Løbeskader

Hos Nordisk Osteopati behandler vi effektivt din cykelskade med:

– Osteopati
– Fysioterapi

Få hjælp til behandling af din cykelskade hos Nordisk Osteopati

– Har du fået en skade af at cykle, står vi klar til at hjælpe dig

Behandling af cykelskader

Generelt er cykling en skånsom motionsform for hele kroppen, men naturligvis er det muligt at komme til skade på eller med sin cykel. Hvis du har været uheldig at styrte i højt tempo på landevejen eller MTB sporet, kan du have behov for akut behandling af din pludseligt opstået skade. Oftest er der her nødvendigt at få rådgivning ved din læge.

Uanset om du er nybegynder eller en garvet cykelrytter, kan du i løbet af din ”cykelkarriere” opleve smerter forskellige steder på kroppen. Fordi cykling er skånsomt for kroppen, oplever du ikke vrid og slag som ved f.eks. løb, men du kan i stedet opleve belastningsskader over tid. Disse skader kan være smertefulde af varierende styrke – og kræve behandling og/eller vejledning for at kunne hele op. Visse typer af skader holder dig kun fra cyklen i et par dage, mens andre kan kræve flere måneders restitution.

Det handler om at være bevidst om din træning, ikke at overgøre hvad du gør, samt at bruge tid nok på at restituere. Vi står altid klar med rådgivning til hvordan du hurtigst kommer op på cyklen igen.

Ondt i knæet - Behandling med Fysioterapi og Osteopati

Osteopati og fysioterapi hjælper dig, hvis du er kommet til skade på din cykel

Hos Nordisk Osteopati behandler vi mange cykelryttere, som er kommet til skade i forbindelse med cykling, både motionister og elite cyklister. De typiske skader, vi oplever, er hovedsageligt er ondt i nakken eller ryggen, ondt i hoften/bækkenet, knæskader og overbelastningsskader generelt.

Kan du nikke genkendende til nogle af disse symptomer, er vi eksperter i at hjælpe dig godt videre og sikkert igennem din skade:

  • Akutte faldskader fra cyklen
    Ved akutopstået skade ved at falde med cyklen er det vigtigt at være opmærksom på typen af smerte – og især også mulighed for hjernerystelse, som kræver lægehjælp med det samme. Vi anbefaler altid at blive tilset af fagfolk ved akutopstået faldskader på cyklen, som forårsager stærke smerter.
  • Ondt i nakken efter cykling
    Smerter i nakken under cykling opstår oftest, fordi vi holder den samme, foroverbøjede position gennem længere tid. Her kan bindevævet forårsage smerter fra nakken og ned til brystkassen. Du oplever smerter i nakken, det spænder i musklerne og kan give hovedpine.
  • Ondt i ryggen efter cykling
    Ondt i ryggen skyldes ofte forkert siddeposition på cyklen eller forkert træningsindsats. Ved at cykle holdes ryggen / rygsøjlen i en foroverbøjet position gennem længere tid, hvilket kan forårsage en overbelastning af både lænd og rygsøjle. Smerter i ryggen kan skyldes manglende sidelæns mobilitet, som begrænser krafttilførslen til benene. Dette kan resultere i flere typer af skader i både ryg, lænd, nakke og skuldre.
  • Ondt i knæene efter cykling
    Knæ er ofte udsat for overbelastning, fordi knæet er det vigtigste punkt i kroppen, når det kommer til kraftoverførsel for en cykelrytter. Bevægeligheden i knæet er afhængig af bevægeligheden i hoften og bækkenet, og her kan være en mulig årsagssammenhæng. Knæsmerter kan komme pludseligt eller gradvist og mærkes på forsiden af knæskallen eller på ydersiden af knæet.
  • Overbelastningsskade i lår og læg
    De store trækmuskler for en cykelrytter sidder i læg og lår, som kan være udsat for overbelastning ved f.eks. forkert træningsindsats eller position på cyklen. En overbelastningsskade har brug for både hvile og behandlinger – og herefter vejledning i korrekt træningsindsats.

Hvilken behandlingsform har du brug for?

Du bør som udgangspunkt altid søge hjælp ved en akut opstået cykelskade, som forårsager stærke smerter. Har du virkelig stærke smerter, og forsvinder de ikke, når du hviler, anbefaler vi, at du kontakter din læge i første omgang. Din læge vil hjælpe dig med at vurdere, om skaden skal til behandling på hospitalet, fysioterapeut, osteopat eller noget helt tredje.

Har du pådraget dig din skade for længere tid siden, betyder det, at din krop har problemer med at løse det selv. Det betyder højst sandsynligt, at problemet også kræver lidt mere for at blive løst. Det betyder i lige så høj grad, at du har brug for behandling for at komme tilbage på cyklen, fordi kroppen har brug for at kunne hele ordentligt op efter en skade.

Afhængig af hvor stor din skade er, kan vi tilbyde både fysioterapi og osteopati. Er du i tvivl om, hvilken behandlingsform som er den bedste for dig lige nu, så ring ind til os for afklaring. Vi tilbyder enkeltstående behandlinger og tilpassede behandlingsforløb.

Vi tilbyder målrettede behandlinger efter cykelskader

Vi er som osteopater altid nysgerrige og dykker gerne ned i faglighedens små nørdede detaljer, så vi kan tilbyde en målrettet behandling. Alle vores osteopater og osteopat studerende har en stor erfaring med behandling af cykelskader, og vi kan derfor tilbyde dig et behandlingsforløb, der passer præcist til din skade.

Et behandlingsforløb kunne overordnet se således ud:

  • Gennem en grundig snak og undersøgelse finder vi frem til de mekanismer, der forårsager din skade – og årsagen til problemet
  • Vi ser også nærmere på, hvilken indvirkning din skade har på resten af din krop (fod, knæ, hofte, ryg, nakke)
  • Vi undersøger om, der er underliggende problematikker, der giver årsag til, at du har fået din cykelskade
  • Vi behandler din skade og de følgevirkninger, den har haft i din krop
  • Sammen gør vi dig klogere på din krop og din træning, så du minimerer risikoen for fremtidige skader

Behandling hos fysioterapeut eller osteopat?

Har du svært ved at vurdere, hvilken form for behandling du har brug for, er du velkommen til at ringe til os for en afklaring i første omgang. Vi tilbyder fysioterapi hos vores osteopat studerende, hvis der tale om lettere eller akutte skader (link her til akutskade hos fysioterapi). Behandlingsformen afhænger i første omgang af, hvilken type skade du har pådraget dig. Er dine smerter vedvarende, har du som udgangspunktet behov for behandling af den ene eller anden art.

Hvad siger kunderne?

”Jeg har haft ondt mange steder i kroppen i næsten 10 år, uden at nogen rigtig har kunnet finde ud af, hvad der var i vejen.
Til sidst var det virkelig ved at være slemt, men så blev jeg anbefalet at gå til en osteopat. Og her hos EQ Performance har de virkelig kunnet hjælpe mig.
De arbejder med hele kroppen – selv min astma tager de sig af. Det er simpelthen super! Min livskvalitet er blevet så meget bedre!”

”Jeg har gennem en længere periode – over et par år – døjet med smerter i venstre side af ryggen.
Jeg har løbende gået til kiropraktisk behandling, da min ryg er udfordret af at være præget af Scheuermanns sygdom.
Men det er faktisk først efter at have været igennem behandling hos Morten Vind, at der er kommet styr på smerterne i venstre side af min ryg.
Jeg er i dag smertefri og kan igen deltage i fysisk træning med rygøvelser. Det var udelukket førhen pga. kraftige smerter.
Jeg er dermed også sluppet for at skulle tage smertestillende medicin.
Jeg er derfor yderst tilfreds med den måde, Morten har grebet behandlingen an, og Morten har også været yderst pædagogisk i sin måde at forklare behandlingen på. Tak!
Morten har min varmeste anbefaling”

”Morten er rigtig god til at se på helheden – ikke kun på det enkelte overbelastede og ømme led. Han er god til at finde ondets rod – og så er han god til at forklare, hvad der sker, og hvad det er, han gør. F.eks. undrede jeg mig over, at han trykkede mig både på maven og i nakken, når nu det var kors- og halebenet, det var galt med. Men det virkede jo!

Morten har helt klart været min redning her under min graviditet. Det er hans fortjeneste, at den har været så smertefri, som den har.”

Læs hele Christinas historie her.

Bestil tid:

Skriv besked:

Lad os tage en snak
Sender

Hoftesmerter har stor betydning for livskvaliteten

Hold øje med kroppens signaler

Er du kommet til skade bør du i første omgang holde godt øje med, hvordan din krop reagerer lige nu og her. Er der noget galt med kroppen, skal den nok sige til. De mest almindelige symptomer, som vi oplever i forbindelse med cykelskader – og som vi kan hjælpe med – er:

  • Nakkesmerter
  • Lænderyg smerter
  • Hofte og knæ smerter
  • Udstråling til benet når du cykler
  • Smerter i håndled og skulder når du cykler
    og mange flere..

Uanset hvor lidt eller hvor meget ondt du har i f.eks. lænden, ryggen eller knæene, kan vi hjælpe dig. Vi anbefaler dog, at du opsøger din egen læge først, hvis du oplever en eller flere af følgende symptomer:

  • Markant forværring af smerterne
  • Natlige smerter
  • Smerter ved vægtbæring eller belastning
  • Markant nedsat kraft i arm eller ben

Gode råd til at undgå cykelskader eller cykelrelaterede smerter

  • For at styrke og stabilisere din ryg, bør du give din maves styrke og fleksibilitet større opmærksomhed. Med andre ord: mavebøjninger!
  • Stopper ømme knæ dig i at køre fuld distance, bør du være sikker på, at din knæ træder lige over dine fødder
  • Tjek klamperne af og til, så de altid sidder korrekt positioneret i den rigtige vinkel
  • Få hjælp til korrekt indstilling af din cykel, hvis du cykler langt. Dette gælder også ved indoor bike
  • Skift håndposition undervejs, så du ikke risikerer at klemme en nerve eller at opnå følelsesløse hænder. Når du skifter greb på cyklen, undgår du prikken, stikken og ubehag i hænder og fingreDrop underbukserne. Saddle ømhed skal du passe på med. Det bedste er at køre med bar numse i bukserne, så du undgår irriterende slidskader
  • At strække ud efter hver træning er utroligt vigtigt for at undgå cykelskader (især baller og baglår)
  • Slut altid cykelturen af med cool down, så du får kølet ned og løsnet op i et lavt gear de sidste 10 minutter

Hos Nordisk Osteopati er du i trygge hænder. Vi lover dig kun noget, som vi kan holde. Vi lover dig
Også, at vi tænker i årsagssammenhænge og tager hele din krop i betragtning, når vi behandler dig. Vi er for at hjælpe dig, så du kan komme hurtigst muligt og bedst muligt op på jernhesten igen.

mavesmerter, lænde og Lyskesmerter, osteopati kan hjælpe

Osteopati eller Fysioterapi – Læs mere om de to behandlingsformer

Hos Nordisk Osteopati møder du følgende Osteopater og Fysioterapeuter

Klik på behandler billedet for at læse mere og booke hos den enkelte behandler

Alle vores behandlere er:

– Fysioterapeuter og osteopater

  • Autoriserede Osteopater DO M.R.O.DK

  • Autoriserede fysioterapeuter

  • Har over 5 års erhvervserfaring

  • Medlem af Danske Osteopater

Som en del af Nordisk Osteopati

– deltager alle behandlere i:

  • Fælles Faglig Udvikling

  • Fælles Erfaringsudveksling

  • Personlig Faglig Udvikling

  • Mindst fire efteruddannelseskurser om året

Nordisk Osteopati og fysioterapi

Du finder dine Nordisk Osteopati klinikker her

Vores erfarne Osteopater og Fysioterapeuter hjælper dig med at komme ud at løbe igen

– Hos Nordisk Osteopati er du i trygge hænder

Spørgsmål? Klik her