Behandling efter hjernerystelse

Vi hjælper dig ved senfølger efter hjernerystelse som f.eks.:

- Kronisk hovedpine
- Koncentrationsbesvær
- Ondt i nakken

Hjernerystelse og osteopati

– Få en faglig vurdering af din hjernerystelse og kom godt igennem den

Som osteopater hjælper vi dig over følgeskaderne ved en hjernerystelse

Hvordan opstår hjernerystelse?

Hjernerystelse kommer ved større eller mindre skader, som er sket direkte mod hovedet eller på en måde, som har forårsaget et ryk i nakken og hovedet. Det kan være, at du er faldet på cyklen, været impliceret i et biluheld eller i forbindelse med sport har fået en hjernerystelse. Afhængig af hvor slem hjernerystelsen har været, er det vigtigt de første 2-4 dage at tage den med ro.

Over 20.000 danskere pådrager sig en hjernerystelse i løbet af et år, og langt de fleste kommer sig uden behandling. Dog er der omkring 30%, som oplever senfølger efter hjernerystelse i op til efter 3 måneder (https://hjernerystelsesforeningen.dk/viden-om-hjernerystelse/). Senfølgerne kan udvikle sig til et længere behandlingsforløb, hvis der ikke bliver taget hånd om symptomerne.

Hvordan behandler en osteopat hjernerystelse?

Hvis dine smerter varer længere end den forventelige helingstid på nogle dage til få uger efter en hjernerystelse, kan der være tale om senfølger til hjernerystelse (postcommotionelt syndrom). Som osteopat behandler vi altid med respekt for den skade, som er sket. Hos Nordisk osteopati er du i trygge hænder, hvis du har senfølger til hjernerystelse. Det er individuelt for alle mennesker, og der er stor hjælp at hente ved at få behandling af fagligt dygtige osteopater, som tænker i helheder og arbejder mod at finde årsagen – og årsagssammenhængen.

Vores osteopater er uddannet til at skabe et overblik over din situation og dine smerter, uanset hvor længe du har haft dem. Det mest udmattende ved hjernerystelse er ikke at kunne få en pause fra smerterne eller få en forklaring på dine symptomer og smerter. Det kan vi som osteopater hjælpe dig med.

Hos os behøver du ikke vente på en henvisning fra lægen. Du ringer til os eller booker direkte online.

Din osteopat hjælper dig over følgeskaderne ved en hjernerystelse

Hos Nordisk Osteopati har vi hjulpet mange mennesker til at få et bedre liv uanset, om det er en akut opstået hjernerystelse eller kronisk hjernerystelse med senfølger. Vi har dannet os mange års erfaring indenfor behandling af hjernerystelse. Alle forløb hos os har været individuelt tilrettelagt. Vi har især stor erfaring med at behandle kronisk hovedpine, kronisk ondt i ryggen og kronisk ondt i nakken.

Kan du nikke genkendende til nogle af disse symptomer, er vi eksperter i at hjælpe dig godt videre og sikkert igennem din skade med færre smerter:

  • Træthed
  • Hovedpine og svimmelhed
  • Ondt i nakken
  • Ondt i lænden
  • Nedsat livskvalitet
  • Koncentrationsbesvær
  • Hukommelsesbesvær
  • Lyd og lysfølsomhed
  • Balance problemer

Vi undersøger omkringliggende strukturer, der kan have indflydelse på helingsprocessen for din hjernerystelse. Det er blandt andet ved en grundig undersøgelse af nakken, kraniet og hele rygsøjlen, fordi det er en enhed. Derudover er det vigtigt at få undersøgt øjnene, da de spiller en stor rolle i forbindelse med hjernerystelse og vestibulærsansen, som også kan være udfordret og give svimmelhed.

Afhængig af, hvor omfattende dine smerter er, kan vi tilbyde både fysioterapi og osteopati. Er du i tvivl om, hvilken behandlingsform som er den bedste for dig lige nu, så ring ind til os for afklaring. Vi tilbyder enkeltstående behandlinger og tilpassede behandlingsforløb.

Kontakt os og hør mere om behandling af hovedpine og ondt i nakken

Bestil tid:

Skriv besked:

Lad os tage en snak
Sender

Afhjælp smerter i skulder og nakke med Fysioterapi og Osteopati

Hvad siger kunderne?

”Jeg har haft ondt mange steder i kroppen i næsten 10 år, uden at nogen rigtig har kunnet finde ud af, hvad der var i vejen.
Til sidst var det virkelig ved at være slemt, men så blev jeg anbefalet at gå til en osteopat. Og her hos EQ Performance har de virkelig kunnet hjælpe mig.
De arbejder med hele kroppen – selv min astma tager de sig af. Det er simpelthen super! Min livskvalitet er blevet så meget bedre!”

”Jeg har gennem en længere periode – over et par år – døjet med smerter i venstre side af ryggen.
Jeg har løbende gået til kiropraktisk behandling, da min ryg er udfordret af at være præget af Scheuermanns sygdom.
Men det er faktisk først efter at have været igennem behandling hos Morten Vind, at der er kommet styr på smerterne i venstre side af min ryg.
Jeg er i dag smertefri og kan igen deltage i fysisk træning med rygøvelser. Det var udelukket førhen pga. kraftige smerter.
Jeg er dermed også sluppet for at skulle tage smertestillende medicin.
Jeg er derfor yderst tilfreds med den måde, Morten har grebet behandlingen an, og Morten har også været yderst pædagogisk i sin måde at forklare behandlingen på. Tak!
Morten har min varmeste anbefaling”

”Morten er rigtig god til at se på helheden – ikke kun på det enkelte overbelastede og ømme led. Han er god til at finde ondets rod – og så er han god til at forklare, hvad der sker, og hvad det er, han gør. F.eks. undrede jeg mig over, at han trykkede mig både på maven og i nakken, når nu det var kors- og halebenet, det var galt med. Men det virkede jo!

Morten har helt klart været min redning her under min graviditet. Det er hans fortjeneste, at den har været så smertefri, som den har.”

Læs hele Christinas historie her.

Du finder Nordisk Osteopati klinikker her

Hos Nordisk Osteopati møder du følgende Osteopater og Fysioterapeuter

Morten Vind-Visby

Morten Vind-Visby

Aut. Osteopat og Fysioterapeut
Amalie Rygner

Amalie Rygner

Aut. Osteopat og Fysioterapeut
Ronnie Gyldenvang

Ronnie Gyldenvang

Aut. Osteopat og Fysioterapeut
Helena Madsen

Helena Madsen

Uddannet i Osteopati (DO) (M.R.O.DK) afventer autorisering, aut. Fysioterapeut
Nicolai Mattiazzo Blom Salmonsen

Nicolai Mattiazzo Blom Salmonsen

Aut. Osteopat og Fysioterapeut
Michael Weber Jørner

Michael Weber Jørner

Aut. Osteopat og Fysioterapeut
 Ammar Zeeshan Lone

Ammar Zeeshan Lone

Aut. Osteopat og Fysioterapeut
Niklas Haapalo

Niklas Haapalo

Aut. Osteopat og Fysioterapeut

Alle vores behandlere er:

– Fysioterapeuter og osteopater

  • Autoriserede Osteopater DO M.R.O.DK

  • Autoriserede fysioterapeuter

  • Har over 5 års erhvervserfaring

  • Medlem af Danske Fysioterapeuter

Som en del af Nordisk Osteopati

– deltager alle behandlere i:

  • Fælles Faglig Udvikling

  • Fælles Erfaringsudveksling

  • Personlig Faglig Udvikling

  • Mindst fire efteruddannelseskurser om året

“Ved at skabe de bedste omgivelser til faglig og personlig udvikling, sikre vi at vores behandling altid er af høj kvalitet. Alle behandlere tager ansvar for, at de, dag for dag, bliver bedre til vores fag, så vi kan levere den bedste behandling til dig.”

Smerter efter skader i skulder og ryg afhjælpes af vores Osteopater

Hvad skal du være opmærksom på, når du har fået en hjernerystelse

Der kan være mange ting at skulle holde overblik over, når man har fået en hjernerystelse. Træthed er en almindelig følgesvend og dermed lig med mindre overskud. Vi har herunder forsøgt at skabe et overblik over de hyppigste metoder til at hjælpe dig godt igennem din hjernerystelse.

Har du været ude for et traume eller uheld, så anbefaler vi at få en afklaring hos egen læge, inden du påbegynder behandling hos Nordisk Osteopati. Din sikkerhed og tryghed er vores vigtigste prioritering, når vi påbegynder et behandlingsforløb.

Det kan du selv gøre ved en hjernerystelse:

  • De første dage har du brug for hvile og ro. Undgå for meget skærmtid eller læsetid. Din hjerne har brug for at hvile ligesom en forstuvet fod
  • Vent med sport og arbejde til de fysiske symptomer har lagt sig. Undgå at forværre dine symptomer
  • Tilbagevenden til arbejde eller sport. Lav en langsom opstartsplan med din osteopat, fysioterapeut eller læge
  • Mærk efter på din krop og lyt til de fysiske og psykiske symptomer. De er med til at vurdere, om du er i stand til at klare dagens gøremål
  • Hold hellere en pause for meget end for lidt
  • Spis sundt og varieret og drik masser af væske

Hvis du har pådraget dig mange små hovedskader, eller du har fået en svær hjernerystelse, så kan der forekomme en kronisk hjernerystelse. Det betyder, at din krop har svært ved at vende tilbage til den tilstand, den var i før skaden. Der er en håndfuld mennesker, som oplever kroniske senfølger til hjernerystelse, som får at vide, at de skal lære at leve med det. Der kan dog næsten altid gøres noget i forhold til symptomerne.

En tidlig indsats indenfor de første 1-2 dage har vist sig at have en god effekt på helingsprocessen af hjernerystelse. Det er dog aldrig for sent at få en faglig vurdering af din tilstand. Rigtigt mange personer lider af hovedpine som senfølge til hjernerystelse, hvilket kan være meget belastende og begrænsende i dagligdagen.

Kronisk hjernerystelse og senfølger

Efter en svær hjernerystelse er der en risiko for at udvikle kroniske senfølger som f.eks. hovedpine, svimmelhed og koncentrationsbesvær.

Symptomerne kan opleves som:

  • Fortsat gener fra din hjernerystelse i over 6 måneder
  • Svimmelhed
  • Lys- og lydfølsomhed
  • Hyppigt forekommende hovedpine
  • Balance problemer
  • Angst og depression

Sørg for at mindske elektriske apparater op mod din nattesøvn, så du kan sove bedre. Derudover er det vigtigt at finde din egen grænse for meget, du kan magte, når det gælder koncentration og arbejde. Her kan det være meget nyttigt at få rådgivning af fagfolk, som kan hjælpe dig til at skabe en bedre balance i din hverdag – ud fra din nuværende formåen.

Hjernerystelse hos børn og babyer

Det er absolut ikke sjovt at opleve, når ens børn eller baby har været ude for at slå hovedet. Det kan være, at de er faldet ned fra klatrestativitet, fået sparket en bold i hovedet eller, at babyen er trillet ned af sengen eller sofaen. Børn og babyer er hårdføre. De holder til mere end os voksne, da deres led og knogler stadig er bløde og bevægelige. Vær ekstra opmærksom på barnet, hvis du mistænker hjernerystelse.

Symptomer kan opleves som:

  • Kvalme og utilpashed
  • Mindre appetit
  • Nakkesmerter og stivhed
  • Træthed og dårligere koncentrationsevne
  • Opkastninger
  • Hovedpine

Hvis du oplever disse symptomer hos dit barn efter, at det har slået hovedet, anbefaler vi altid at opsøge egen læge. Hvis du oplever, at dit barn eller baby har voldsomme smerter og er utrøsteligt, er det også en god idé at opsøge egen læge eller sygehuset.

Book tid hos vores osteopater der behandler babyer og børn, hvis du har brug for en vurdering

Velkommen til behandling efter hjernerystelse hos Nordisk Osteopati

Vi ser frem til at hjælpe dig

Spørgsmål? Klik her