Forkølelse

Atju!

Forkølet igen – igen? Eller ved at blive det?
Tungt hoved, øm hals, næsen løber.
Du kender turen. Og du har absolut ikke lyst til at ligge underdrejet i flere dage. Du har i øvrigt heller ikke tid.

Vinter er højsæson for forkølelser. Af flere grunde. Vi er mere indendørs, og vi er flere sammen. Nogen hoster, andre nyser, og så går det galt.

Forkølelse kan ikke helbredes, kun lindres. Men den kan forebygges.

Sådan passer du på dig selv:

Forkølelse er en virus, og den smitter. Den kan sidde på noget, du rører ved: kollegaens telefon, børnenes legetøj, skeen i sukkerskålen, dørhåndtaget, andres hænder. Eller den kan smitte gennem luften.
Når først du er blevet smittet, er der ingen vej tilbage. Men der er flere ting, du kan gøre for at få det bedre.

Næsespray, hals-tabletter og hovedpinepiller kan naturligvis lindre symptomerne. Men skal bruges med måde.

Der er mange råd til, hvordan man kan få bugt med sin forkølelse. Blandt de dokumenterede er:

 • Drik rigeligt. Helst vand, varm bouillon eller te. Det er med til at opretholde og genoprette de væskedepoter, du mister pga. slim, snot og feber.
 • Undgå alkohol og rygning, der kun vil forværre dine symptomer, fordi kroppen skal bruge kræfter på at bekæmpe flere giftstoffer.
 • Spis kyllingesuppe. Det klassiske råd har noget på sig! Videnskabelige undersøgelser har faktisk vist, at suppen virker mod betændelse og hjælper slimproduktionen på vej. Du bliver dog nødt til at slubre suppen i dig så mange dage som muligt, mens du er forkølet.
 • Sov, sov og sov. Din krop har brug for hvile, og når du sover, giver du din kroppen de bedste betingelser for at komme ovenpå. Hvis det er en mulighed, så tag fri!
 • Du kan blødgøre og lindre halsen ved at gurgle saltvand. Brug ½ teske salt i et lille glas vand. Den samme blanding kan med fordel “drikkes” gennem næsen og er skånsommere end fx. næsespray. Apoteket har “næsehorn” til netop næseskylning.
 • Vask dine hænder grundigt og ofte for at mindske spredningen af virussen.

Vi kan hjælpe dig

Nej – vi kan ikke kurere din forkølelse. Men vi kan forkorte den og hjælpe dig til at få det bedre. Ved at bruge osteopati til at behandle specifikke områder og strukturer, har vi god klinisk erfaring for, at vi kan afhjælpe og forkorte din snøften.
Det gælder især, du kommer hos os med det samme: dvs. max et til to døgn efter, du har fået de første symptomer på forkølelse.

Hos EQ Performance vil vi gøre følgende, hvis du dukker op med en rød næse:

 • Vi opretter en detaljeret sygehistorie. På den måde finder vi ud af, om du kan behandles af os eller bør søge egen læge.
 • Det essentielle for at kunne afhjælpe forkølelse er, at man forbedrer blodtilførslen til slimhinderne, så vævet kan få friske forsyninger. Samtidig skal affaldsstofferne transporteres væk i stedet for at blive liggende i området. Det gør vi ved at mobilisere leddene i nakke og øvre brystkasse.
 • Kroppen er designet til at kunne slå forkølelser tilbage vha. immunsystemet. Det skal den bruge lymfesystemet til. Osteopati hjælper lymfesystemet til at fungere så effektivt som muligt ved at få musklerne til at slappe af.
 • Brystkassen (brystben, ribbensled og rygled) og dit mellemgulv (åndedrætsmusklen) behandles også for at forbedre din vejrtrækning. Det er vigtigt, da åndedrættet, og derved brystkassens bevægelse, fungerer som en stor venepumpe.
 • For at blodkar, lymfekar, led og muskler kan fungere ordentligt, behandler vi nerveforsyningen til dem.

Hjælp at hente

Alt dette hjælper tilsammen med at stimulere immunforsvaret, og det betyder, at vi kan hjælpe dig med den forkølelse, du slås med her og nu. Det betyder også, at vi kan hjælpe dig med at forsvare dig mod de angreb fra forskellige forkølelser, der kommer igen og igen hele vinteren. Og for dig, der aldrig rigtig kan komme af med den der irriterende forkølelse, er der også hjælp at hente hos osteopati.
Alle kan blive ramt af forkølelse, men nogle er mere svækkede og sårbare end andre – uden at de måske ved det:

Børns immunforsvar ikke er så udviklet som voksnes, lige som ældre nemmere kan være svækkede. Og husk også, at hvis du er træt og stresset, så bliver du hurtigere syg, fordi din krops immunforsvar er i bund.

Her kan du se de vigtigste kilder vi har brugt.

Ring allerede i dag på 31 31 77 30 og få en tid på en af vores klinikker.

Velkommen til Equilibrium Performance

Vi ser frem til at kunne hjælpe dig