Når du er kommet over målstregen hvad så?

Et Marathonløb er hårdt og alt respekt til alle der kaster sig ud i en sådan udfordring. Husk dog på at når du er kommet over målstregen er løbet ikke forbi.

Belastning på kroppen fra et marathonløb er meget stort og det kræver at den bliver restitueret korrekt efterfølgende.

I ugerne efter løbet, skal du lytte ekstra godt til din krop . Smerter fra muskler og lede skal ca fra dag 2-3 blive bedre hverdag og øjensynligt uge for uge.

Hvis ikke dette oplevelse skyldes det at noget i kroppen hindre den fra at reparere sig selv. I så tilfælde anbefaler vi, at du kontakter os så vi kan vurderer hvad, der bremser kroppen.

Da nyere forskning indikerer at stresset især på hjertet er meget stort bør man holde øje med advarselstegn som trykken for brystet, åndenød, smerter ud i armen og hovedpiner.

Det er bedre at gå med livrem og seler. Følgende artikel giver et lidt mere nuanceret billede over den viden, der er på dette område for tiden.

http://videnskab.dk/…/maraton-og-triatlon-skader-hjertet

Det er værd at bide mærke i er at efter en enkelt maraton kan man næsten med sikkerhed se at der har været et stort stress på kroppen. Dog er det svært at påvise at de skader, der end måtte opstå er vedvarende efter blot et enkelt løb.

At løbe et maraton er måske hårdt for kroppen eller usundt! Men potentialet for fuld restitution uden mén er meget god, især hvis man har forberedt sig ordentligt.

At løbe mange maraton, triatlon el.lign. øger højst sandsynligt sundhedsrisikoen. Mine personlige erfaringer er at de atleter, der dyrker sport på dette niveau, er klar over at det ikke er for sundhedens skyld de gør det. Her handler det ofte mere om deres personlige mål og dermed et spørgsmål om livskvalitet for dem. Her hjælper vi dem med at holde deres krop i så god stand så muligt så der er mindst mulig uhensigtsmæssig belastning når de dyrker deres passion.

Til gengæld er det også vigtigt at pointere, at korrekt træning op til maraton bestemt er sundhedsfremmende, dette bekræftes af flere undersøgelser.

Vi møder desværre ofte motionisterne og atleterne når noget ikke fungere som det skal. Vores mål er at hjælpe dem tilbage, med den rette behandling, træning og vejledninger. Og når de er tilbage, er de sundere, stærke og klogere på deres krop og deres sportsgren end da de begyndte hos os.

Velkommen hos Nordisk Osteopati

Vi ser frem til at kunne hjælpe dig