Hjernerystelse og osteopati
– Få en faglig vurdering af din hjernerystelse og kom godt igennem den
– Få en faglig vurdering af din hjernerystelse og kom godt igennem den
Hjernerystelse kommer ved større eller mindre skader, som er sket direkte mod hovedet eller på en måde, som har forårsaget et ryk i nakken og hovedet. Det kan være, at du er faldet på cyklen, været impliceret i et biluheld eller i forbindelse med sport har fået en hjernerystelse. Afhængig af hvor slem hjernerystelsen har været, er det vigtigt de første 2-4 dage at tage den med ro.
Over 20.000 danskere pådrager sig en hjernerystelse i løbet af et år, og langt de fleste kommer sig uden behandling. Dog er der omkring 30%, som oplever senfølger efter hjernerystelse i op til efter 3 måneder (https://hjernerystelsesforeningen.dk/viden-om-hjernerystelse/). Senfølgerne kan udvikle sig til et længere behandlingsforløb, hvis der ikke bliver taget hånd om symptomerne.
Hvis dine smerter varer længere end den forventelige helingstid på nogle dage til få uger efter en hjernerystelse, kan der være tale om senfølger til hjernerystelse (postcommotionelt syndrom). Som osteopat behandler vi altid med respekt for den skade, som er sket. Hos Nordisk osteopati er du i trygge hænder, hvis du har senfølger til hjernerystelse. Det er individuelt for alle mennesker, og der er stor hjælp at hente ved at få behandling af fagligt dygtige osteopater, som tænker i helheder og arbejder mod at finde årsagen – og årsagssammenhængen.
Vores osteopater er uddannet til at skabe et overblik over din situation og dine smerter, uanset hvor længe du har haft dem. Det mest udmattende ved hjernerystelse er ikke at kunne få en pause fra smerterne eller få en forklaring på dine symptomer og smerter. Det kan vi som osteopater hjælpe dig med.
Hos os behøver du ikke vente på en henvisning fra lægen. Du ringer til os eller booker direkte online.
Hos Nordisk Osteopati har vi hjulpet mange mennesker til at få et bedre liv uanset, om det er en akut opstået hjernerystelse eller kronisk hjernerystelse med senfølger. Vi har dannet os mange års erfaring indenfor behandling af hjernerystelse. Alle forløb hos os har været individuelt tilrettelagt. Vi har især stor erfaring med at behandle kronisk hovedpine, kronisk ondt i ryggen og kronisk ondt i nakken.
Kan du nikke genkendende til nogle af disse symptomer, er vi eksperter i at hjælpe dig godt videre og sikkert igennem din skade med færre smerter:
Vi undersøger omkringliggende strukturer, der kan have indflydelse på helingsprocessen for din hjernerystelse. Det er blandt andet ved en grundig undersøgelse af nakken, kraniet og hele rygsøjlen, fordi det er en enhed. Derudover er det vigtigt at få undersøgt øjnene, da de spiller en stor rolle i forbindelse med hjernerystelse og vestibulærsansen, som også kan være udfordret og give svimmelhed.
Afhængig af, hvor omfattende dine smerter er, kan vi tilbyde både fysioterapi og osteopati. Er du i tvivl om, hvilken behandlingsform som er den bedste for dig lige nu, så ring ind til os for afklaring. Vi tilbyder enkeltstående behandlinger og tilpassede behandlingsforløb.
Kontakt os og hør mere om behandling af hovedpine og ondt i nakken
Klik på behandler billedet for at læse mere og booke hos den enkelte behandler
Klinik:
Frederiksberg
Behandling:
Osteopati
Klinik:
Frederiksberg - Glostrup
Behandling:
Osteopati
Klinik:
Frederiksberg - Hørsholm
Behandling:
Fysioterapi
Akut behandling
Klinik:
Glostrup - Hillerød -
Hørsholm - Søborg
Behandling:
Osteopati
Klinik:
Hørsholm - Søborg
Behandling:
Osteopati
Klinik:
Hørsholm
Behandling:
Osteopati
Klinik:
Hørsholm
Behandling:
Osteopati
Klinik:
Glostrup
Behandling:
Osteopati
Klinik:
Glostrup
Behandling:
Fysioterapi
Klinik:
Hillerød
Behandling:
Osteopati
– Fysioterapeuter og osteopater
– deltager alle behandlere i:
“Ved at skabe de bedste omgivelser til faglig og personlig udvikling, sikre vi at vores behandling altid er af høj kvalitet. Alle behandlere tager ansvar for, at de, dag for dag, bliver bedre til vores fag, så vi kan levere den bedste behandling til dig.”
Der kan være mange ting at skulle holde overblik over, når man har fået en hjernerystelse. Træthed er en almindelig følgesvend og dermed lig med mindre overskud. Vi har herunder forsøgt at skabe et overblik over de hyppigste metoder til at hjælpe dig godt igennem din hjernerystelse.
Har du været ude for et traume eller uheld, så anbefaler vi at få en afklaring hos egen læge, inden du påbegynder behandling hos Nordisk Osteopati. Din sikkerhed og tryghed er vores vigtigste prioritering, når vi påbegynder et behandlingsforløb.
Hvis du har pådraget dig mange små hovedskader, eller du har fået en svær hjernerystelse, så kan der forekomme en kronisk hjernerystelse. Det betyder, at din krop har svært ved at vende tilbage til den tilstand, den var i før skaden. Der er en håndfuld mennesker, som oplever kroniske senfølger til hjernerystelse, som får at vide, at de skal lære at leve med det. Der kan dog næsten altid gøres noget i forhold til symptomerne.
En tidlig indsats indenfor de første 1-2 dage har vist sig at have en god effekt på helingsprocessen af hjernerystelse. Det er dog aldrig for sent at få en faglig vurdering af din tilstand. Rigtigt mange personer lider af hovedpine som senfølge til hjernerystelse, hvilket kan være meget belastende og begrænsende i dagligdagen.
Efter en svær hjernerystelse er der en risiko for at udvikle kroniske senfølger som f.eks. hovedpine, svimmelhed og koncentrationsbesvær.
Sørg for at mindske elektriske apparater op mod din nattesøvn, så du kan sove bedre. Derudover er det vigtigt at finde din egen grænse for meget, du kan magte, når det gælder koncentration og arbejde. Her kan det være meget nyttigt at få rådgivning af fagfolk, som kan hjælpe dig til at skabe en bedre balance i din hverdag – ud fra din nuværende formåen.
Det er absolut ikke sjovt at opleve, når ens børn eller baby har været ude for at slå hovedet. Det kan være, at de er faldet ned fra klatrestativitet, fået sparket en bold i hovedet eller, at babyen er trillet ned af sengen eller sofaen. Børn og babyer er hårdføre. De holder til mere end os voksne, da deres led og knogler stadig er bløde og bevægelige. Vær ekstra opmærksom på barnet, hvis du mistænker hjernerystelse.
Hvis du oplever disse symptomer hos dit barn efter, at det har slået hovedet, anbefaler vi altid at opsøge egen læge. Hvis du oplever, at dit barn eller baby har voldsomme smerter og er utrøsteligt, er det også en god idé at opsøge egen læge eller sygehuset.
Book tid hos vores osteopater der behandler babyer og børn, hvis du har brug for en vurdering
Vi ser frem til at hjælpe dig