterapeut
 Ammar Zeeshan Lone

Ammar Zeeshan Lone

Aut. Osteopat og Fysioterapeut
Niklas Haapalo

Niklas Haapalo

Aut. Osteopat og Fysioterapeut

Alle vores behandlere er:

– Fysioterapeuter og osteopater

  • Autoriserede Osteopater DO M.R.O.DK

  • Autoriserede fysioterapeuter

  • Har over 5 års erhvervserfaring

  • Medlem af Danske Fysioterapeuter

Som en del af Nordisk Osteopati

– deltager alle behandlere i:

  • Fælles Faglig Udvikling

  • Fælles Erfaringsudveksling

  • Personlig Faglig Udvikling

  • Mindst fire efteruddannelseskurser om året

Velkommen til behandling mod ondt i knæet hos Nordisk Osteopati

Vi ser frem til at hjælpe dig

Spørgsmål? Klik her